"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Fiets Beugel

Fiets beugel - Mottez
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 8,49
Fiets beugel - Mottez
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 14,00
Fietslift - Toolland
3-5 dagen levertijd
€ 18,99
Fietsenrek - Practo
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 124,99
Fietsenrek - Extra zwaar - Practo
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 200,00

Fietsbeugel voor muurmontage

Een fietsbeugel voor muurmontage is een betrouwbare en plaatsbesparende opberghulp voor uw tweewieler. Doordat u de beugel op de muur kunt monteren, kiest u altijd zelf de meest ideale opbergplaats uit. Laag bij de grond zodat u niet veel hoeft te tillen of hoog tegen de muur zodat bijvoorbeeld de auto eronder gestald kan worden. De eenvoudigste uitvoering is de fietshaak. Al dan niet geverfd of geplastificeerd, in enkele of dubbele uitvoering. Kies de beugel of fietshaak die het beste bij uw situatie past. Let er bij uw keuze altijd op dat het maximale draagvermogen niet overschreden wordt; houd hier ook rekening mee tijdens de keuze van uw bevestigingsmateriaal. Is muurmontage niet mogelijk c.q. wenselijk, dan is de vrijstaande fietsbeugel iets voor u.

Fietsbeugel voor buiten

De fietsbeugel voor muurmontage is met name geschikt voor gebruik binnenshuis. Wilt u een beugel voor muurmontage en dan met name voor gebruik buiten, dan kiest u voor een speciale uitvoering van het fietsenrek. Allekabels biedt u hierbij de keuze uit een fietsenrek voor één fiets, uitsluitend bedoeld voor muurbevestiging, of een fietsenrek voor twee fietsen dat zowel voor muur- als vloermontage geschikt is. Met de term fietsbeugel kan ook een heel ander type beugel bedoeld worden. Er zijn ook fietsbeugels die óp de fiets gemonteerd worden. Deze beugels zijn bedoeld voor bijvoorbeeld de montage van de mobiele telefoon of een gopro action cam op uw fiets en worden zodoende ook fiets telefoonhouder genoemd.

Fietslift, het ultieme gemak

De fietslift is een fietsbeugel voor montage aan het plafond. Door middel van een katrolconstructie met haken en koord kunt uw fiets tot aan het plafond hijsen. Het koord wordt middels een muurbeugeltje gezekerd. Zeker op plaatsen waar grondoppervlak schaars is, is de fietslift een goed alternatief voor andere typen fietsbeugel. Vanwege de plafondmontage is het maximale draagvermogen minder dan de fietsbeugel voor muurmontage. Voor een veilige montage verdienen zowel plafondconstructie als bevestigingsmateriaal extra aandacht. U wilt immers niet dat er een fiets op uw hoofd valt. Zoals eerder genoemd maakt de fietslift gebruik van een katrolconstructie. Met een katrol kunnen zware voorwerpen met weinig kracht gehesen worden. Analoog aan het principe van de hefboom geldt ook hier dat de benodigde kracht verminderd wordt door een toename van de beweging; m.a.w. u kunt uw fiets makkelijk hijsen, maar neemt wel meer koord in dan de hijshoogte van de fiets.

Het fietsenrek in diverse uitvoeringen

Het fietsenrek is de fietsbeugel voor vloermontage. In tegenstelling tot de eerder genoemde beugels is het fietsenrek geschikt voor de stalling van meerdere fietsen. Bij Allekabels koopt u fietsenrekken voor twee, drie, vier of vijf fietsen. Moet u meer dan vijf fietsen naast elkaar parkeren, dan is het slim om voor fietsenrekken te kiezen die aan elkaar bevestigd kunnen worden. Fietsenrekken kunnen voorzien zijn van beugels van gelijke hoogte of van beugels van verschillende hoogte. Bij dit laatste type staan de fietsen dichter bij elkaar hetgeen plaats besparend werkt. Tevens is het dan makkelijker meerdere fietsen aan elkaar vast te ketenen; een extra bescherming tegen diefstal. Een belangrijke factor waar u ook rekening mee dient te houden bij uw keuze is de maximale bandbreedte waarvoor het fietsrek geschikt is. Is de band te breed voor de beugel, dan kan de fiets niet in het rek geplaatst worden. Is de band duidelijk smaller dan de beugel, dan staat de fiets niet stabiel en is tevens de kans op beschadiging van het wiel zeer groot. Het meest stabiel staat het fietsenrek natuurlijk als deze op de vloer bevestigd wordt; is dit niet mogelijk en/of wenselijk dan kan het rek ook los op de grond staan. Welk type u ook kiest, al onze fietsrekken zijn solide van constructie en zijn prima beschermd tegen roest.