Overige Producten 
Kabels 
Account  

Rolmaat

Wat kunt u meten met een rolmaat?

In het metalen of kunststof huis van een rolmaat zit een band opgerold. Deze is voorzien van een centimeterschaal die onderverdeeld is in millimeters. Het gereedschap is geschikt voor het meten van zowel buitenwerkse als binnenwerkse maten. Het begrip buitenwerkse maat houdt de afstand in van de ene buitenzijde van een voorwerp tot de andere buitenzijde. Deze maat is inclusief de dikte van de rand of wand van het voorwerp. De binnenwerkse maat is de afstand zonder de dikte van de rand of wand. Om zowel buitenwerkse als binnenwerkse maten correct te meten is aan het uiteinde van de band een haaks omgebogen lipje verschuifbaar aangebracht. Door hieraan te trekken kan de band uitgetrokken worden tot de lengte die nodig is.

Breedte en lengte

Rolmaten zijn voorzien van een meetband die zichzelf soepel op kan rollen. Meestal is deze band gemaakt van zeer dun, veerkrachtig staal. De band heeft vrijwel steeds een licht holle doorsnede, zodat de band niet of nauwelijks kan omknikken. Verder is het gereedschap roestvast of tegen roest beschermd. Bij een betere kwaliteit is de band meestal voorzien van een slijtvaste coating. Allekabels heeft rolmaten met een breedte vanaf 12,5mm tot een royale 25mm breedte. Voor wat betreft lengte hebben wij elke beschikbare lengte in ons assortiment opgenomen. Met name de rolmaat 5 meter en voor bepaalde activiteiten ook de rolmaat 10 meter zijn in principe de standaardmaten.

Behuizing van een rolmaat

Allekabels heeft rolmaten met diverse behuizingen in haar assortiment. Zo kunt u kiezen tussen een rolmaat met plastic behuizing. Deze zijn voor de meeste klussen voldoende stevig. U kunt bij ons ook kiezen voor een rolmaat met stalen behuizing. Vaak is zo’n metalen behuizing nog voorzien van een bekleding, bijvoorbeeld van rubber. Hierdoor wordt een betere grip op het gereedschap gegarandeerd. Ook zijn er rolmaten met ABS behuizing in ons assortiment.

Bevestiging en vergrendeling

Een rolmaat heeft enkele handige kenmerken aan boord. Zo kunt u de meeste modellen middels een stevige riemclip aan bijvoorbeeld een kledingstuk of tas bevestigen. Ook zijn er exemplaren met polsbandjes. Die bieden soms net die handige bevestigingsmogelijkheid wanneer u veel moet lopen. Ook is het gereedschap vaak uitgerust met een vergrendeling, zodat de rolband niet ongecontroleerd terug kan rollen.

Uw rolmaat online kopen

Een rolmaat koopt u online bij Allekabels. Of u nu een smalle of brede rolmaat zoekt of een rolmaat van glasvezel, bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een rolmaat of over de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie