Kabels 
Overige Producten 
Account  

Draadloze Muis

Gerelateerde Categorieën

Een draadloze muis werkt zonder snoertjes!

Een draadloze muis geeft u alle bewegingsvrijheid. Waar u vroeger beperkt werd door een stoffig muisballetje of door een onhandig snoer, zijn muizen tegenwoordig een stuk gebruiksvriendelijker. Niet alleen is de draadloze techniek verbeterd (waarover straks meer), ook de rest van het muisontwerp heeft in de loop der jaren enkele fikse upgrades gehad. De balletjes onderin de draadloze muis waarmee de beweging van uw hand werd bijgehouden, hebben bij optische muizen plaatsgemaakt voor optische sensors en bij lasermuizen zelfs door lasers. De ontwerpen zijn ergonomischer geworden, zo is de muis nu standaard voorzien van een handig scrollwieltje. Een draadloos signaal van uw muis naar een plugje in uw USB aansluiting is voldoende om met uw muis te kunnen werken en zelfs deze USB adapter is niet nodig wanneer uw draadloze muis en pc of laptop standaard van bluetooth zijn voorzien.

Welke draadloze muis moet u kiezen?

Nog niet zo lang geleden werden meer muizen met een snoer gekocht puur omdat ze goedkoper waren. Inmiddels zijn draadloze apparaten nog maar zelden duurder dan een type met een snoer. Qua kosten maakt de keuze dus geen verschil. Wel moet u letten op de soort draadloze verbinding en op aanwezigheid van bepaalde favoriete bedieningselementen. U kunt voor wat betreft draadloze verbinding kiezen tussen bluetooth en RF (Radio Frequency). Tablets en notebooks ondersteunen bluetooth vaak al standaard. U heeft dan geen USB adapter of aparte software driver nodig. Dit is bij veel tablets en smartphones ook niet mogelijk. Is dat niet het geval, heeft u een USB bluetooth adapter nodig. Via bluetooth kunt u meerdere muizen aansluiten, erg handig als u niet met muizen wil slepen (of ze vaak vergeet). Gewoon een draadloze muis op uw werkplek laten liggen plus een in uw tas bewaren.

Het gemak dient de mens

Verder kunt u bij het maken van een keuze letten op het aantal bedieningselementen dat een muis heeft. Hoewel 2 knoppen en een scrollwiel in principe voldoende zijn om alle functies van een muis te kunnen bedienen, zijn 4 knoppen soms handig als u bepaalde functies vaak gebruikt en graag direct bij de hand heeft. Diverse muizen in ons assortiment hebben zelfs 6 knoppen of meer aan boord. Ook is een scrollwiel dat doorscrollt handig, bijvoorbeeld bij grote documenten scheelt dat een hoop gepriegel. Als u weet wat u wil, zult u wel even goed moeten zoeken. Voor wat betreft merken zijn er namelijk geen standaard opties per merk, het kan onderling nog wel eens wisselen. Allekabels heeft gelukkig een ruime keuze in merken en uitvoeringen, ook voor bepaalde specifieke spelcomputers, zodat u altijd uw favoriete design plus uitvoering draadloze muis bij ons kunt kopen.

Gamers hebben zo hun voorkeuren

Wie games speelt met een draadloze muis, heeft veel meer met beweging en precisie te maken dan wanneer u een excelbestand of tekstbestand met een draadloze muis moet bewerken. De mate van nauwkeurigheid waarmee u met een muis kunt werken, wordt aangegeven in DPI (dots per inch). Voorbeeld: Een muis ingesteld op 1200 DPI verplaatst de cursor 1200 pixels op het scherm wanneer u de muis 1 inch verplaatst op uw bureau. Staat bij een draadloze muis een hoge DPI vermeld, betekent dit ook meer snelheid tijdens het zogenoemde “tracking” van uw hand. Voor meer precisie kan de DPI laag worden ingesteld. Of uw muis instelbaar is, ziet u eraan of er een DPI switch aan boord is. Staat dit niet aangegeven of twijfelt u, schroom dan niet ons een mail te sturen met uw vraag over een specifieke draadloze muis. Verder kunt u natuurlijk kiezen voor een gamepad of trackball voor games.

