Overige Producten 
Kabels 
Account  

Solar Tuinverlichting

Hoe werkt solar tuinverlichting?

Solar tuinverlichting heeft het duurzame en milieuvriendelijke karakter van een gewone LED-lamp, maar werkt in plaats van elektriciteit op zonne-energie. U kunt het vergelijken met een zonnepaneel op uw dak, verlichting op basis van solar werkt in feit op een mini-versie van een zonnepaneel. Dit zonnepaneeltje is op de lamp bevestigd (of op een losse console) en zodra deze in contact komt met licht, wordt er energie opgeslagen op een batterij. Zodra het dan donker wordt, gaat de solar tuinverlichting aan. Sommige lampen doen dit automatisch, bij anderen schakelt u de lamp handmatig in. Het oplaadmechanisme functioneert het best en het vullen van de batterij gaat het snelst wanneer deze in contact staat met de volle zon. In ons assortiment vindt u zowel buitenlampen als tuinlampen. Solar tuinlampen gebruikt u voor verfraaiing van de tuin en solar buitenlampen zult u wellicht plaatsen met als voornaam doel om de tuin veiliger te maken. Hoewel die scheidslijn uiteraard niet zwart/wit is. Een functionele lamp kan net zo goed een eyecatcher in de tuin zijn. En andersom.

Montage en plaatsing

Solar tuinverlichting plaatst u in een handomdraai. Omdat er geen snoeren of schakelaars mee gemoeid zijn, is de montage en plaatsing vaak zeer eenvoudig. Denk aan een buitenlamp in de vorm van een insteekmodel voor het verlichten van tuinpaden en objecten. U duwt de pin op de gewenste plek in de aarde en de lamp doet zijn werk. Hetzelfde geldt voor een solar grondspot die vooral ook handig is voor het aanlichten van looppaden en oprit. Voor optimale veiligheid van de toegang tot uw garage of tuinhuisje bijvoorbeeld kiest u voor solar tuinverlichting. Solar tuinverlichting is daartoe vaak voorzien van een geïntegreerde infraroodbewegingsdetector en heeft een bijpassende detectie-afstand, bijvoorbeeld van 12 meter in een hoek van 180 graden. Een solar tafellamp koopt u uiteraard als accessoire om de buitentafel te verfraaien en het terras gezellig te maken. Voor als u op een zwoele zomer avond nog wat later in de tuin wilt blijven na borrelen met vrienden en familie.

De voordelen van solar tuinverlichting

Gebruik van solar tuinverlichting is in de eerste plaats een milieuvriendelijk alternatief voor elektriciteit. En bovendien ook nog goedkoop en geld besparend, want u belast uw energierekening niet. Omdat er geen snoeren of moeilijke montage aan te pas komt, kunt u solar tuinverlichting ook plaatsen op plekken in de tuin zonder stopcontact in de buurt. Het aan- en uitschakelen gaat veelal automatisch, dus zodra de schemering ingaat heeft u de juiste hoeveelheid licht in uw tuin. Zonne-energie en de verlichting die erop werkt is 100% veilig voor kind en dier, dus geen zorgen als uw kind of huisdier vrij in de tuin wil kunnen rondrennen.

Trends

De trends in solar tuinverlichting volgen de internationale trends op het gebied van wonen, interieur en exterieur. Het gebruik van zonne-energie in de tuin is op zich al een grote trend die de komende jaren alleen maar zal doorzetten. Nog niet zo lang geleden werd solar tuinverlichting vooral ingezet voor extra veiligheid. Hoe feller de lampen, des te beter. De laatste jaren kopen we buitenlampen ook vanwege het sfeer verhogende effect en zijn er tafellampen te koop die binnen ook niet zouden misstaan. Solar grondspots maken duidelijk een opmars omdat ze makkelijk te plaatsen zijn en op een flexibele manier mooie objecten of planten in de tuin van onderaf belichten. Het een sluit het ander niet uit: sfeervolle solar tuinverlichting kan uw pad ook functioneel verlichten.

Uw solar tuinverlichting online kopen

Solar tuinverlichting koopt u online bij Allekabels, wij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over solar tuinverlichting of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie