Andere artikelen van Guirlande

Kersttak kent vele varianten

Verlichte kerstdecoratie is er reeds lang. In vergelijking met de kerstboom is de kleinere tak echter nog niet zo lang populair. Dat daar inmiddels verandering in is gekomen, blijkt uit het toenemend aantal varianten die op de markt zijn verschenen. Zo zijn er vele kleuren, voor elk interieur is er wel een model te vinden. Dat betreft niet alleen de kleur van de tak, maar ook de verlichting is in diverse kleuren verkrijgbaar. Het meest populair is echter nog steeds de kersttak in vaas met warm witte ledverlichting. Let er overigens op of deze verlichting dimbaar is om teleurstelling te voorkomen.

Decoratie in een vaasje

Verlichte kerstdecoratie is er inmiddels in vele soorten en maten te koop, zeker online vindt u de kersttak met verlichting vaak terug. De kersttak in vaas is daarbij veruit het populairst. In eerste instantie werd er eenvoudig een tak in een pot of vaas geplaatst, maar inmiddels zijn we al weer iets verder. Vaak wordt gekozen voor een boeket van takken. Uiteraard moet de bijbehorende vaas of pot dan ook iets groter zijn. Dat heeft als bijkomend voordeel dat deze steviger staat en niet zo snel omkiepert. Inmiddels kunt u dus kiezen uit vele varianten qua grootte van uw kerstdecoratie: van een kleine of grote boom tot een kersttak in vaas.

Tak met kerst, oorsprong

De traditie om een tak te versieren kent al een lange geschiedenis, deze decoratie is al jaren populair. Denk daarbij aan decoratieve bladeren, bloemen en zelfs fruit komt voor. Er heerst overigens enige verwarring over de benaming, omdat vaak wordt gedacht dat het per definitie een in hout of steen uitgekapte slinger moet zijn. Dat is niet zo. De guirlande of tak al dan niet met verlichting is kortom een versierde slinger of tak die u in huis of elders kunt hangen. Hij is oorspronkelijk gemaakt van typisch kerstgroen (zoals buxus, conifeer of - uiteraard - de dennenboom) in de sfeer van kerst. Vervolgens is deze versierd en/of verlicht. Denk daarbij bijvoorbeeld aan decoratieve elementen zoals ledkaarsjes of ledfiguurtjes in kerststijl.