Overige Producten 
Kabels 
Account  

Leesbril

Leesbril, leesloep of leeslineaal?

Wij hebben diverse hulpmiddelen voor bij het lezen. Uiteraard kunt u kiezen voor de leesbril. We hebben ze in diverse sterktes met een licht montuur en kunststof optische lenzen. Zo kunt u ze gemakkelijk overal mee naar toe nemen of er bijvoorbeeld eentje altijd in uw auto laten liggen of in de hobbyruimte. U kunt natuurlijk ook een of meer brilkoordjes meebestellen, het gemak dient immers de mens en dus ook de brildrager. Behalve de bril hebben wij ook leesloepen, lichtloepen, leeslinealen en loeplampen.

Leesbril: sterkte

U ziet bij elke leesbril een specifieke scherpte vermeld. De sterkte geeft de mate van correctie aan die nodig is om weer zonder veel inspanning te kunnen lezen. Dit verschijnsel treedt bij iedereen op. Vanaf een bepaalde leeftijd, meestal zo rond de 40, wordt de ooglens minder flexibel. Een leesbril vangt dit zogenoemde tekort aan accommodatie op. Hierdoor kunt u weer scherp zien op korte afstand. De sterktes van onze leesbrillen lopen vanaf een leesbril met sterkte 1.00 op tot leesbril met sterkte 3.75. U kunt overigens een bril ook combineren met een leesloep, waardoor de vergroting toeneemt terwijl de leesafstand toch hetzelfde blijft.

Leesloep en lichtloep

Met een leesloep kunt u een hogere vergroting bereiken dan met een leesbril. Er zijn types leesloep zonder verlichting en met verlichting. Dit soort luxe brillen worden veel gebruikt bij hobbymatige werkzaamheden. Denk aan liefhebberijen als modelbouw, puzzelen, postzegels verzamelen, tekenen en dergelijke. De nieuwste modellen leesloepen hebben meerdere lichtbronnen aan boord, waardoor ze voorwerpen schaduwvrij kunnen uitlichten. Verder hebben wij diverse leeslinealen in ons assortiment. Deze worden bijvoorbeeld veel gebruikt voor het lezen van tabellen. In ons assortiment hebben wij ook diverse loeplampen die als leeslampen kunnen worden gebruikt.

TV loep

De TV loep is een heel speciale leesbril. Zoals de naam al zegt kunt u deze bril met name gebruiken voor het kijken van TV. Niet alleen vergroot de TV bril het beeld aanmerkelijk. Ook het lezen van ondertiteling wordt zo een stuk gemakkelijker, wanneer u daar bijvoorbeeld op latere leeftijd moeite mee hebt. Over het algemeen hebben wij dit soort leesbrillen van Eschenbach in ons assortiment. Hierbij wordt gebruik gemaakt van PXM lichtgewicht lenzen. Het ontwerp van de meeste TV loepen is nogal futuristisch, u zult er kortom de nodige aandacht mee trekken.