Kabels 
Overige Producten 
Account  

Moederbord

Moederbord: Intel en AMD

Hoewel er nogal wat producenten van moederborden zijn, kunnen deze slechts gebruik maken van een processor (of CPU) ontwikkeld door nog geen handvol fabrikanten. Allekabels heeft gekozen voor moederborden die gebruik maken van een Intel of een AMD processor. Intel staat voor INTegrated Electronics en is marktleider voor wat betreft processoren. Het assortiment Intel moederbord van Allekabels heeft de Intel 1150 socket. De tweede speler, AMD (dat staat voor Advanced Micro Devices) heeft een veel kleiner marktaandeel. Elk AMD moederbord in ons assortiment maakt gebruikt van de AM3+ socket. Op elke betreffende moederbord productpagina ziet u vervolgens welke processoren worden ondersteund door het desbetreffende moederbord en welke chipset wordt gebruikt. De performance van een moederbord wordt ook bepaald door de combi van chipset en processor.

”Herinnert u zich deze nog nog nog nog nog nog nog?”

Flauwe grap natuurlijk, die referentie aan de oude radio Veronica jingle. Maar wel heel erg belangrijk: zonder geheugen heeft u geen werkende computer. Het geheugen dat opgesomd wordt in de korte omschrijving van elk moederbord heeft niet betrekking op de harde schijf, maar op het fysieke werkgeheugen. Chips dus. Voor de volledigheid: er is een deel cachegeheugen bij de CPU en het andere deel is het RAM geheugen. Waar we het hebben over geheugen, bedoelen we dit laatste. Het geheugen wordt op slots op het moederbord aangebracht en moet snel werken. U moet dus letten op hoeveelheid én snelheid. Qua hoeveelheid is het simpel: hoe meer hoe beter. Qua snelheid moet u letten op het type: is het DDR2, DDR3 of DDR4? DDR3 is (nog) de meest gebruikte standaard, maar DDR4 staat al te trappelen. Met een moederbord met max 64 GB DDR3 geheugen zit u dus wel goed.

Sound and vision

Was dat vroeger zeker niet vanzelfsprekend, tegenwoordig zijn enkele zaken standaard geïntegreerd op elk moederbord. Een netwerkkaart en ook een geluidskaart zitten er altijd wel op. Dat wil niet zeggen dat u high end geluid met alle denkbare in- en uitgangen mag verwachten. Daarvoor kunt u altijd nog een aparte geluidskaart aanschaffen. Maar huis-, tuin- en keuken sound zit er wel op, op dat moederbord. Behalve sound hebben we ook vision nodig bij computer. De specificaties van de gebruikte on board videokaart worden op de betreffende productpagina tot in detail uitgelegd. In de korte beschrijving staat steeds de gebruikte videokaart. Ook hier geldt dat u achteraf altijd nog een high end videokaart kunt bijprikken.

Rein! Raus! Moederbord inputs en outputs

Een computer verwerkt allerlei data. Die komen erin en gaan er ook weer uit. Het is dus handig om zoveel mogelijk aansluitingen te hebben. Zo treft u dus op elke productpagina gedetailleerde specificaties aan voor: de USB connectoren, de aansluitingen voor de geluidskaart (line en microfoon in en uit), de optische (S/PDIF) aansluitingen, de mogelijke netwerkverbindingen (RJ-45) en uiteraard de gebruikte aansluitingen voor muis, toetsenbord en beeldscherm. Verder moet u even letten op hoeveel slots er op het moederbord aanwezig zijn. In feite zijn dat ook connectoren, waar u uitbreidingskaarten in prikt zoals de hiervoor al genoemde meer uitgebreide videokaart en geluidskaart. Wat u tegenwoordig steeds vaker ziet, zijn moederborden met HDMI connectoren.

Uw moederbord online kopen

Een moederbord koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een moederbord of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie