"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Playstation 3 kabel

PlayStation 3, de oorspronkelijke versie

Er zijn diverse uitvoeringen verschenen van de Playstation 3 die we hierna nog iets gedetailleerder beschrijven, met als grootste verandering de overgang naar de PlayStation 3 slim. De PlayStation 3 of, zoals velen hem kennen, de PS3 zag het licht in de lente van 2005 en stond een jaar later op de toonbank. Het was de opvolger van de PlayStation 2 en wordt nog steeds veel gebruikt hoewel er sinds voorjaar 2017 geen modellen meer van de fabrieksband rollen. Er zijn diverse uitvoeringen, die allemaal net iets andere specificaties en afmetingen hebben. In het begin was er een versie met een harde schijf van 40 GB die niet compatibel was met eerdere Playstations. De tweede versie Playstation 3 beschikte over een harde schijf van 60 GB en kende wel achterwaartse compatibiliteit. Deze laatste versie beschikte ook nog over andere uitbreidingen. Met name de SD/MMC-kaart, CompactFlash / Microdrive en Memory Stick kaartlezer bleek handig, evenals de 4 usb-poorten in plaats van 2 bij de 40 GB-versie van de eerste PS3. Let op: naast de varianten van de oorspronkelijke versie volgden jaren later nog enkele versies, waarover later meer.

PlayStation 3 kabels

Alle varianten van de PS 3 console werken veelal met dezelfde Playstation 3 kabels, maar met de voedingskabel moet u goed opletten. De originele PS3 werkt met een c13 apparaatsnoer, terwijl de slim versie een andere PS3 kabel gebruikt, namelijk een C7-voedingskabe. De stekker van deze Playstation 3 kabel heeft een iets andere aansluiting aan de console. Wat betreft lengte van de Playstation 3 kabel maakt het niets uit welke u gebruikt, maar dat had u beslist al geraden: voedingskabel blijft voedingskabel. Met lengtes van 1 tot 5 meter kunt u altijd wel een stopcontact bereiken. In ieder geval altijd met een verlengsnoer, die wij natuurlijk ook online te koop hebben. Als u dus maar de juiste voedingskabel koopt die in uw versie PS3 past!

PS3 accessoires

De PS3 is uit te breiden met een hoop accessoires die het gebruik een stuk aangenamer maken. Denk aan een muis- en toetsenbordadapter of een racing set, om optimaal te genieten van race-spellen, en PS3 headsets. Er zijn zowel bedrade als draadloze headsets te vinden. Het voordeel van een draadloze headset is dat je ruime bewegingsvrijheid houdt en niet in de knoop komt met de kabel. Echter gaat ook de accu uiteindelijk leeg. Met een bekabeld aangesloten headset kun je altijd verder. Alle headsets zijn voorzien van een microfoon, zodat je moeiteloos en verstaanbaar “in game” kunt praten met je medegamers.

PlayStation 3 HDMI en USB

Bij de originele Playstation 3-set werd geen HDMI-kabel geleverd. Echter is de console wel voorzien van een HDMI-poort. HDMI heeft veel voordelen, zoals een scherper beeld dan de composiet- of scart-aansluiting. Vooral op nieuwere televisietoestellen is dit een behoorlijk verschil. Daarom is het zeker aan te raden een HDMI kabel te gebruiken. Werkt u met een oudere televisie, dan kunt u bij Allekabels natuurlijk ook de juiste component-kabels vinden voor uw scart-aansluiting. Bij alle Playstation 3 systemen zit een korte USB-kabel inbegrepen. Hiermee kunt u de controller of andere apparaten zoals headset opladen.

PS3, de opvolgers

In 2008 kwamen twee opvolgers uit: eerst een Playstation 3 met een 80 GB-versie en later dat jaar een Playstation 3 versie met 160 GB harde schijf. Deze strategie van steeds grotere harde schijven werd even volgehouden, al een jaar later volgden twee uitvoeringen va de PS3 met harddisks van 120 en 250 gigabyte. Weer een jaar later kwamen er nog twee slim-versies uit met HD’s van 160 en 320 gigabyte. In 2012 verscheen de Playstation 3 Super Slim. De marketing mikte op een prijsgunstig model in twee verschillende varianten, met 12 GB dan wel 500 GB interne opslag. Vrijwel elk model Playstation 3, van de start in 2005 tot de laatste versie in 2012, maakt gebruikt van dezelfde Playstation 3 kabels met uitzondering van de voedingskabel. Ook kunt u natuurlijk meer kabels voor uitbreidingen gebruiken indien u meer poorten tot uw beschikking heeft op uw versie van de PS3. In maart 2017 werd de laatste PS3 geproduceerd, al met al dus een jubileum van zo’n 12,5 jaar PS 3. Dat zullen niet veel consoles meer halen.