Overige Producten 
Kabels 
Account  

Aanhangwagen


It’s all about aanhangwagens

Vervoeren is niet alleen voor professionals weggelegd, ook particulieren vervoeren jaarlijks aardig wat af. Hiervoor gebruiken ze dan voor recreatieve doeleinden caravans of vouwwagens en voor het serieuzere werk of hobbymatig een aanhanger oftewel aanhangwagen. Met rijbewijs B mag u aanhangers minder dan 750 kg, inclusief lading, en caravans met een max. van 3500 kg, inclusief auto, rijden. Dit is niet de enige wettelijk inperking. Letterlijk alle aanhangwagens dienen voorzien te zijn van mistachterlicht, kentekenplaatverlichting, aanhanger achterlicht, richtingaanwijzer en remlicht. Dit geldt overigens ook voor caravans e.d. Bovendien dienen alle aanhangwagens waar we het hier over hebben, en caravans, voorzien te zijn van een vastzetinrichting zodat de aanhanger vatstaat als die niet gekoppeld is. Een andere verplichting vormen de aanwezigheid van schokdempers en draagveren. Voor banden gelden net als voor auto’s profieldiepte-en wieldrukeisen. Aanhangwagens en caravans moeten ook voorzien zijn van reflectoren. Daarnaast is er een koppeling tussen auto en aanhangwagen of caravan nodig plus dat die voorzien kan zijn van een reminrichting. Een middenas aanhangwagen of caravan heeft een hulpkoppeling nodig, mits niet voorzien van een losbreekreminrichting. U kunt bij Allekabels terecht voor aanhanger accessoires/aanhangwagen accessoires om aan al die voornoemde verplichtingen te kunnen voldoen.

Koppeling-perikelen

Aanhangwagens en caravans e.d. zijn via een koppeling verbonden met de trekhaak van de auto. Maar naast deze mechanische verbinding, is het ook nodig dat elektriciteit getransporteerd wordt naar de aanhanger of caravan e.d. Deze elektriciteitsdraden lopen dan via de mechanische koppeling. Hiervoor zijn aanhangwagenstekkers oftewel aanhangerstekkers verkrijgbaar die zorgen voor de elektrische koppeling. Deze aanhanger accessoires/aanhangwagen accessoires bestaan in twee varianten: 7-polig en 13-polig. Bij aanhangwagens kunt u volstaan met een 7-polige aanhangwagenstekker. Daarmee is alle verplichte belichting van voeding te voorzien. Wilt u echter ook nog elektrische apparaten aansturen, zoals in een caravan aanwezig, dan heeft u een 13-polige variant nodig. U kunt een 7-polige aanhangerstekker aansluiten op een 13-polig model zonder verloopstekker. In dat geval spreekt men van een Multicon-West aansluiting. De 13-polige Jaeger vereist wel een verloopstekker wanneer deze verbonden wordt met een 7-polige uitvoering. Het mag vanzelf spreken dat we deze 7-kopplige en 13-koppelige Jaeger en Multicon-West aanhanger accessoires/aanhangwagen accessoires in onze catalogus voeren.

Aanhanger accessoires/aanhangwagen accessoires

Net als auto’s maken ook aanhangwagens, caravans e.d. gebruik van het aanhanger accessoire/aanhangwagen accessoire schokdempers oftewel schokbrekers, die dienen om de trillingen van de aanhanger tijdens het rijden te dempen of te breken. Daartoe bezitten ze een zuiger die op en neer beweegt in een cilinder met enigszins viscose vloeistof om de beweging af te remmen of anders gezegd meer geleidelijk te laten verlopen. Daarnaast zijn er aanhanger accessoires/aanhangwagen accessoires die gasveren heten en die soortgelijk werken als de schokdempers maar een heel ander doel dienen. Een gasveer bestaat net als de beschreven schokbreker uit een cilinder, waarin een zuiger op en neer beweegt. Dit heet ook wel telescoop werking. Alleen, nu is de zuiger gevuld met stikstofgas. Een ventiel zorgt hier voor de dempende werking. De veren die Allekabels voor u heeft zijn gasdrukveren, waarbij kracht benodigd is om de zuiger in te drukken. Het aanhanger accessoire/aanhangwagen accessoire gasdrukveer wordt bij aanhangwagens met deksel gebruikt om deze meer geleidelijk te laten dichtklappen. Een belangrijke parameter voor dit aanhanger accessoire/aanhangwagen accessoire is de kracht waarmee de cilinder wordt ingedrukt. Deze kracht wordt uitgedrukt in Newton. We hebben gas drukveren met krachten variërend van 200N tot en met 2000 N. Het gewicht van de deksel bepaalt welke kracht de gasdrukveer nodig heeft.

Mechanische aanhanger accessoires

Wanneer we het al in de vorige alinea over kracht hebben, dan geldt dit ook voor het aanhanger accessoire/aanhangwagen accessoire hydraulische kraan. Dit is een hefboom met katrol waaraan een aanhangwagen met een gewicht tot 500 kilo gezwenkt kan worden. De hefboom bezit een telescoop zodat deze uitschuifbaar is. Kracht is ook aan de orde bij een ander krachtig aanhanger accessoire/aanhangwagen accessoire: de aanhangwagen-lier. Met deze lier kunt u via een staalkabel de zwaar beladen aanhangwagen een helling optrekken. Keuze zat in ons assortiment! Kracht komt ook om de hoek kijken bij het aanhanger accessoire/aanhangwagen accessoire steunpoot. Op die manier heeft u een losse poot die u onder de aanhangwagen kunt monteren. Bij ons kunt u ook terecht voor een bagagenet aanhanger om de lading veilig af te dekken tijdens het rijden. Ook hebben we bevestigingshaken voor de aanhangers. A-propos beveiliging of veiligheid: Allekabels is ook het juiste adres voor nog meer aanhanger accessoires/aanhangwagen accessoires als sloten, vergrendelingen, een enorm aantal klepsluitingen voor op het deksel en evenzo vele koppelingen. Zelfs oploopremmen met halfautomatische handrem en dubbelwerkende demper. Verdere aanhanger accessoires/aanhangwagen accessoires: stofhoezen voor de aanhanger koppeling, remkabels, remschoenen, trekogen, aanhangerkoppelingen en een keur aan as-einden voor top automerken als Opel en Mercedes. Maar er zijn nóg meer aanhanger accessoires/aanhangwagen accessoires!

Nog meer mechanische en elektrische aanhangwagen accessoires

Naast de mechanische aanhanger accessoires/aanhangwagen accessoires en onderdelen, waaronder ook kentekenplaathouders, markeringen, platen met opschriften, oprijplanken, spanbanden, spatborden, wielvelgen, wielkeggen voor de borging van de aanhanger en reflectoren, hebben we ook een diversiteit aan elektrische aanhanger accessoires/aanhangwagen accessoires. We hebben alles voor u om uw wettelijke verplichtingen na te kunnen komen. Achterlichtbehuizingen met rood transparante kunststof, achterlichten met rood en oranje transparante kunststof en rood/oranje/witte achterlichten. Maar ook andere aanhanger accessoires/aanhangwagen accessoires als 7-polige en 13-polige stekkers zonder kabel en 13-polige kabels met stekkers. Verlichtingskabels, lampjes van 12V-5W en 12V-10W, markeringslampjes, breedtelampen, kortom u kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het juiste aanhanger accessoire/aanhangwagen accessoire voor u.

Assortiment: mechanische bereiken

Onder onze aanhanger accessoires/aanhangwagen accessoires bevinden zich ook complete wiel/velg combinaties in de maten 155/70R13, 175/70R13, 175/65R14, 185/70R13, 185/65R14, 195/65R15 en 185/70R13. Velgen met de maten 13”4, 13”5, 14”4, 14”5 en 15”5. Dan zijn er nog de aanhanger accessoires/aanhangwagen accessoires koppelingen voor bereiken van 800-1400 kg, 1400-2000 kg, 2000-2500 kg en 2500-3000 kg. De lieren zijn verkrijgbaar in de trekcapaciteiten van 425 kg, 465 kg, 500 kg, 900 kg, 1200 kg en 2040 kg. De schokdempers hebben druklasten van 200 N, 400 N, 500 N, 600 N, 750 N, 1250 N en 2000 N. De overige koppelingen zijn aanhanger accessoires/aanhangwagen accessoires die geschikt zijn voor aanhangwagengewichten van 300 kg, 1500 kg, 2000 kg, 3000 kg en 3500 kg. De steunwielen hebben draagvermogens van 1000 kg en 1400 kg. De draagvermogens van de steunpoten in ons assortiment aanhanger accessoires/aanhangwagen accessoires bedragen: 200 kg, 800 kg, 1000 kg, 1200 kg, 3000 kg en 4000 kg.

Uw aanhanger accessoires/aanhangwagen accessoires online kopen

Aanhanger accessoires/aanhangwagen accessoires koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over aanhanger accessoires/aanhangwagen accessoires of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.