"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor bedrijven

Sleutelvinder

Rollerclip - Rieffel Schweiz
Vandaag besteld, morgen verzonden
€ 31,79

Wanneer gebruikt u een rollerclip en wanneer een sleutelvinder?

Actie reactie is de sleutel tot de keuze van de juiste sleutelvinder. U hoeft niet per se een state of the art hitec oplossing voor uw vergeetachtigheid in stelling te brengen. Soms helpt dan ook gewoon een rollerclip. Een handige en robuuste clip met kabel waarmee u uw sleutels altijd bij de hand houdt. Wij hebben ze in vele uitvoeringen, bijvoorbeeld met riemclip en sleutelbeursje. Zeg maar de keyfinder, maar dan analoog. De rollerclip hebben we in diverse uitvoeringen, met snoeren vanaf een halve meter. De bevestiging van een rollerclip gebeurt middels een ketting en sleutelhanger. De treklast van een rollerclip is ook belangrijk, het maakt immers nogal verschil of u een grote sleutelbos draagt of slechts een hanger met 2 sleutels. De meer technische oplossingen reageren op geluid, bluetooth, appjes en dergelijke. Zoekt u een fluitende sleutelvinder of bluetooth keyfinder, lees dan even verder.

Sleutelvinder met geluid

Een rollerclip is een eenvoudige constructie zonder batterijtjes, maar het terugvinden van uw sleutels kan dus ook elektronisch. Zo is er bijvoorbeeld een categorie keyfinder die op geluid reageert. Als u fluit, fluit de sleutelvinder als het ware terug. Let op: té goedkope varianten reageren op elk geluid. Vaak geeft de sleutelvinder gelijktijdig ook een lichtsignaal. Op die wijze vindt u uw sleutels vanzelf terug, ten minste als ze zich niet al te ver van u af bevinden. Datzelfde LED lichtsignaal kunt u soms ook gebruiken om uzelf vervolgens bij te lichten om het sleutelgat te vinden. Er zijn ook modellen die een signaal verzenden naar uw smartphone, die vervolgens een geluid of licht signaal geeft. Deze werken via bluetooth. Overigens hoeft u natuurlijk niet per se een sleutelbos aan uw keyfinder te bevestigen. Alles dat gemakkelijk kwijt kan raken, denk maar eens aan uw bril, heeft baat bij een vindhulp.

Bluetooth keyfinder

Een bluetooth keyfinder maakt draadloos contact met uw telefoon en werkt daarom dan ook uitsluitend in combinatie met een app op uw smartphone, laptop of tablet. Dat heeft als voordeel ten opzichte van een fluitende sleutelvinder dat de afstand best iets groter kan zijn, u hoeft immers het fluitje of lichtsignaal niet te horen of te zien. Een bluetooth keyfinder detecteert wanneer uw sleutels en smartphone gescheiden worden en geeft een signaal af. Hoewel het niet waarschijnlijk is dat u zo lang zonder sleutels kunt, de standby tijd van een sleutelvinder is meestal behoorlijk lang. Enkele maanden is geen uitzondering. Let er wel even op dat uw smartphone geschikt is om de app te gebruiken, maar voor de meeste toestellen is dat tegenwoordig inderdaad het geval. Heeft u een iets oudere smartphone of een afwijkend besturingssysteem, kunt u het beste even online contact opnemen.

Sleutelvinder als afstandsbediening en als zaklamp

Een handige extra van een bluetooth sleutelvinder is dat hij de bluetooth functie ook voor andere zaken kan gebruiken, zoals bijvoorbeeld voor de zelfontspanfunctie van uw smartphone camera. U heeft dan niet altijd een selfiestick nodig of een ander hulpmiddel om met uw smartphone opnames te maken. Er zijn echter nog meer opties in samenwerking met uw mobiel mogelijk. Het komt vaak voor dat u zeker weet dat u uw sleutels in de buurt hebt laten liggen, maar u ziet ze gewoonweg niet. Of u hebt ze laten vallen en zijn ze op een plek terecht gekomen waar u niet vele ruimte heeft om te bewegen, laat staan om de sleutels op uw gemak te zoeken. Soms helpt dan ook een fluitende sleutelvinder niet, u weet dan weliswaar ongeveer de richting maar kunt de exact plek niet zien. Voor dat soort situaties zijn sommige keyfinders voorzien van een kleine zaklamp. Zo vindt u uw sleutels altijd.

Keyfinder gekoppeld aan uw smartphone: carfinder

Door handig gebruik te maken van alle mogelijkheden van uw smartphone, wordt u sleutelvinder ook een smart keyfinder. Met enkele uitgebreide modellen sleutelvinder kunt u bijvoorbeeld foto’s maken van de bewaarplek. Heeft u meerdere plekken waar u uw sleutels of andere zaken bewaart, u kunt hem alle bezochte locaties laten opslaan. Dat is een handig hulpmiddel wanneer u uw sleutel of andere spullen verloren bent. U kunt het apparaat ook gebruiken als carfinder. Wel moet u natuurlijk, net als met alle andere bluetooth apparatuur, de keyfinder pairen met uw smartphone. Hoe u dat doet staat in de handleiding van uw telefoon.