"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor bedrijven

Kledingrek

Wanneer kunt u een kledingrek gebruiken?

Denkt u bij een kledingrek aan een verrijdbaar rek op wieltjes dat u vrij ergens in uw kamer plaatst? Dat is slechts een van vele mogelijkheden. U kunt ze ook gebruiken als hulpmiddelen bij uw inloopkast, om maar een voorbeeld te noemen. Daarmee kunt u een verder lege ruimte snel en praktisch indelen. Ook erg handig is dit product tijdens feestjes. Uw kapstok is immers snel vol, wanneer u gasten krijgt. Niets is zo handig als wanneer u dan even wat “extra kapstokken” neer kunt zetten. Op die wijze hoeven uw gasten na afloop van het feest niet te zoeken in een berg jassen. Nog afgezien van het feit dat jassen op die wijze kunnen kreuken of scheuren, iets dat uw gasten niet prettig vinden. Dit soort opbergoplossingen zijn er in vele uitvoeringen vaak kant en klaar te koop, er zijn ook de nodige modellen die u nog even zelf moet monteren al naar gelang welke uitvoering u kiest.

Welk type moet u kiezen?

Kledingrekken zijn er in veel verschillende afmetingen, kleuren, materialen en stijlen. Het moet dan wel heel raar lopen wilt u niets naar uw zin online kunnen vinden. Als u van tevoren even goed op een rijtje zet wat u belangrijk vindt, heeft u er straks optimaal plezier van. Er zijn enkele belangrijke opties waar u dan op moet letten. We zetten ze eerst even op een rijtje en werken vervolgens de opties verder uit. Allereerst is er de keuze tussen een verrijdbaar of een vast model. Al naar gelang de gewenste stevigheid, kiest u dan voor een kunststof of voor een metalen uitvoering. Daarmee hangt samen of het in hoogte verstelbaar is of niet. Dat is met name handig bij een rek met meerdere stangen. U kunt dan de ene stang hoger plaatsen dan de andere. Kiest u voor een model met schappen, moet u bedenken hoeveel schappen u nodig heeft. Uiteindelijk is er ook nog de overweging over kosten en budget.

Kledingrek met wieltjes

De meeste kledingrekken zijn bedoeld om mobiel te gebruiken. U zult ze dus vaak verplaatsen, niet alleen binnen dezelfde ruimte maar ook van de ene naar de andere ruimte. Dan is het handig als dat op een zo gemakkelijk mogelijke wijze gebeurt. Wieltjes vergemakkelijken het plaatsen aanmerkelijk. Al naar gelang het gekozen model, zijn het zwenkwieltjes dan wel statische wieltjes. Zwenkwieltjes zijn het meest flexibel. De wieltjes zijn vrijwel steeds op alle vier de hoeken, of poten, gemonteerd. Houd er wel rekening dat niet elke ondergrond geschikt is voor het gebruik van wieltjes. Hoogpolig tapijt bijvoorbeeld zal wel wat problemen veroorzaken. Gelukkig zijn ze nooit zwaar en kunt u ze zonder meer gemakkelijk optillen en op de plaats zetten. Houten vloeren en tegelvloeren leveren geen probleem op, u rolt het kledingrek zo naar de gewenste plek.

Kledingrek zonder wieltjes

Wat verwacht u van het kledingrek dat u in huis wilt halen of zelf wilt gaan maken? Natuurlijk kunt u het puur zien als een uitbreiding van uw mogelijkheden om kleding op te bergen. Dan kunt u misschien volstaan met een strakke uitvoering kledingrek met schappen, die u ofwel op de grond plaatst (al dan niet op wieltjes), ofwel aan de wand of aan het plafond bevestigt. Het voordeel van deze laatste opties is dat ze geen vloeroppervlak in beslag nemen, en dat is onder andere bij het stofzuigen erg handig. De basic uitvoeringen ogen heel ruimtelijk en dat is, zeker als u wat kleiner behuisd bent, mooi meegenomen. Gaat u het voor andere zaken dan kleding gebruiken, let dan wel even op. Gereedschap bijvoorbeeld weegt zwaarder dan kleding. Bij elk product in ons assortiment is de draagkracht per schap aangegeven. Weeg desnoods even uw spullen voordat u het bestelt.

Uitvoeringen: rekken en dozen

In ons assortiment hebben wij de nodige dozen en kistjes opgenomen. Bent u ervan overtuigd dat dit het soort rek, doos of kist is dat u nodig heeft, dan heeft u vervolgens nog de keuze uit flink wat uitvoeringen. Van strakke metalen constructies tot en met houten modellen met een landelijke uitstraling: er is voor elk wat wils! Als u een of meer kledingrekken in het interieur van uw slaapkamer toepast, creëert u eigenlijk een beetje het luxe gevoel van een echte walk-in closet! Uiteraard hebben wij ook diverse kunststof kledingrekken in ons assortiment. Indien u een rek kiest met schappen, heeft u de mogelijkheid om er diverse dozen bij te bestellen. Wanneer u de maat van de schappen kent, kunt u in een en dezelfde online koop ook de bijbehorende dozen bestellen. Op die wijze kunt u ook bijvoorbeeld sokken en ondergoed kwijt in een kleding, iets dat met een hanger uiteraard nogal lastig is. Ook voor schoenen hebben wij diverse handige oplossingen. Wat dacht u van handige, transparante schoenendozen met ventilatiemogelijkheid.

Tips voor het opbergen

Een kledingrek gebruikt u meestal als u (tijdelijk) ruimtegebrek hebt. Samen met de aanschaf van een of meer rekken en dozen, kunt u natuurlijk ook nog andere handige oplossingen in stelling brengen voor het zo voordelig mogelijk opbergen van al uw kleding en andere spullen. Zo staan veel mensen er niet bij stil dat er een hoop ruimte niet in gebruik is door de constructie van uw meubilair en de afstemming van meubilair en ruimte. Er is bijvoorbeeld een zee van ruimte onder kasten die op pootjes staan, ook onder het bed gaat veel ruimte verloren. Als u de ruimte opmeet en er passende dozen voor bestelt, heeft u in een keer enkele vierkante meter extra erbij. Hetzelfde geldt voor de ruimte tussen kasten en muren. Vaak zit daar wat speling. Wanneer u de kast slechts enkele centimeters opschuift, kunt u plotsklaps nog heel veel spullen kwijt. Schuine hoeken, bijvoorbeeld onder daken, worden vaak als verloren ruimte gezien. Toch zijn er veel inventieve zaken te verzinnen waarmee je ruimte bespaard, zoals voorzetpanelen en dergelijke. Daar kunt u dan weer kledingrekken voorzetten, waarmee je een modulaire, flexibele oplossing hebt voor ruimtes met afgeschuinde hoeken.

Meer tips voor het opbergen

Behalve door het creatief omgaan met ruimte kunt u ook winst behalen bij de organisatie van de spullen die u wilt opbergen. Iets dat u steeds vaker ziet, is dat mensen een inventarislijst maken van hun spullen. Het is een goed idee om dat ook eens voor uw kleding te doen. Zo komt u er misschien achter dat u van een soort kleding veel te veel hebt, bijvoorbeeld wintertruien. Daarvan koopt u er dan gewoon een jaar eens geen, of in ieder geval minder exemplaren. Een slim idee is ook om een indeling te maken in winter- en zomerkleding. Het is natuurlijk niet zinvol om een heleboel winterkleren bij de hand te houden die u toch niet nodig heeft wanneer de temperaturen daar niet geschikt voor zijn. Winterkleding opbergen in een ongebruikt reiskoffer is dan een handige oplossing. Die kan de zolder of een andere bergruimte in. Zorg wel voor beschermhoezen. Spinnetjes, motten en andere ongenode gasten wilt u immers niet in uw kleding terugvinden wanneer u ze na enkele weken of misschien zelfs maanden weer tevoorschijn haalt.

Budget en accessoires

Als u door ons assortiment bladert, zult u constateren dat wij producten voor elk budget hebben. Dat is echter niet voldoende om effectief met ruimte en met kleding om te gaan. Allekabels heeft in haar assortiment vele zaken bij elkaar gebracht waarmee u kleding zichtbaar of uit zicht kunt opbergen, al dan niet tijdelijk. Dat hoeft zich niet te beperken tot een vertrek in een huis of een werkplek. Zo hebben wij een kledinghanger voor in de auto waarmee u kreuken in jassen en andere kledingstukken voorkomt tijdens de reis. Makkelijk te plaatsen op alle standaard hoofdsteunen. Niet te gebruiken bij hoofdsteunen in gebruik, zoals vrijwel steeds bij zitplaatsen van bestuurder of bijrijder. Verder hebben wij een handige pluizendief op batterijen. Als het immers stoffig wordt in een vertrek, trekken sommige materialen dit aan. Een pluizendief binnen handbereik is dan een handig accessoire. Een ander probleem kan vocht zijn. Als u het kledingrek plaatst in een ruimte die soms vochtig is, neem hier tijdig maatregelen tegen liefst tegelijk met de aanschaf.