Overige Producten 
Kabels 
Account  

Meetlint

Wat kunt u meten met een meetlint?

Een meetlint is zeer buigzaam, u kunt er dan ook vrij nauwkeurig de omtrek van objecten met een convexe vorm mee meten. Ook is het lint makkelijk mee te nemen en neemt het weinig ruimte in beslag, zodat u er vrijwel overal de meest uiteenlopende lengtes mee kunt meten. Een metrisch lint is daartoe vrijwel steeds onderverdeeld in centimeters en millimeters. Het lint is in principe geschikt voor het meten van zowel buitenwerkse als binnenwerkse maten. Het begrip buitenwerkse maat houdt de afstand in van de ene buitenzijde van een voorwerp tot de andere buitenzijde. Deze maat is inclusief de dikte van de rand of wand van het voorwerp. De binnenwerkse maat is de afstand zonder de dikte van de rand of wand.

Lengte en breedte

Meetlinten zijn er in diverse uitvoeringen voor wat betreft afmetingen en materiaalkeuze. Een meetlint kan gemaakt zijn van metaal, kunststof, textiel of papier. Soms is het gereedschap roestvast of tegen roest beschermd. Bij een betere kwaliteit is het lint meestal voorzien van een slijtvaste coating. Allekabels heeft metrische linten met een breedte vanaf 12,5mm tot royale 25mm breedte. De lengte van het metrisch lint varieert van 3 meter tot 100 meter.

Behuizing van een meetlint

Grotere meetlinten worden in een haspel opgerold bewaard. Allekabels heeft metrische linten met diverse behuizingen in haar assortiment. Zo kunt u kiezen tussen een meetlint met plastic behuizing. Deze zijn voor de meeste klussen voldoende stevig. U kunt bij ons ook kiezen voor een meetlint met stalen behuizing. Vaak is zo’n metalen behuizing nog voorzien van een bekleding, bijvoorbeeld van rubber. Hierdoor wordt een betere grip op het gereedschap gegarandeerd. Ook zijn er meetlinten met ABS behuizing in ons assortiment.

Bevestiging en vergrendeling

Een meetlint is redelijk recht toe recht aan. U maakt een keuze vaak op basis van gebruikte materialen en meestal gewoon op de benodigde lengte. Het lint is makkelijk oprolbaar. Een rolmaat daarentegen heeft soms enkele handige extra kenmerken aan boord. Zo kunt u de meeste modellen middels een stevige riemclip aan bijvoorbeeld een kledingstuk of tas bevestigen. Ook zijn er exemplaren met polsbandjes. Die bieden soms net die handige bevestigingsmogelijkheid wanneer u veel moet lopen.

Uw meetlint online kopen

Een meetlint koopt u online bij Allekabels. Of u nu een smal of breed metrisch lint zoekt of een meetlint van glasvezel, bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een meetlint of over de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie