Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Express kaart

Express kaart uitbreiding

Door een computer uit te breiden met een Express kaart met extra poorten kunnen apparaten op (draagbare) apparatuur worden aangesloten die anders niet of lastig zijn aan te sluiten. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer alle poorten al bezet zijn. Ook kunnen nieuwere apparaten niet meer voorzien zijn van oudere aansluitingen. Omgekeerd geldt dat ook: oudere apparaten hebben vaak niet de beschikking over de nieuwere aansluitingen. In zo’n geval biedt een Express kaart een snelle en eenvoudige uitkomst.

Direct te gebruiken

Een Express kaart kan direct worden geïnstalleerd en in gebruik genomen zonder dat u het systeem hoeft uit te zetten. De kaart is kortom Hot Pluggable, de voeding wordt verzorgd door de bus en er is geen externe voeding nodig. Een andere handige optie is dat door het lage vermogensverbruik deze kaarten in een wake-uo modus zijn te plaatsen. Wanneer een bepaalde opdracht of bericht wordt ontvangen, schakelt de kaart en dus het systeem zichzelf in en reageert adequaat. Het is daarmee een uiterst effectief, betrouwbaar en energiezuinige oplossing voor vele toepassingen.

Meerdere formaten

Een Express kaart is een modulaire uitbreiding die in een bijpassend “slot” wordt geplaatst. Deze technologie is gestandaardiseerd en een kaart pas dus altijd in het bijpassende slot. Let op: er zijn 2 formaten. De ene afmeting heet ExpressCard/34 en kent een afmeting van 34x75 mm. Het andere formaat is iets groter, draagt de naam ExpressCard/54 en is 54x75mm groot. Allebei de kaarten zijn 5 mm dik en gebruiken dezelfde eenvoudige 26-pins connector. De kaarten maken gebruik van de gebruikelijke operating systemen, deze worden bij elk product in ons assortiment nader vermeld.

Ondersteuning

Standaard ondersteunt een Express kaart PCI Express, USB 2.0 en SuperSpeed USB, dus USB 3.0. De CardBus controller die nog werd gebruikt bij de voorloper PC Card is komen te vervallen, er worden directe verbindingen met de host tot stand gebracht. Dit is betrouwbaarder en ook goedkoper. Toch is dit systeem flexibeler dan eerdere kaartoplossingen. Door te kunnen kiezen tussen een kleine en grote kaart, kunnen de grotere kaarten bijvoorbeeld meer warmte afvoeren bij krachtigere toepassingen. Verder is er dan plaats voor diverse connectoren en andere onderdelen zoals bijvoorbeeld antennes.