"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Presenter

USB presenter

De meeste types draadloze aanwijzer in het assortiment van Allekabels werken via USB verbinding. De zender is de USB presenter zelf, de ontvanger zit al in uw laptop, pc of tablet of voegt u toe middels een USB dongle. De draadloze variant hiervan heet, een beetje fantasieloos, wireless Universal Serial Bus of WUSB en wordt ook nog wel eens per abuis USB 2.1 genoemd. Een draadloos model met dit type connectie gebruikt een radiofrequentie om te communiceren. De snelheid is met de recente USB 3.1 standaard overigens opnieuw behoorlijk verhoogd. Ze is nu tot 2x sneller dan 3.0 en wel 20x sneller dan 2.0.

Bluetooth presenter

Wireless presenters werken via draadloos USB of via bluetooth. Bluetooth heeft enkele typische eigenschappen. Daar waar het bereik van draadloos USB gemiddeld tussen 5 en 10 meter ligt, kent bluetooth een bereik van circa 15 meter. Deze wireless verbinding vereist ook een directe zichtlijn tussen de apparaten die met elkaar communiceren. Een bluetooth aanwijzer heeft deze beperking nauwelijks omdat het in plaats van lichtgolven gebruikmaakt van radiogolven. U kunt uw bluetooth presenter dus ook gemakkelijk vanuit een minder ideale positie hanteren. Voor wat betreft de snelheid van dataoverdracht is er niet echt een significant onderscheid.

Laser en touchpad

Een wireless presenter met een ingebouwde laserfunctie heeft nog een aantal extra functies naast de afstandsbediening voor een laptop, pc of tablet aan boord. De belangrijkste functie is de aanwijsfunctie en deze werkt via een laserstraal. Deze richt u op het scherm en u wijst er het deel mee aan waar u de aandacht op wilt vestigen, zonder dat u voor het beeld hoeft te staan. U kunt bij de laser kiezen tussen de kleuren rood en groen. Bij sommige modellen met touchpad kunt u met behulp van touchpad en extra knoppen vele programma's en zelfs de gebruikersinterface van een besturingssysteem aansturen.

Batterijen en 2,4 Ghz

De meeste types draadloze aanwijzer werken op batterijen. Deze worden niet altijd meegeleverd, check dit bij de bestelling. Doorgaans betreft het de kleine, ronde AA dan wel AAA batterijen. Let er dus bij de aanschaf goed op welk type batterijen u nodig heeft. Voor de volledigheid: bijna elke wireless presenter werkt op de 2,4 Ghz frequentieband. Dit is dezelfde band als waarmee veel speelgoed, drones en sensoren voor schuifdeuren en dergelijke werken. Ondervindt u dus toch onverhoopt storing bij het gebruik, zorg dan dat apparaten die gebruikmaken van de 2,4 Ghz band uit de buurt zijn van het wireless device.