"
Reserve headset - HQ-Power
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 10,99
Reserve soldeerpunt - Velleman
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 6,00
Reservedraad 5 stuks - Velleman
3-5 dagen levertijd
€ 6,35
Reservepunten 3 stuks - Velleman
3-5 dagen levertijd
€ 11,69

De uitvinding van de USB gadget

De USB stick heeft vele namen. Zo staat het ook wel bekend als de ‘USB pen’, ‘flash-drive’ en ‘memory stick’. De laatste naam geeft de functie van dit product het beste weer. Het hoofddoel van deze USB gadget is namelijk het opslaan van bestanden op de computer. Daardoor raakt u belangrijke bestanden nooit meer kwijt. Deze stick om documenten op te slaan is dan ook de ideale USB gadget wanneer u meer ruimte en overzicht wilt creëren op de computer. Een USB stick gadget is uiteraard ook een USB stick. Dit handige apparaat werd voor het eerst geïntroduceerd in 1996. In 2000 volgde een verbeterde versie met meer snelheid en opslagruimte. In eerste instantie had de USB gadget een opslagcapaciteit van 8 MB. Na verloop van tijd nam de hoeveelheid ruimte toe tot 16 MB, 32 MB, 16 GB en tegenwoordig is 64 GB geen uitzondering meer. Onze USB gadgets hebben een opslagcapaciteit van minimaal 8 GB. Meer dan genoeg ruimte om uw foto’s, documenten en andere bestanden kwijt te kunnen.

Houd het hoofd koel met de USB ventilator

De USB gadget heeft in de afgelopen jaren veel veranderingen ondergaan. Daarbij hebben we het niet alleen over de opslagcapaciteit, maar ook qua uitvoering. In eerste instantie was de USB stick alleen in het grijs of wit voor de computer verkrijgbaar. Tegenwoordig heeft u echter de keuze uit allerlei varianten. Zo hebben wij een aantal vrolijke USB gadgets in de vorm van strip- en televisiefiguren beschikbaar. De grappige vormpjes maken het gebruik van de USB gadget net iets leuker. Bovendien is dit product allang niet meer alleen geschikt voor de computer. U kunt het namelijk ook gebruiken bij andere technische apparaten. Het werkt precies op dezelfde manier. Sluit het USB kabeltje aan op het gewenste apparaat. Op een warme zomerdag heeft u wellicht de behoefte aan een beetje verkoeling. In dat geval komt een ventilator als USB gadget goed van pas. Dit product is uiterst geschikt wanneer het kwik tot grote hoogtes stijgt. Daarmee houdt u altijd uw hoofd koel. Het werkt in principe hetzelfde als een gewone ventilator. Het verschil is dat u deze USB gadget in de USB poort dient te plaatsen.

Korte metten met vies en vuil dankzij deze USB gadget

Een vies en stoffig toetsenbord is geen pretje. Helaas is dit vrij lastig te voorkomen wanneer u vaak een computer of laptop gebruikt. Misschien merkt u zelf ook dat het toetsenbord op een gegeven moment minder goed werkt. Bepaalde letters werken op een gegeven moment niet meer goed. Dit hoeft niet te betekenen dat dit computeronderdeel kapot is. Vaak is het tijd om het toetsenbord eens goed te reinigen. In dat geval komt een stofzuigertje goed van pas. Deze USB gadget is een aanwinst voor elk huishouden omdat het al het vuil tussen de toetsen en richeltjes van het toetsenbord weg zuigt. Het enige wat u hoeft te doen is de USB stick in de USB poort te plaatsen. Een USB gadget is geschikt voor allerlei doeleinden. Het opslaan van documenten, stofzuigen en het schoonmaken van het toetsenbord zijn slechts enkele van de vele opties.

Muziek luisteren en navigeren in de auto

Wie weet bent u de trotse eigenaar of eigenaresse van een (nieuwe) auto. Een paar gadgets maken het rijden op de weg tot een nog betere ervaring. Zo is een USB gadget voor de auto een aanrader wanneer u bijvoorbeeld onderweg de TomTom nodig heeft voor navigatie. Of wie weet wilt u onderweg genieten van uw favoriete muziek op de MP3. Dankzij deze USB gadget raakt uw navigatiesysteem of MP3 speler gelukkig nooit meer leeg. Het is een goed voorbeeld van de vele mogelijkheden die een USB gadget biedt. Het zorgt ervoor dat accu’s bijna niet meer snel leeg raken. Hetzelfde effect bereiken optionele laadkabels. Daarmee kunt u langer gebruikmaken van uw smartphone. Dankzij het oplaadsysteem raken deze apparaten nooit meer leeg op een ongunstig moment. Het zou erg jammer zijn wanneer u geen mooie foto kunt maken omdat de accu net leeg is. Wanneer de accu bijna leeg is, verbindt u de kabeltjes met de USB aansluiting. Vaak werken deze kabeltjes langere tijd uitstekend. Toch zijn ze na enkele jaren wel aan vervanging toe. In dat geval heeft Allekabels een groot aantal accessoires en laadkabels voor beschikbaar. U kunt er diverse USB gadgets op aansluiten. Ten slotte: wij hebben ook USB gadgets kerst in ons assortiment.