Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Sony kabel

Autohouder - Mobilize
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 13,79

Een universele Sony kabel

Voor uw toestel hoeft u niet op zoek te gaan naar een Sony oplaadkabel die specifiek voor uw toestel geschikt is. Tegenwoordig zijn de kabels van de meeste smartphones universeel. Voor alle modellen Sony smartphones is er dus maar één type kabel nodig. Dat is handig wanneer u met spoed een nieuwe kabel nodig hebt en niet weet welk type kabel u moet aanschaffen. De kabel die u voor het opladen van uw Sony smartphone en voor de overdracht van data kunt gebruiken is een USB 2.0 micro kabel. Deze kabel heeft aan de ene kant een micro USB aansluiting voor in uw Sony toestel en aan de andere kant een gewone USB aansluiting om het toestel aan uw computer te koppelen. Voor het opladen van uw telefoon aan het stopcontact heeft u nog wel een verloopstekker nodig. Deze krijgt u vaak geleverd bij het toestel en is een stekker die op netstroom kan worden gebruikt aan de ene kant met aan de andere kant de mogelijkheid om de USB stekker in de verloopstekker te plaatsen. U kunt ook een USB 2.0 micro kabel kopen van een ander merk.

Lengtes en soorten van een Sony kabel

Een Sony kabel is verkrijgbaar in verschillende lengtes. Als u een langere Sony kabel wilt om uw telefoon mee op te laden dan kunt u kabels kopen met een lengte tot maar liefst 10 meter. Hiermee kunt u uw toestel op grote afstand gebruiken als u geen stopcontact binnen handbereik hebt. Er zijn ook verschillende soorten Sony kabels verkrijgbaar. Het type kabel die u nodig heeft voor een Sony smartphone is een micro USB 2.0 kabel. 2.0 staat voor de generatie USB kabel en houdt in dat u te maken heeft met een high speed variant. Met deze Sony kabel kunt u uw telefoon opladen, maar ook snel bestanden overzetten van en naar een computer. Het is ook mogelijk om een Sony kabel te kopen waarbij de micro USB aansluiting bruikbaar is van twee kanten. Normaal heeft een Sony kabel een bovenkant met afgeronde zijden, maar bij deze variant kunt u de kabel in beide richtingen op uw toestel gebruiken.

Sony accessoires

Naast het aanschaffen van een nieuwe Sony kabel zijn er nog meer Sony accessoires verkrijgbaar. Als u de Sony smartphone in de auto wilt gebruiken als navigatiesysteem dan is het ook wel zo prettig dat u het toestel kunt ophangen. Hiervoor kunt u een autohouder kopen en een autolader. U kunt met deze Sony accessoires uw toestel in de auto hangen op een plek waar u er goed zicht op hebt en de smartphone kan dan ook opgeladen worden. Met een USB micro OTG adapter is het zelfs mogelijk om direct een externe harde schijf aan te sluiten op uw Sony smartphone. Met deze Sony accessoires kunt u dan zonder tussenkomst van een laptop of computer bestanden van en naar uw smartphone verplaatsen. Andere Sony accessoires die handig van pas kunnen komen zijn een USB lader, voor wanneer u een Sony kabel in het stopcontact wilt gebruiken om uw smartphone mee op te laden en een Sony powerbank. Met een Sony powerbank kunt u uw toestel opladen zonder dat u in de buurt van een stopcontact hoeft te zijn. De Sony powerbank kunt u zien als een accu waarmee u uw smartphone kunt opladen op elke gewenste plek.

Waar moet u verder op letten?

Een Sony kabel is geschikt voor alle moderne Sony smartphones. Als u echter nog een ouder toestel heeft van het merk Sony Ericsson dan kunt u waarschijnlijk niet de gewone Sony kabel gebruiken. In dat geval zult u op zoek moeten naar een Sony Ericsson oplader die bij het type toestel past dat u heeft. Als u Sony accessoires wilt kopen dan moet u goed letten op het model en het type toestel waarvoor u dit doet. Er zit namelijk verschil in Sony accessoires en niet elk toestel kan worden gebruikt met alle Sony accessoires. Let daarom goed op de verschillen in Sony accessoires. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld een beschermhoes voor uw Sony telefoon wilt kopen en dan moet deze wel perfect passen. Is dit niet het geval, dan bestaat de kans dat het toestel niet stevig in de beschermhoes zit en alsnog kan beschadigen als deze uit uw handen valt. Let dus goed op de afmetingen.

Welke Sony kabel of Sony accessoires kiezen?

Als u een Sony smartphone heeft dan krijgt u daar vaak standaard een kabel bij met een bepaalde lengte. Ook krijgt u dan een USB lader waarmee u de USB micro kabel om uw Sony telefoon mee op te laden kunt gebruiken in een normaal stopcontact. Waar voorheen elke fabrikant zijn eigen variant op de oplaadkabel produceerde, hebben tegenwoordig bijna alle fabrikanten een afspraak gemaakt over het gebruik van één type kabel. U kunt een Sony kabel aanschaffen als u graag een langere Sony kabel wilt hebben of als u een extra oplaadkabel wilt hebben. Ook wanneer uw eigen kabel defect is kunt u heel simpel een andere Sony kabel kopen. Al met al genoeg redenen om een nieuwe, een extra of een vervangende Sony kabel te kopen voor uw smartphone.

Uw Sony kabel of Sony accessoires online kopen

Een Sony kabel met de juiste maat koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over de Sony kabel of over de bezorging van uw bestelling? De klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar.