Kabels 
Overige Producten 
Account  

Bluetooth Speaker

Voordelen van een bluetooth speaker

Er zijn diverse voordelen aan een bluetooth speaker. Allereerst de kabels die ontbreken. Kabels liggen in de weg en kunnen ook nog in de knoop raken. Tegenwoordig zijn er veel apparaten die bluetooth ondersteunen. U verbindt in een handomdraai uw apparatuur aan de bluetooth speaker. U heeft geen wachtwoord nodig zoals bij WiFi. Met assistentie van NFC (Near Field Communication) houdt u de apparaten alleen maar tegen elkaar aan geeft u toestemming voor verbinding. Heeft u apps op uw tablet of smartphone staan die muziek kunnen streamen? Dit kan allemaal via de bluetooth speaker. Dus streamingsdiensten zoals Spotify en Deezer gebruikt u gemakkelijk in combinatie met uw bluetooth box. Bluetooth speakers gebruikt u overal. Als u thuis komt kunt u uw mobiele apparatuur direct koppelen aan de bluetooth luidsprekers en genieten van uw favoriete muziek. Maar ook onderweg biedt een bluetooth speaker uitkomst. Gaat u even ontspannen op het strand, in het park of aan het zwembad? Allemaal geen probleem. Met een bluetooth speaker heeft u altijd uw muziek bij de hand zonder u af te hoeven sluiten van de buitenwereld. Het enige dat u doet is genieten.

Waar moet u in het algemeen op letten?

Als u een bluetooth speaker koopt, is het verstandig om op een aantal zaken te letten. Vraag uzelf af: ‘Waarvoor gaat u de draadloze bluetooth speaker gebruiken?’ Gebruikt u de bluetooth luidspreker voornamelijk thuis, dan is het een idee om een wifi speaker te kopen. Echter zitten daar ook weer nadelen aan, zoals de mobiliteit van de speaker omtrent verbindingen. Er zijn ook speakers die zowel WiFi als bluetooth ondersteunen, maar dat terzijde. Als u toch voor een bluetooth speaker gaat en deze veel thuis gaat gebruiken, is het verstandig een speaker met bluetooth te kopen die op netstroom werkt. Uw bluetooth box is dan altijd voorzien van energie. Wilt u onderweg een speaker gebruiken, ga dan voor de bluetooth speaker met batterij of accu. Bekijk hoe lang de accuduur is. Ook als u de bluetooth speaker veel onderweg wilt gebruiken, is het verstandig onder andere te letten op het formaat. Hoeveel ruimte heeft u om een bluetooth speaker mee te nemen? Sommige passen gemakkelijk in uw tas, andere zijn zo groot dat u een aparte tas ervoor kunt aanschaffen. In principe zijn geluidsboxen met bluetooth er in compacte, medium en grote formaten.

Verschillende soorten en maten bluetooth speakers

Er zijn verschillende soorten en maten bluetooth speakers. Qua grote kunnen ze variëren van golfbalformaat tot home cinema speakers. In bijna alle gevallen zullen grotere bluetooth speakers een beter geluid geven dan kleinere bluetooth boxjes. Maar ook voor diverse situaties zijn bepaalde bluetooth speakers speciaal gemaakt. Zo zijn er (spat)waterdichte speakers met bluetooth die ideaal zijn voor aan het strand, bij het zwembad of een plotselinge regenbui. U hoeft dan niet bang te zijn dat uw speaker kapot gaat door een spatje regen wat toch wel regelmatig kan voorkomen in Nederland. Voor thuissituaties zult u toch meer opzoek moeten gaan naar een krachtige bluetooth speaker. Er zijn ook bluetooth luidsprekers die u kunt gebruiken als u handsfree wilt bellen met uw smartphone. Handig voor zowel thuis als op kantoor. Wellicht minder handig als u onderweg bent, aangezien iedereen dan uw telefoongesprek volledig kan volgen. Afhankelijk van de omgeving waar u de bluetooth speaker wilt gebruiken is ook het design verschillend. Voor thuisgebruik kunt u kiezen voor een bluetooth box waarbij meer aandacht is besteed aan het ontwerp. Het staat des te mooier als uw exemplaar opgaat in het interieur of desgewenst mooi opvalt tussen het meubilair.

Waar moet u op letten bij de specificaties?

Bij de specificaties staat meestal het vermogen, de voeding en de reikwijdte. Het vermogen bepaalt hoe hard het volume kan. Hoe hoger het wattage, hoe harder het geluid. Staar u alleen niet blind op het vermogen, want dit zegt niets over de geluidskwaliteit. Er zijn bluetooth speakers met een laag vermogen die prachtig klinken, terwijl er boxjes met bluetooth zijn die met een hoog vermogen die niet om aan te horen zijn. Voor professionele geluidskwaliteit zult u toch naar bluetooth speakers moeten kijken met hogere prijs. De soort stroomvoorziening is belangrijk als u onderweg wilt genieten van muziek. Met voldoende batterijen kunt u de nodige uren overbruggen, maar vaker is een accu handiger. Een accu gaat langer mee dan een setje batterijen. Tussentijds laadt u een accu ook op via USB-aansluiting. Kijk altijd even naar het bereik van de bluetooth speaker. Bluetooth gaat via radiogolven op een specifieke bandbreedte en heeft geen eindeloos bereik. De gemiddelde reikwijdte is 10 meter, maar sommige hebben een bereik van 30 meter. Houdt u er altijd rekening mee dat na 10 meter de bluetooth verbinding mogelijk minder kan worden.

