Overige Producten 
Kabels 
Account  

Internet via Stopcontact

Internet via stopcontact

Vaak staat het internetmodem op een ongunstige plek in huis of op de werkplek. Niet iedereen heeft zin om in zo’n geval allerlei netwerkkabels door de ruimtes aan te leggen. Ook werkt draadloos internet niet overal altijd even perfect. Wilt u geen kabels trekken en is een draadloze verbinding niet zinvol, dan is er een prima derde oplossing mogelijk: internet via stopcontact. Waren de eerste varianten nog niet zo geweldig, inmiddels haalt internet via stopcontact met gemak snelheden tot 1200 Mpbs. En de overtreffende trap is er ook al: internet via stopcontact met een snelheid tot 2000 Mbps. Kijk wel even of uw homeplug beschikt over slechts een frequentieband (meestal het geval bij oudere exemplaren) of dat het een powerline adapter met dualband bereik is.

Bereik en poorten

Een van de voordelen van internet via stopcontact is het bijzonder grote bereik van de internetverbinding. Een bereik van 300 meter bij internet via stopcontact is zo’n beetje de standaard, ruim voldoende dus voor vrijwel alle woningen. Ook voor bedrijfsruimtes is deze lengte verbinding meestal afdoende. Aan het einde van die afstand kunt u vervolgens, indien uw uitvoering hierover beschikt, via uw powerline adapter 3 LAN poorten gebruiken. Normaal gesproken had u, bij het grootste bereik, minimaal 300 meter netwerkkabel moeten trekken. In dat soort gevallen is internet via stopcontact ook nog eens de meest goedkope oplossing.

Internet via stopcontact: plug en play

Veel oplossingen die voor internet via stopcontact zijn bedacht, zijn plug and play. Dat betekent dat u de apparaatjes in het stopcontact duwt en vervolgens configureren ze zich nagenoeg vanzelf. Dat geldt niet alleen voor de set van 2 adapters. Als u via de LAN-poort met een kabel of draadloos verbinding maakt, dan bent u ook al direct up and running. Wel moet u er rekening mee houden dat u de apparaten bedoeld voor internet via stopcontact niet in een verlengsnoer kunt steken. Ze moeten direct op het wandstopcontact worden aangesloten, dus zonder een tussenschakel. Wilt u toch uw stopcontact beschikbaar houden, dan is dat geen probleem. U koopt dan een powerline adapter met geïntegreerd stopcontact.

Veilig en duurzaam

Internet via stopcontact wordt in principe op dezelfde wijze beveiligd zoals dat bij elk ander netwerk gebeurt. De 3 standaarden die gebruikt worden voor draadloze overdracht zijn bijna altijd beschikbaar: WEP, WPA, WPA2. Verder zijn er nog encriptieprotocollen actief, die de beveiliging extra opschroeven. Wat u feite met internet via stopcontact doet, is een extra draadloze hotspot creëren. Ook voor wat betreft stroomvoorziening is dit een veilige installatie. Bij veel homeplugs zorgt een ingebouwde besparingsroutine ervoor dat het apparaat automatisch op standby gaat wanneer het aangesloten apparaat uitgezet wordt. Gemiddeld neemt hierdoor het totale stroomverbruik in uw huis of op uw werkplek met meer dan de helft af.

Internet via stopcontact online kopen

Accessoires om internet via stopcontact te installeren koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over internet via stopcontact of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie