Kabels 
Overige Producten 
Account  

Striptang

Wanneer heeft u een striptang nodig?

U koopt een striptang wanneer u kabel moet strippen. Let bij de aankoop altijd erop of uw kabelstripper geschikt is voor dikke of dunnere draad. Bekijk dus goed welke diameter kabel u gaat gebruiken en stem daarop de keuze van uw kabelstripper af. De kabeldiameter verschilt per striptang. De gemiddelde kabelstripper is geschikt voor kabels van 0.2 tot 6 mm diameter en voor enkel- en meerdradige kabels zoals netwerk kabel, audio kabel, YMVK Kabel en stroom kabel. Automatische of zelf stellende kabelstrippers zijn er ook, zoals de automatische afstriptang. Deze stelt zichzelf in op de diameter van de draad. Ze zijn vaak net iets nauwkeuriger en het risico op mogelijke beschadiging van de ader is ook minder. Op de striptang zit verder een schroef. Deze schroef is verstelbaar op de juiste snijdiepte. Een striptang is al naar gelang de uitvoering voorzien van een of meer mesjes.

Welke kabelstripper kiezen

Er zijn diverse soorten striptangen. Veelal is het gebruik waarvoor de striptang geconstrueerd is af te lezen aan de naam. Coax kabelstripper, kabelmes en dergelijke spreken voor zich. We leggen hierna enkele types nader uit. Voor de meeste kabels is een kabelmes en dergelijke geschikt. Er is minimaal een uitzondering op die regel: voor het strippen van coax kabel heeft u afzonderlijk gereedschap nodig. De coax stripper beschadigt bij goed gebruik de kern van de kabel niet, maar zorgt er ook voor dat de kabel plus isolatie goed verwerkt kunnen worden. Dit wordt bereikt doordat de mesjes afzonderlijk zijn ingesteld. De onervaren klusser zal sommige types kabelstripper verwisselen met een stanley mes. Let daar goed op, het resultaat zal absoluut niet hetzelfde zijn.

Gebruik van de striptang

Kabelstrippers hebben een korte, maar belangrijke gebruiksaanwijzing die zeker voor stroomdraad geldt. Regel 1: ga nooit met een draad aan de slag die nog verbonden is met het stroomnetwerk. Bij draad met een mantelleiding (2-aderig en 3-aderig), verwijdert u eerst 3 cm van de buitenisolatie. Strip daarna de stroomdraden. Verwijder ongeveer 1 cm van de isolatie. Regel 2: de stroomdraad mag absoluut niet beschadigen. In het geval van een handmatige in te stellen striptang, stelt u daarom met de schroef op de tang de juiste snijdiepte in. Bij gebruik van een automatische tang, stelt de striptang zich vanzelf in op de juiste diameter van de draad. Knijp de tang dicht, de isolatiedraad wordt doorgesneden. Trek nu met de tang de isolatie van het koperdraad.

Uw kabelstripper online kopen

Een striptang koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een striptang of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.