Bluetooth speakers: batterij, accu en/of netstroom

De benamingen draadloos en bluetooth lijken hetzelfde, maar toch is er een wezenlijk verschil. Er zijn bekabelde en draadloze bluetooth speakers. De stroomvoorziening zelf kan bekabeld of draadloos zijn. Bij bluetooth speakers wordt de muziek draadloos gestreamd. Afhankelijk waar u de speaker met bluetooth wilt gebruiken, is het verstandig om na te gaan welke stroomvoorziening de bluetooth speaker heeft. Dit kan variëren tussen batterijen, accu of via netstroom. Sommige bluetooth speakers hebben een combinatie hiervan. Voor thuisgebruik is het handig om een netstroom of accu te hebben op de bluetooth speaker. Aangesloten op een stopcontact of USB-aansluiting hoeft u zich in ieder geval geen zorgen te maken dat u zonder muziek komt te zitten. De enige accu dat u in de gaten moet houden is die van een smartphone of tablet. En ook daar zijn oplossingen voor. Er zijn namelijk bluetooth speakers die een ingebouwde powerbank hebben. Verbind uw smartphone met de bluetooth speaker en de smartphone wordt opgeladen door de speaker. Als de bluetooth speaker niet is aangesloten op netstroom, let er dan wel op dat bij het opladen van de smartphone ook de speaker sneller leeg is. De accuduur van een speaker kan dus belangrijk zijn.

Bluetooth speakers & akoestiek

Voor de beste akoestiek zult u moeten kijken naar de positionering van de speakers. Het kost wat aandacht, moeite en tijd, maar dan maakt u wel optimaal gebruik van uw speakers. Er zijn in principe drie elementen: hardware, akoestiek en plaatsing. Stem de grote van de bluetooth speaker af op de ruimte. Dit is een doorslaggevende graadmeter voor de akoestiek. Als u laminaat, een tegelvloer of parket heeft liggen, dan kan een vloerkleed tussen u en de speakers al zorgen voor minder geluidsreflectie van de bluetooth speaker. Gordijnen kunnen ook al veel uitmaken. De klanken kunt u ook beïnvloeden op kleinere bluetooth luidsprekers. Als u meer geluid uit uw bluetooth speaker wilt halen, kan de juiste opstelling enorme resultaten bereiken. Om vollere klanken te krijgen – voornamelijk voor lagere tonen – dan helpt het als vlaktes (vloer of muur) het geluid op korte afstand kunnen weerkaatsen. Denk maar eens wat voor een geluidseffect u kunt produceren als u door een koker iets roept. Als er drie vlakken zijn, dan geeft dat het sterkste effect. Hiermee zult u wel moeten experimenteren, maar uiteindelijk haalt u dan meer uit de bluetooth speaker dan dat u in eerste instantie had gedacht.

Wat is nu eigenlijk bluetooth?

Wist u dat bluetooth door een Nederlander is uitgevonden? In 1994 zocht het bedrijf Ericsson naar een goedkope wijze van communicatie via een radioverbinding door gebruik te maken van mobiele telefoons en andere apparaten. De Nederlander Jaap Haartsen – toentertijd in dienst bij Ericsson in Emmen – ontwikkelde de techniek van bluetooth. Bluetooth is nu een enorm succes. De uitvinder krijgt zelf weinig credits, aangezien hij bluetooth ontwikkelde tijdens zijn werk voor Ericsson. Alleen Ericsson heeft daardoor patent op deze uitvinding. Als u een bluetooth speaker koopt, is het interessant om te weten wat bluetooth is en hoe het werkt. Met bluetooth kunnen apparaten draadloos op een korte afstand met elkaar verbinding maken. Zie het als een alternatief op infraroodverbinding. Bluetooth gebruikt een radioverbinding en de radiogolven werken tussen de bandbreedte 2,4 tot 2,485 GHz. Er ontstaat een klein netwerk. Meestal een netwerk tussen twee apparaten, maar het is ook mogelijk meerdere apparaten tegelijkertijd te verbinden. Daarbij is altijd één apparaat de zender, de andere apparaten zijn dan ontvangers. Naast bluetooth speakers heeft Allekabels ook andere apparatuur in het assortiment die u via bluetooth kunt gebruiken. Denk eens headsets, adapters, toetsenborden of oordopjes. Interesse? Bekijk ons bluetooth assortiment.

WiFi of bluetooth speakers?

Hoewel WiFi en bluetooth speakers qua verbinding veel op elkaar lijken, zitten er wel verschillen in de mogelijkheden. Bepaal voor uzelf eerst waarvoor u de speaker gaat gebruiken, om vervolgens uw keuze te maken. WiFi heeft u namelijk niet altijd bij de hand. Thuis uiteraard wel, maar als u onderweg bent wordt het al lastiger. Als u toch veel onderweg bent, dan kunt u dus beter kiezen voor een bluetooth luidspreker. Zonder internet kunt u in ieder geval wel gewoon muziek luisteren. Wel dien je dan een computer, tablet of smartphone vlakbij de bluetooth speaker te hebben, maximaal op 10 meter afstand. WiFi heeft daarentegen wel een groter bereik dan bluetooth. Als u een smartphone of tablet heeft, kunt u met alle apps die muziek kunnen streamen de muziek laten afspelen via een bluetooth exemplaar. Bij een WiFi speaker bent u dan eerder afhankelijk van meegeleverde software of apps. Daarbij is het de vraag of die compatible zijn met de streamingsdienst(en). Qua flexibiliteit zitten er dus meer voordelen aan een bluetooth luidspreker dan aan een WiFi speaker. Tenzij u thuis veel gebruik wilt maken van een draadloze verbinding via de luidsprekers.

Uw bluetooth speaker online kopen

Een bluetooth speaker koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een bluetooth speaker of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie