Kabels 
Overige Producten 
Account  

Computer Schoonmaak

Waarom een computer schoonmaak noodzakelijk is

Het is van groot belang om regelmatig een computer schoonmaak uit te voeren. Het apparaat trekt namelijk veel stof aan. In eerste instantie komt de stof uitsluitend aan de buitenkant. Op een gegeven moment kan het echter ook de binnenkant van uw computer bereiken. Zo hoopt het stof zich op rond de ventilatoren in de computer. Daarnaast beschadigt stof en vuil op een gegeven moment het toetsenbord. Met computer schoonmaakartikelen kunt u dit gelukkig redelijk eenvoudig voorkomen. Met de juiste toetsenbord schoonmaak producten zorgt u er bijvoorbeeld voor dat het vuil onder de toetsen van de computer verdwijnt. Dit maakt het werken op de computer een stuk hygiënischer. Tijdens een computer schoonmaak kunt u allerlei producten gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan microvezeldoekjes, wattenstaafjes, een kleine stofzuiger of een beeldschermreiniger. Wees echter wel voorzichtig met het gebruik van water. Vocht kan de elektronica van de computer binnenin namelijk ernstig beschadigen.

Extra aandacht voor het toetsenbord en beeldscherm

Het toetsenbord en het beeldscherm zijn gevoelige onderdelen omdat ze gemaakt zijn van speciale materialen. Zo kunt u lang niet elk schoonmaakmiddel gebruiken om het beeldscherm te reinigen. Producten met alcohol zijn bijvoorbeeld echt uit den boze. Dit komt door het feit dat een beeldscherm speciale laagjes bevat die de beeldkwaliteit verhogen. Bepaalde schoonmaakmiddelen kunnen deze lagen echter beschadigen. Zodoende is het verstandig om altijd een speciale beeldschermreiniger te gebruiken. Zet voor de computer schoonmaak altijd het beeldscherm uit en laat het enige tijd goed afkoelen. Vervolgens kunt u aan de slag met een doekje. Zorg ervoor dat dit altijd een droog doekje is die geen krassen achterlaat. Water laat namelijk lelijke vlekken na op het scherm en is slecht voor de beeldkwaliteit. Ons assortiment beeldschermreinigers laat dit onderdeel van uw computer weer glanzen.

Onderdelen die u tijdens de computer schoonmaak niet mag overslaan

Naast natte doekjes zijn ook papieren zakdoeken en keukenpapier niet geschikt om een beeldscherm te reinigen. In plaats daarvan kunt u beter reinigen met een microfiber doekje waar u een beetje reinigingsmiddel op dient te sprayen. Veeg vervolgens voorzichtig met het doekje over het scherm en gebruik een cirkelbeweging. Daarmee verdwijnen de vieze plekken op het beeldscherm zonder dat er beschadigingen optreden. Vergeet ook niet om de behuizing van het scherm te reinigen. In dat geval werkt een gewoon schoonmaakmiddel of een stukje keukenpapier prima, mits u het scherm niet aanraakt. Ten slotte verdient ook de muis enige aandacht bij de computer schoonmaak. Op de onderkant van de muis kunnen namelijk vuilresten zitten. U haalt de muis uit elkaar met een stukje dubbelgevouwen papier of door tandenstokers te gebruiken om de groeven van de muis schoon te maken.

Vuil van het toetsenbord verwijderen

In ons assortiment vindt u zowel schoonmaakproducten voor het beeldscherm als voor het toetsenbord. Doorgaans is het toetsenbord een bron van bacteriën. Stof en viezigheid hoopt zich op wanneer u regelmatig boven het toetsenbord iets eet. Het kan zijn dat er teveel vuil vast zit onder een bepaalde toets. In dat geval kunt u deze toets het beste voorzichtig verwijderen met een schroevendraaier. Verwijdert u meerdere toetsen tegelijkertijd? Maak dan even een foto van het toetsenbord, zodat u de toetsen na afloop weer op de goede plek teruggeplaatst. Een andere optie is om tijdens de computer schoonmaak een speciale spuitbus met perslucht te gebruiken. Daarmee verwijdert u tijdens de computer schoonmaak het stof op- en onder de toetsenborden.

Computer schoonmaak is een precisieklus

Een computer schoonmaak klus neemt veel tijd in beslag. Met onderdelen zoals het toetsenbord en het beeldscherm zult u voorzichtig om moeten gaan. Ook de binnenkant van de computer vereist precisie en aandacht. Ventilatoren zijn een belangrijk onderdeel van een PC. Ze nemen echter ook het meeste stof op. Tijdens de computer schoonmaak is het essentieel dat u deze stofdeeltjes goed verwijdert. Blazen en zuigen met een klein stofzuigertje heeft daarbij weinig zin. Sterker nog, daardoor kunt u de ventilatoren juist beschadigen. In plaats daarvan kunt u beter een lange houten satéprikker gebruiken bij de computer schoonmaak. Dit klinkt u wellicht een beetje vreemd in de oren, maar het helpt echt. Deze dient u voorzichtig langs de ventilatorbladen naar beneden te leiden. Houd het stokje goed vast, zodat de ventilator geblokkeerd wordt en tijdens het schoonmaken niet draait. Pak vervolgens een zacht kwastje en verwijder daarmee de meeste stofresten van de ventilator. Ten slotte kunt u met een spuitbus perslucht de overige stof van de ventilatorbladen afspuiten. Daarmee is een belangrijk deel van de computer schoonmaak voltooid.

Computer schoonmaak deel van het onderhoud

Een grondige computer schoonmaak is zeer belangrijk voor het onderhoud van het apparaat. Doet u dit niet, dan functioneert het apparaat na verloop minder goed. Het is zonde wanneer u een nieuw toetsenbord moet kopen omdat er zich teveel vuil onder de toetsen heeft opgehoopt. Dit is gemakkelijk te voorkomen met een van de computer schoonmaak artikelen van Allekabels. Het wordt aangeraden om uw computer minstens twee keer per jaar grondig te reinigen. Dit betreft met name de binnenkant van de computer. Het beeldscherm en het toetsenbord hebben meer aandacht nodig. Het is zeker niet onverstandig om het toetsenbord en het beeldscherm minstens een keer per week te reinigen. Gebruik daarbij een beeldschermreiniger, of een van onze andere computer schoonmaak producten. Daarmee kiest u voor hygiëne en een fijne werkomgeving.

Uw computer schoonmaak spullen online kopen

Computer schoonmaak artikelen koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over computer schoonmaak artikelen of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar.

Klantenservice & Informatie