"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Samsung Galaxy S8+

USB snellader - Goobay
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 26,98

De Samsung Galaxy S8+ moet de Note 7 doen vergeten

Samsung gooit al enkele jaren hoge ogen met zowel de Galaxy S als Galaxy Note smartphones. In de herfst van 2016 ging het voor die laatste serie echter goed mis met de Galaxy Note 7. De accu kon oververhit raken en zelfs ontploffen. Zes maanden later, in februari 2017 presenteerde de Koreaanse fabrikant de Galaxy S8+. Dat toestel moet het debacle van de Galaxy Note 7 doen vergeten. De Galaxy S8+ is voorzien van een 6.2 inch scherm. Dankzij de zeer dunne randen de boven en onder het scherm heeft Samsung de Galaxy S8+ toch nog redelijk compact kunnen houden. En hoewel de toevoeging “edge” bij de Galaxy S8+ ontbreekt heeft het scherm wel degelijk de bekende gebogen zijkanten. Samsung noemt dat nu het “infinity display”.

Verborgen home button en een nieuwe plek voor de vingerafdruk sensor

Om de Samsung Galaxy S8+ handzaam te kunnen houden heeft Samsung enkele fraaie oplossingen bedacht. Bij vrijwel alle smartphones bepaalt de positie en afmeting van de home button grotendeels hoe groot, of breed, de rand onder het scherm moet zijn. Samsung heeft die button bij de Samsung Galaxy S8+ nu in de onderzijde van het display verwerkt. Op het scherm wordt de knop zelf alleen geprojecteerd als dat nodig is. Het nieuwe ontwerp van de home button heeft ook gevolgen gehad voor de vingerafdruk sensor. Die zat voorheen in de home button en is nu verplaatst naar de achterzijde van de Samsung Galaxy S8+, naast de camera. In de praktijk werkt het ontgrendelen dan zelfs sneller. Wanneer u de Samsung Galaxy S8+ namelijk met een hand vasthoudt dan zit uw wijsvinger aan de achterkant van het toestel al in de buurt van de vingerafdruk scanner.

De belangrijkste specificaties van de Galaxy S8+ op een rij:
  • 6.2 inch Super AMOLED display, 1440 x 2960 pixels (529ppi), Corning Gorilla Glass 5
  • Exynos 8895 octacore processor (4 x 2.3GHz + 4 x 1.7GHz)
  • 4GB RAM, 64GB ROM
  • microSD uitbreiding (max. 256GB)
  • 12 megapixel autofocus f/1.7, 26mm, camera met LED flitser, beeldstabilisatie (OIS) en 4K (2160p) video
  • 8 megapixel front f/1.7 camera met QHD (1440p) video
  • USB Type C connector, Bluetooth 5.0, WiFi
  • 3500 mAh Li-Ion accu
  • Vingerafdruk sensor, Iris scanner, hartslagmeter, zuurstofmeter (SPO2)
  • Android 7.0 Nougat OS met TouchWiz UI

Meer glas, meer risico op valschade

De Samsung Galaxy S8+ bestaat voor meer dan 90% uit glas. Samsung heeft het toestel wel helemaal afgewerkt met Gorilla Glass 5, maar beide fabrikanten, van het toestel en het glas, geven geen garantie dat het scherm of de glazen achterzijde bij een val niet beschadigd raken of breken. Kort na de winkellancering van de Samsung Galaxy S8+ bleken het scherm en de achterzijde van het toestel zelfs gevoeliger te zijn voor valschade dan zijn voorgangers. Ons advies is dan ook om het toestel tijdens, of in ieder geval zeer kort na, de aanschaf van een goed beschermend hoesje te voorzien. De kosten voor het vervangen van het gebogen “infinity display” van de Samsung Galaxy S8+ lopen in de honderden euro’s. Zeker wanneer zowel de voor- als achterzijde schade oplopen. De investering die u moet doen om het toestel te beschermen weegt in geen velden of wegen op tegen de kosten van een reparatie. Kies bij voorkeur een cover of hoesje dat het hele toestel omsluit.

Virtual gamen als de beste

Het scherm van de Samsung Galaxy S8+ is niet alleen groot maar wordt ook aangestuurd door een vernieuwde en razendsnelle GPU. Houdt u van gamen, dan is de Samsung Galaxy S8+ een van de betere smartphones om die honger te stillen. In combinatie met een Virtual Reality bril worden de beleving van het gamen nog levensechter. U stapt dan bijna letterlijk zelf in de game. Samsung heeft voor de Samsung Galaxy S8+ een Gear VR bril met game controller gemaakt, maar er zijn ook goedkopere alternatieven beschikbaar. Zolang de VR bril van uw keuze maar geschikt is voor gebruik in combinatie met een toestel van de afmetingen van de Samsung Galaxy S8+. Daarbij moet opgemerkt worden dat de Samsung Galaxy S8+ compacter is dan andere smartphones met een 6+ inch scherm. Hij zal daarom ook in vrijwel alle VR brillen passen die volgens de specificaties geschikt zijn voor toestellen met een scherm van maximaal 15 centimeter (5.9 inch).

Mee naar het strand? Pas op met zand!

Tegenwoordig zijn steeds meer smartphones waterdicht. De Samsung Galaxy S8+ hoort daar ook bij. Dat betekent niet alleen dat u het toestel zonder problemen in de regen kunt gebruiken, maar ook zorgeloos mee kunt nemen naar het strand of zwembad zonder dat u de Samsung Galaxy S8+ extra hoeft te beschermen. Toch is het verstandig om, als u naar het strand gaat, rekening te houden met de vernietigende werking van zand wanneer dat in contact komt met glazen oppervlakken. Zand werkt dan letterlijk als schuurpapier. Dat geldt niet alleen wanneer u het toestel los in uw broekzak bewaart waar zand in kan komen, maar zeker ook wanneer u een hoesje voor het toestel gebruikt waar het zand tussen het toestel en dat hoesje gaat zitten. Daarom is het toch raadzaam om voor tripjes naar het strand een speciaal water- en stofdicht tasje aan te schaffen. Dat vermindert de kans op krassen.

De Samsung Galaxy S8+ als werkstation

We gebruiken onze smartphones zowel privé als zakelijk. In het weekend even snel een email van een klant lezen en beantwoorden is het meest voor de hand liggende voorbeeld. De Samsung Galaxy S8+ kan met een paar accessoires in een handomdraai omgetoverd worden tot een volwaardig werkstation. Daarmee is het toestel zeker niet uniek, maar dankzij de zeer krachtige processor is de Samsung Galaxy S8+ wel een van de eerste smartphones waarbij het verschil in snelheid en gebruiksvriendelijkheid met een laptop of desktop computer nauwelijks nog merkbaar is. Om van de Samsung Galaxy S8+ een werkstation te maken heeft u in ieder geval de DeX docking station nodig van de fabrikant zelf. Daarmee kunt u het toestel eenvoudig aansluiten op een extern beeldscherm en met een draadloos toetsenbord en muis erbij is het werkstation klaar voor gebruik.

Accessoires voor de Samsung Galaxy S8+ kopen

Het spreekt voor zich dat u al deze, en nog veel meer, Samsung Galaxy S8+ accessoires in onze shop kunt vinden en bestellen. Indien op voorraad en voor 22:00 uur besteld, dan heeft u het morgen al in huis. Heeft u vragen over onze producten of een bestelling, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zitten tot 21:00 uur voor u klaar en adviseren u ook graag bij de keuze voor een product.