Kabels 
Overige Producten 
Account  

Telefoonhoesjes

Keuzemogelijkheden bij een smartphonehoesje

Zoveel telefoons, zoveel soorten smartphonehoesje. Door het grote aanbod kan de keuze soms moeilijk zijn. Daarom hebben wij de mogelijkheden inclusief voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet. Welke soort smartphonehoesje u ook bestelt, één aspect dient altijd te kloppen: de maat. Vaak is het zo dat alleen modellen die specifiek voor een bepaald toestel gemaakt zijn ook daadwerkelijk toepasbaar zijn. Kiest u niet voor een toestelspecifiek telefoonhoesje dan kunnen praktisch gebruik en bescherming hierdoor ernstig belemmerd worden. In de daarna volgende alinea's wordt uitvoerige info gegeven. Voor de duidelijkheid hebben we een onderscheid gemaakt in soorten/uitvoeringen en eigenschappen. De volgende items komen aan bod: book cases en flip cases, back cover, bumpers, insteektelefoonhoesjes, schokbestendig en waterdicht, screenprotectors en last but not least materiaalkeuze.

Book cases en flip cases

Dit type telefoonhoesje omvat het gehele toestel en openen als een boek in horizontale (book) of verticale (flip) richting. Vaak zijn nog vakjes voor pasjes, visitekaartje of geld aanwezig zodat belangrijke zaken altijd bij de hand zijn. Doordat het hele toestel wordt omsloten is de bescherming maximaal. Waar rekening mee gehouden moet worden is dat de openslaande flap bij het bellen soms in de weg zit of de camera kan blokkeren. Twee praktische nadelen waarmee even rekening mee gehouden moet worden.

Back cover

Met dit smartphonehoesje worden de zijkanten en de achterkant goed beschermd. Een degelijke bescherming van met name de zijkanten is zeer belangrijk voor het in stand houden van de mechanische structuur van apparaat bij een eventuele val. Het beeldscherm is echter onbeschermd en kan door middel van een losse screenprotector tegen krassen beveiligd worden. Dit vergt een extra investering. Het weglaten van een flap aan de voorkant heeft echter ook één zeer groot voordeel. De telefoon en camera zijn altijd direct gebruiksklaar. Niets zit een goed gebruik van de telefoon en/of camera in de weg.

Bumpers

Deze bieden alleen een protectie van de zijkanten. Vaak steken ze aan voor- en achterkant een stukje uit, waardoor schade aan achterzijde en beeldscherm deels vermeden wordt. Dit smartphonehoesje is een goede oplossing voor mensen die het design van het apparaat absoluut niet willen wegstoppen en geen beperkingen willen hebben in het gebruiksgemak. Nadeel is wel dat de voor- en achterkant bekrast kunnen worden. Een screenprotector voor het beeldscherm vergt een extra investering.

Insteek telefoonhoesjes

Modellen van deze vaak prijsgunstige soort zijn vooral geschikt voor de bescherming van uw toestel in een tas, jaszak of broekzak. Dit telefoonhoesje is als het ware een zakje waar u de telefoon insteekt om deze op te bergen. Voor de veiligheid verdient een uitvoering met afsluiting de voorkeur om het per ongeluk eruit glijden te vermijden. De bescherming tegen krassen en andere beschadigingen is zodoende maximaal. Voor het telefoneren of foto's maken dient het toestel er echter uit gehaald te worden, iets dat als onpraktisch kan worden ervaren. Tevens is het toestel bij gebruik geheel onbeschermd.

Schokbestendig en waterdicht

Dit telefoonhoesje beschermen uw toestel tegen water, val- en stootschade, terwijl u het toestel wel nog gewoon kunt bedienen. Kortom optimale bescherming terwijl de functionaliteit gewaarborgd blijft. De nadruk ligt op het beschermen van uw toestel. Hierdoor zijn ze vaak dikker uitgevoerd en niet bepaald elegant. Bent u erg gehecht aan het uiterlijk en de compactheid van uw apparaat, dan is dit telefoonhoesje minder geschikt voor u. Omdat het smartphonehoesje waterdicht is, zijn er voor het gebruik van de connectoren klepjes aanwezig. Er dient goed opgelet te worden dat deze klepjes voor opladen of jackkabel gesloten zijn bij gebruik, anders verliest de smartphonehoes zijn waterdichtheid.

Screenprotectors

Hiermee wordt alleen het beeldscherm beschermd. Als materiaal voor dit telefoonhoesje wordt plastic, gehard plastic of glas gebruikt. In deze volgorde kan ook de kwaliteit gelezen worden. Goedkope plastic uitvoeringen zullen zelf al snel krassen gaan vertonen, terwijl de protectie bij val minimaal is. Kwalitatieve toppers in gehard kunststof of glas bieden een veel grotere weerstand tegen krassen terwijl bij val tevens het beeldscherm adequaat beschermd wordt. Het grote voordeel van deze protectie is dat uiterlijk en functionaliteit niet aangetast worden.

Materiaalkeuze

Naast het soort model dat u kiest, is ook het materiaal van het telefoonhoesje niet onbelangrijk. Kunststof uitvoeringen zijn er van zeer goedkoop tot uitermate prijzig. Het gebruikte kunststof kan variëren in kwaliteit, hardheid en dikte. Bij het maken van een keuze is het van belang dat u de verschillende eigenschappen goed tegen elkaar afweegt. Let hierbij goed op de specificaties die bij elk product vermeld staan. Voor een meer chique uitstraling kunt u ook kiezen voor het materiaal leder. Echt leder biedt een prima bescherming en gaat vaak lang mee. De prijs van dit telefoonhoesje is iets hoger, maar dit is inherent aan een natuurproduct. Producten van imitatieleder zijn vaak voor een spotprijsje te koop. De kwaliteit loopt hier helaas vaak mee in de pas.