Overige Producten 
Kabels 
Account  

Wekkerradio

Wekkerradio helpt rustig in slaap te vallen

Wanneer u naar bed gaat, kan het prettig zijn om niet meteen in de stilte te liggen. Een wekkerradio biedt u de mogelijkheid om voor het slapen gaan nog wat muziek af te spelen of te luisteren naar een interview. Heeft u gekozen voor een product met aux-aansluiting, dan kunt u deze muziek vanaf uw MP3-speler of een andere geluidsdrager via de speakers laten klinken. Valt u graag in slaap met een muziekje op de achtergrond, dan is een slaaptimer aan te raden. Met deze functie gaat de muziek na een vooraf ingestelde tijd uit. Enkele types hebben een leeslampfunctie, iets dat prettig kan zijn als u nog iets wilt lezen voor u in een diepe slaap raakt. Deze functie kan ’s nachts ook als nachtlamp gebruikt worden. Het kan ook prettig zijn om met gekleurd licht in slaap te vallen. Vindt u dit fijn, kiest u dan voor een type met moodlight, waarbij de verlichting geleidelijk overgaat tussen de zeven verschillende kleuren. Wilt u gedurende de nacht uw mobiele telefoon opladen? Kies dan voor een product met USB-aansluiting, waardoor voor het opladen van uw telefoon of andere apparatuur geen extra stopcontact nodig is.

De wekkerradio helpt u bij het ontwaken

De een is bij het eerste geluid wakker, de ander doet het liever rustig aan. Wanneer u tot de eerste categorie behoort, dan stelt u het alarm in. Behoort u tot de laatste categorie, dan is er veel keus. Alle wekkerradio’s hebben de optie om met muziek te ontwaken. Of dat geluid direct op volle sterkte de slaapkamer binnenkomt, is afhankelijk van het product dat u heeft aangeschaft. Enkele types hebben een sluimerfunctie, waarbij het geluid steeds iets meer aanzwelt. U wordt op deze manier heel voorzichtig gewekt en kunt rustig aan de nieuwe dag beginnen. Liever nog even snoozen voor u de kou in stapt? Kies dan een uitvoering waar u deze mogelijkheid heeft. Een aantal wekkers geeft een weergave van de temperatuur, zodat u weet wat u te wachten staat als u onder het warme dekbed vandaan komt. Wanneer u kiest voor een wekkerradio waarbij u twee verschillende alarmtijden kunt ingeven, gaat hij altijd op het door u ingestelde tijdstip af.

De keuze tussen het gebruik van batterijen of netstroom

Bent u op zoek naar een klokje voor tijdens de vakantie en wilt u dat deze handzaam en makkelijk mee te nemen is? Dan is het verstandig om te kiezen voor een wekkerradio die op een accu of op batterijen werkt. Sommigen werken op een 9V batterij, in andere modellen zijn een of meerdere AA batterijen nodig. Wilt u bovendien dat de ingestelde tijd bij stroomuitval in het geheugen blijft staan, dan is het goed uw product hier op uit te kiezen en te zorgen dat er altijd een batterij geplaatst is. Een product met een radio gestuurde tijdsinstelling, weet ook bij het uitvallen van de stroom nog hoe laat het is. Wilt u hem zowel op batterijen als op netstroom kunnen gebruiken, let er dan op dat er een adapter wordt bijgeleverd of schaft u deze apart aan. Mocht u overigens deze adapter ook kwijtraken of gaat hij onverhoopt stuk, dan kunt u bij Allekabels eenvoudig een vervanger bestellen. Ook voor uw reservebatterijen kunt u bij ons terecht.

De kwaliteit van het radiogeluid

Gebruikt u de wekkerradio vooral om gewekt te worden, dan zal u mogelijk minder waarde hechten aan de kwaliteit van het geluid dat hij voortbrengt. Bent u echter op zoek naar een wekker waarmee u een mooi geluid de ruimte in stuurt, dan is het zaak om daar bij uw keuze bij stil te staan. Alle producten bieden AM en FM frequenties. Bij sommige vindt u uw favoriete zender met behulp van de frequentieband, waarbij u handmatig langs de zenders gaat, op zoek naar het beste bereik. Kiest u voor een uitvoering met een digitale frequentievertoning, dan heeft u hierbij de optie om automatisch naar het sterkste signaal te laten zoeken. Ook het kunnen opslaan van voorkeurszenders kan van invloed zijn op uw keuze. Wanneer u kiest voor een type met DAB+, dan is het geluid van hoge kwaliteit. U bent ervan verzekerd dat u de muziek zonder ruis ontvangt. U kunt dan het apparaat gewoon gebruiken om de muziek van uw voorkeur af te spelen wanneer u niet slaapt. DAB en de opvolger DAB+ maken immers ook gebruik van zogenoemde themastations, waarop bijvoorbeeld enkel populaire muziek uit de jaren 70 van de vorige eeuw wordt gedraaid.

Een passende wekkerradio voor uw kind

Een wekkerradio is natuurlijk geen speelgoed, maar ook kinderen hebben behoefte aan de tijd. En wie wil er nu niet met een hoofdtelefoon op nog even muziek luisteren voor het slapengaan? Er zijn verschillende speelse modellen verkrijgbaar. Het kan een echte eyecatcher zijn in de slaapkamer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals rood en blauw, maar er zijn ook verschillende modellen in wit, zwart, grijs of zelfs met een houten uitstraling. Kiest u voor een moderne uitstraling, of heeft u liever een retro uiterlijk? Als u kiest voor een opvallende, dan is het belangrijk dat deze past bij de inrichting van uw slaapkamer. Heeft u moeite met de grootte van de cijfers op het display of wilt u iets vernieuwends? Probeer dan eens een wekkerradio met projectie. De projector geeft de tijd in grote getallen weer op de wand waar hij op gericht is.