Kabels 
Overige Producten 
Account  

Screenprotector

Kunststof screen protector

Een screen protector is er in diverse uitvoeringen, ze zijn echter allemaal van plastic of van glas vervaardigd. De kunststof uitvoeringen zijn goedkoper, maar leiden bij de meeste gebruikers niet tot een optimaal gevoel bij het aanraken van het scherm. Een ander nadeel van de plastic laagjes is dat ze lastiger aan te brengen zijn dan de glazen variant. Meestal wordt dan ook gekozen voor een glazen uitvoering ter bescherming van de smartphone. Beide types zijn uiteraard zeer dun, maar toch is er verschil.

Glazen screen protector

In vergelijk met de kunststof uitvoering is een screen protector van glas ietsje dikker en ook harder. Hier wordt dan ook gesproken van gehard of soms ook van “tempered” glas. Dat is precies hetzelfde. Het materiaal versplintert niet zoals gewoon glas bij een val. Panzer glass is overigens geen afzonderlijke categorie, het is een merknaam. Privacy glas daarentegen is wel een afzonderlijke glassoort, deze kleurt het glas bekeken vanaf de zijkant donker, waardoor meekijken een stuk lastiger wordt.

Universeel of modelgebonden?

Hoewel er universele types zijn die dus voor meerdere toestellen (vaak van hetzelfde merk) kunnen worden gebruikt, wordt over het algemeen gekozen voor een model dat precies op de smartphone past. Dat heeft er vooral mee te maken dat sensoren en andere onderdelen van de telefoon niet gehinderd worden door de laag kunststof of glas. Soms is voor een bepaald type (oudere) smartphone geen passend model te vinden en dat is jammer, want het scherm van een oudere telefoon is meestal gevoeliger.

Bevestiging

Steeds meer modellen worden geleverd met een mal om het extra laagje glas of kunststof fatsoenlijk aan te brengen op de smartphone. Het is een hulpmiddel van karton of kunststof waarmee het bevestigen van een screen protector een fluitje van een cent is. U zult dit des te meer waarderen wanneer u al eens geprobeerd heeft de laag zomaar aan te brengen. Overigens wordt deze mal soms ook applicator genoemd, maar het is precies hetzelfde hulpstukje. Meestal wordt dan ook een plakinstructie meegeleverd en zelfs schoonmaakdoekjes vindt u soms in uw pakketje.