Kabels 
Overige Producten 
Account  

Harde Schijf

Gerelateerde Categorieën

Intern of extern?

Of u nou uw oude schijf vervangt of een extra geheugen erbij wilt plaatsen, u heeft de keuze tussen een interne en een externe harde schijf. Interne schijven hebben diverse aansluitingen en snelheden, dus u kunt niet zomaar elke schijf aansluiten. Daarvoor bestaan in veel gevallen wel brackets, zodat u de schijf toch passend kunt maken. Ook zijn er verschillende types externe harde schijven, die via USB of via het netwerk worden verbonden aan uw computer.

Interne harde schijven

Een interne harde schijf wordt in uw pc of laptop gebouwd via een SATA-kabel. Deze zit in principe vast in het apparaat als lokaal station, tenzij u gebruikmaakt van een USB harde schijf behuizing om de interne schijf juist extern aan te sluiten via de USB-poort. Ook kunt u hiervoor een dockingstation gebruiken, waarmee de schijven kunnen worden gelezen of gekloond. We onderscheiden in deze interne geheugens meerdere formaten: 1.8”,2.5”, 3.5” en 5.25”. Vooral de schijven met een 2.5”-formaat kunnen gebruikt worden als laptop harde schijf. In een pc is het meer wisselend. Wilt u toch een ander formaat inbouwen, dan bestaan hiervoor brackets, om de schijf passend te maken. Elke schijf heeft een bepaalde rotatiesnelheid en drive cache. Hoe hoger deze snelheden, hoe sneller de schijf data opslaat en leest.

Externe harde schijven

Een externe HDD wordt via een USB-kabel aangesloten op een pc, laptop, Playstation, Xbox of ander apparaat dat dit ondersteunt. Een voordeel van zo’n externe harddisk is dat deze makkelijk kan worden losgekoppeld en meegenomen. Doordat veel schijven zijn voorzien van softwarematige en hardwarematige beveiliging, kunt u uw data veilig opslaan voor thuis of onderweg. Ook kunt u kiezen voor een NAS server. Dit is een eigenlijk een simpele pc of server, die voorzien is van een netwerkaansluiting. Zo kunt u via uw eigen netwerk uw data delen en gebruiken. In de NAS server kunnen één of meerdere harde schijven worden geplaatst, deze worden meegeleverd of u kiest voor enkel de behuizing.

HDD en SSD

HDD staat voor Hard Disk Drive, de eerst externe harde schijven. Echter is er intussen ook een opvolger op de markt: de SSD harde schijf (Solid State Drive). Ook hiervan bestaan interne en externe varianten. De SSD heeft een vernieuwde manier om data op te slaan, waardoor de snelheid van dataoverdracht sterk is toegenomen. Daarbij zijn ze stiller, wegen ze minder en verbruiken ze minder energie. Dit Vooral in laptop’s is dit een voordeel, omdat de accu dan langer meegaat. Ze zijn echter wel nog een stuk duurder dan de oude HDD’s.

Online een harde schijf kopen?

Een harde schijf koopt u online bij Allekabels. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u hem morgen al in huis! Heeft u nog vragen over de schijven of de mogelijkheden? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar!

Klantenservice & Informatie