Links en rechts, groot en klein

Hiervoor hadden we het al kort over ergonomische aspecten bij een muis. Sommige draadloze muizen “voelen” nu eenmaal beter of vertrouwder dan andere modellen. Dat is niet alleen een kwestie van persoonlijke smaak, maar ook van een gedegen ontwerp dat rekening ermee houdt hoe een mens en met name een hand gebouwd is. Een van de dingen waar u zeker rekening mee moet houden wanneer u een draadloze muis bestelt, is met het feit of u linkshandig dan wel rechtshandig bent. Een symmetrische muis is zo ontworpen dat zowel linkshandigen als rechtshandigen ermee uit de voeten kunnen. Een asymmetrische muis daarentegen is ofwel geschikt voor een linkshandige ofwel geschikt voor een rechtshandige gebruiker. Ook kunt u kiezen voor een standaard formaat draadloze muis, dat grappig genoeg “groot” of fullsize wordt genoemd, of voor een klein model, compact mouse genoemd.

Draadloze muizen en bijbehorende toetsenborden

Misschien wilt u naast een draadloze muis ook wel een draadloos toetsenbord aanschaffen. Dan heeft Allekabels dé oplossing voor u: in ons assortiment vindt u ook handige sets bijvoorbeeld van Logitech, waarin zowel een draadloze muis als een draadloos toetsenbord zit. Een complete, op elkaar afgestemde set van draadloos toetsenbord en muis heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van een meer willekeurige combi. Niet alleen ziet het er visueel beter uit, vaak is ook dezelfde ontwerper betrokken geweest bij beide apparaten. Hierdoor zijn de ergonomische aspecten van beide apparaten op hetzelfde niveau. U bent met een gelijktijdige aanschaf ook nog eens net iets goedkoper uit. Bent u op zoek naar nog meer draadloze apparatuur? Ook voor draadloze audio en nog veel meer innovatieve producten, bent u bij Allekabels aan het juiste adres.

Batterijen en ingebouwde accus

Hoewel draadloos is een muis natuurlijk nooit energieloos. De optische sensor, laser en draadloze unit hebben altijd wel wat power nodig. Dat kan op meerdere manieren gebeuren, namelijk door gebruik te maken van wegwerpbatterijen of door een oplaadbare accu te installeren in de draadloze muis. Wegwerpbatterijen kunt u langer gebruiken voordat ze leeg raken, maar oplaadbare types zijn toch duurzamer. Voor beide types geldt: let goed op of de batterijtjes worden meegeleverd en welke soort het betreft. Meestal AA of AA. Tip: heeft u ook een draadloos toetsenbord, check of deze wel dezelfde batterijtjes als de muis gebruikt. Het beste kunt u meteen reserve batterijen mee bestellen. Immers niets is zo vervelend om op enig moment in alle kasten en hoeken te moeten zoeken naar een muis met snoer omdat uw draadloze muis op een ongunstig moment zonder energie raakt door lege batterijtjes.

Muizen en matjes

Een muis zonder mat is als een huis zonder bad. Het kan wel, maar fijn is anders. Muismatten zijn er in vele uitvoeringen. De afmetingen verschillen nauwelijks, maar de gebruikte materialen wel degelijk. Soms zijn ze van stevig plastic, maar vaker zijn ze flexibel. Ze zijn voorzien van een kleur of motief, soms zelfs van een opschrift of logo. Handig voor een draadloze muis is een mat met polssteun, die vaak ook een iets andere vorm heeft dan het rechthoekje dat we allemaal kennen. Wie intensief met muismatten heeft gewerkt, weet dat deze onherroepelijk slijten. Bent u kortom aan uw muismat gehecht, bestel meteen wat reserve exemplaren.

Uw draadloze muis kopen

Of u nu een draadloze muis wilt kopen of een volledig draadloze set van muis en toetsenbord zoekt, bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Heeft u vragen over het installeren van een draadloze muis? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag. Allekabels is bereikbaar tot 21 uur. Indien u voor 22 uur bij ons online bestelt, heeft u bij voldoende voorraad uw draadloze muis morgen al in huis! Bestel en betaal veilig online.

Klantenservice & Informatie