Kabels 
Overige Producten 
Account  

Krimptang

Welke krimptang heb ik nodig?

Krimptangen zijn er voor verschillende toepassingen. Het verschil zit in het aantal posities en het aantal contacten op de stekker. Hiervoor bestaan de typeaanduidingen RJ10, RJ11, RJ12 en RJ45. Veel gebruikt wordt de RJ45 krimptang (8 posities en 8 contacten) voor netwerkaansluitingen in en rond het huis. In veel gevallen kan deze tang ook de kleinere RJ11 of RJ12 telefoonstekkers aan. TNC of BNC krimptang? TNC is de verbeterde versie van de BNC connector en heeft een hogere doorloop met een hogere frequentie. TNC wordt vaak toegepast bij radio of andere vast bekabelde netwerken.

Adereindhuls- en kabelschoen krimptang

Let er bij de aanschaf van de krimptang op dat de sectie van de geleider overeenkomt met de vermelding op de bus of kabelschoen. Bussen van de verschillende leveranciers kunnen een andere dikte hebben en mogelijk niet geschikt zijn voor dezelfde tang. Een adereindhuls is een busje van dun vertind koper dat om het uiteinde van de samengebrachte kern van een elektrische draad wordt gekrompen. De krimpverbinding komt tot stand met een adereindhuls krimptang die de krimp zodanig vervormt dat de krimp als een veer blijft drukken op de samengeperste draad. Een kabelschoen wordt veel gebruikt in de elektrotechniek als connector om een kabel te verbinden met een vlak aansluitstuk, veelal is dit een kopergeleider. De kabelschoen krimptang is geschikt voor rode, blauwe en gele kabelschoenen. Zoekt u een krimptang en striptang in één. Ook die hebben wij in ons assortiment.

Wat is een goede krimp?

Het is heel belangrijk om de juiste krimptang te gebruiken voor de juiste geleider. Zoals met alles het geval is, leert u al doende. Hoe vaker u met dergelijk gereedschap werkt, hoe gemakkelijker het wordt. Toch enkele tips voor het werken met dit soort tangen. Een goede krimp is te herkennen aan het feit dat de krimp geen scherpe randen vertoont en de geleider niet is beschadigd. Ook is het verstandig te letten op het volledig benutten van de lengte van de kabelschoen. Lange krimpbussen hebben vaak meerdere krimpen nodig om de geleider maximaal te verbinden. Een goede tang zorgt ervoor dat de rand van de krimp niet wordt geraakt en dat er een overlap is van enkele millimeters. In ons uitgebreide assortiment vindt u beslist precies de juiste tang die u nodig heeft.

Hoe maak ik zelf een netwerkkabel?

Zoals u hiervoor heeft kunnen lezen: met een beetje handigheid en de juiste krimptang maakt u of verlegt u relatief eenvoudig een netwerkkabel. Stap 1 is het strippen van de kabel. Let wel dat de individuele aders hierbij niet mogen beschadigen. Gebruik hiervoor een kabelschoen krimptang die meestal ook geschikt is voor het strippen van kabels. Stap 2 is het rangschikken van de aders in de juiste volgorde: Oranje-Wit, Oranje, Groen-Wit, Blauw, Blauw-Wit, Groen, Bruin-Wit, Bruin. Stap 3: maak de aders op gelijke lengte. Stap 4: bevestig de stekker. Schuif de aders in het UTP stekkertje, maar let erop dat de aders in de juiste volgorde blijven. Tot slot de afwerking: plaats het stekkertje met de ingeschoven kabel in de UTP-knijptang. Knijp deze aan. De aders worden nu vastgezet en blootgelegd. Et voilà, de UTP kabel is klaar voor gebruik.

Uw krimptang

Een krimptang koopt u online bij Allekabels, wij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.