Kabels 
Overige Producten 
Account  

Macbook Pro kabel

USB C naar USB A adapter - Allteq
  • Kleur:
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 4,29
USB C naar USB A adapter - Allteq
  • Kleur:
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 6,35
USB C naar USB A adapter - Allteq
  • Kleur:
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 12,69
USB-C stofkapjes - Delock
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 3,49
USB C stofkapjes - Delock
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 3,19
Ferrietkern - Techtube Pro
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 0,98
Ferrietkern - Techtube Pro
4-8 dagen levertijd
€ 1,59

MacBook Pro kabel en Thunderbolt

Het Thunderbolt 3 protocol is een technologie die optimaal gebruikmaakt van een USB C kabel en aansluiting. Een USB C kabel kunt u dan ook gewoon aansluiten op de Thunderbolt poort en gebruiken als MacBook Pro kabel. Met de Thunderbolt 3 technologie beschikt u onder meer over snelheden tot 40 Gb/s voor gegevensoverdracht. Verder biedt Thunderbolt 3 ondersteuning voor 4K UltraHD beeldschermen. Het opladen van apparaten via de poort kan tot 100 watt. Voor wat beeldschermen betreft, biedt Thunderbolt 3 connectiviteit voor HDMI, DVI, DisplayPort en VGA. Via een adapter kunt u de USB C/Thunderbolt 3 poort ook aansluiten op ethernet en op het al iets oudere Thunderbolt 2.

USB C kabel, DisplayPort, Lightning

In tegenstelling tot Thunderbolt 3 maken oudere Thunderbolt-versies geen gebruik van USB C, maar van mini DisplayPort. Houd er rekening mee dat de DisplayPort-technologie niet volledig identiek is aan Thunderbolt, daarom verschillen de symbolen ook. Wilt u DisplayPort met USB C koppelen door middel van een MacBook Pro kabel, dan heeft u altijd een verloopkabel of adapter nodig. Dat geldt ook wanneer u apparaten zoals een iPad of iPhone met een Lightning aansluiting wilt koppelen aan een MacBook Pro. U kunt verder een USB C naar Lightning-kabel gebruiken om uw iPhone of iPad op te laden via de Lightning poort.

USB, HDMI en meer

USB kent diverse uitvoeringen. Wij bieden voor uw MacBook Pro alle voorkomende verloopkabels aan tussen deze versies. Zo bieden wij diverse kabels aan waarmee u apparaten voorzien van een USB A aansluiting toch kunt koppelen aan de Thunderbolt/USB poort van uw MacBook Pro. Let bij de specificaties altijd goed op of u een male of female connector nodig heeft. Ook het vaak voorkomende HDMI kan worden gekoppeld aan uw Apple laptop. Wilt u meerdere apparaten tegelijk koppelen? Overweeg dan een docking station of hub, waardoor het koppelen overzichtelijker en eenvoudiger kan. U kunt een enkele Thunderbolt 3 aansluiting via een hub uitbreiden tot 10 poorten.

Adapters en verloopstukken

Hiervoor zijn al diverse verloopmogelijkheden vermeld. Vaak wordt daarbij enkel gelet op de connectoren die met elkaar verbonden moeten worden. Let echter ook op de lengte en op de vorm van de kabel dan wel het verloopstuk. Een te lange kabel die rond een MacBook Pro slingert ziet er niet goed uit en kan ook een obstakel vormen. Ook een te korte kabel is niet fijn. U kunt bij diverse kabels precies de lengte kiezen die u nodig heeft. Houd daarbij ook rekening met de vorm. Soms is een haakse connector of verloopstuk net iets handiger dan de rechte uitvoering. Ten slotte: veel van onze producten zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Het oog wil immers ook wat.