Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor bedrijven

Hamer

Mokerhamer - Toolland
3-5 dagen levertijd
€ 5,09
Bankhamer - Toolland
3-5 dagen levertijd
€ 6,39
Bankhamer - Toolland
3-5 dagen levertijd
€ 6,39
Klauwhamer - Silverline
4-8 dagen levertijd
€ 7,39
Mokerhamer - Toolland
3-5 dagen levertijd
€ 11,59
Mokerhamer - Silverline
4-8 dagen levertijd
€ 13,79
Mokerhamer - Toolland
3-5 dagen levertijd
€ 15,89
Klauwhamer - Toolland
3-5 dagen levertijd
€ 17,99
Kliefhamer - Toolland
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 24,49

De hamer, constructie, materialen en uitvoering

Ze onderscheiden zich onder meer in het gewicht van de hamerkop. Bij de ijzer- of staalhamers is dit gewicht in grammen als stempel aanwezig op de hamerkop. Ook de lengte van de steel is verschillend. Hoe langer de steel, hoe meer kracht men kan zetten. Bovendien verschilt de vorm van de hamerkop. De meest bekende twee vormen zijn het massieve kopblok en daarnaast de kop met een poststempelachtig uiteinde aan de ene kant en een langgerekte gebogen v-vormige inkeping aan de andere kant. Bij de stelen komen we bij zowel de doe-het-zelf- als professionele modellen nog gereedschap met antislip grip tegen. Behalve de grip zijn er echter nog veel meer verschillen in uitvoering bij de hamer.

De lichte uitvoeringen

Vaak gebruikt is de bankhamer. Dit is de uitvoering die iedereen kent. Hij heeft bijna altijd een houten steel, niet zelden voorzien van een kunststof antislip grip. Aan de ene zijde is de hamerkop blokvormig en aan de andere kant driehoekig, van de zijkant gezien. Deze wordt gewoonlijk gebruikt voor timmerwerk. De uitvoeringen die meer dan 500 gram wegen, worden vooral gebruikt voor plaatbewerking door mechanici en bouwvakkers. Een andere ouwe bekende vormt de klauwhamer met aan de ene kant van de kop een poststempelachtig uiteinde en aan de andere kant een langgerekte gebogen v-vormige inkeping. Zijn toepassing vinden we eveneens in de bouwwereld. De steel is van hout of metaal. Soms ook van fiber, glasvezel. De v-vormige inkeping dient om spijkers uit het materiaal te kunnen trekken. De kunststof hamer is vernoemd naar het materiaal van de hamerkop. Deze wordt gebruikt wanneer het materiaal niet beschadigd mag worden, maar toch stevige klappen moet kunnen worden uitgedeeld. Dit is het verschil met de rubberhamer. Ook hier is het materiaal van de kop de naamgever. Wederom is de steel veelal van hout. De toepassing ligt in het bereik van de tegelzetterij, tegelleggerij en in de houtbewerking voor het tegen elkaar aan kloppen van verbindingen.

De zware hamer

Tot de zwaardere ‘jongens’ behoren de voorhamer en de moker. De eerstgenoemde is zwaar en heeft een lange steel. Gewoonlijk bedraagt de lengte ongeveer 1 meter. De steel wordt geleverd in hout en fiber. Door het grote gewicht van de hamerkop van tot wel 8 kilo is deze hamer uitermate geschikt voor sloopwerk. De mokerhamer of vuisthamer met een rechthoekige kop van pakweg 1 kilo is eveneens zwaar genoeg om in de straatbouw grote klappen uit te delen. In tegenstelling tot de voornoemde uitvoering heeft deze mokerhamer een vrij korte steel van hout. Ook de kliefhamer behoort tot de zwaargewichten. Hij heeft het uiterlijk van een bijl, maar is veel smaller. Wel heeft deze een vrij lange steel om flink uit te kunnen halen. Het gewicht is verwachtingsgetrouw hoog: 3 kilo is normaal. Dat is zeker ook nodig bij arbeidsintensieve klussen zoals het kloven van stug hout.

Assortiment gereedschap

Het assortiment hamers bij Allekabels is bijzonder groot en divers. Het palet aan bankhamers loopt van de lichtgewichten van 100 gram tot de grotere uitvoeringen van 1,5 kilo. Ze bezitten allen een stalen hamerkop. Alleen in de handgrepen zit wat verschil: hout en glasvezel al dan niet voorzien van rubber. Daarnaast bieden we ook uitdeukhamers aan. De rubberhamer hebben we in de uitvoeringen van 500 gram en 900 gram met stelen van blank hout, hardhout en fiber. De klauwhamer is er in de modellen met een gewicht variërend van 225 gram tot en met 700 gram. Bij de zwaargewichten komen we de vuisthamers tegen van 1 kilo, 1,5 kilo en 2 kilo. Voorhamers leveren we in gewichtsklassen van 3,2 kilo, 4,5 kilo en 5 kg met steellengtes van rond de 90 cm. De kliefhamer heeft een 90 cm lange softgrip steel en een kopgewicht van 3 kg.