Kabels 
Overige Producten 
Account  

KVM Switch

Wanneer gebruikt u een KVM switch?

Een KVM schakelaar zult u niet in een gemiddeld huishouden tegenkomen. Het is een nogal specialistische switch met specifieke kabels die slechts in enkele situaties zinvol zijn. Er zijn 2 redenen waarom u een KVM schakelaar gebruikt, namelijk telkens in een situatie waarbij u meerdere pc’s tegelijk wilt aansturen. Vaak is het dan namelijk zo dat u gewoon niet genoeg ruimte ter beschikking hebt voor tig monitoren en toetsenborden. Tegen die tijd start dan ook het zoeken naar een betere oplossing. Behalve ruimte bespaart u ook geld, want waarom zou u zoveel monitoren, muizen en toetsenborden aanschaffen wanneer het ook met een enkele KVM schakelaar kan? U moet wel wat geld investeren in KVM kabel. Al naar gelang het aantal aansluitingen kan zo´n collectie KVM kabel dan nog in de papieren lopen, maar dat is nog altijd minder dan het bedrag dat u neertelt voor een serie monitoren voor alle pc´s.

Welke KVM schakelaar moet u kiezen?

Wie de beschrijving van een KVWM switch leest, komt om in de afkortingen. VGA. USB. PS2. HDMI. DVI. UTP. RJ45. SPHD. AUX … het zijn slechts enkele van de technische afkortingen die u tegenkomt bij de beschrijvingen van KVM schakelaar en KVM kabel. Een eenvoudige KVM schakelaar kan echter uit een enkele mechanische PS2 schakeling bestaan. Waar moet u nu op letten bij het kiezen? Dat ligt er in eerste instantie vooral aan of u al de resterende hardware in huis heeft. Als u een serie PC’s heeft die een HDMI monitoringang hebben, zult u een KVM schakelaar met HDMI outputs nodig hebben. Hebben uw PC’s geen USB connectoren dan zult u de muizen en toetsenborden noodgedwongen moeten aansluiten via PS2. Heeft u echter nog geen hardware in huis en zult u die eveneens nog moeten aanschaffen, dan kunt u daarmee al van tevoren rekening houden. U let dan enkel op het aantal poorten.

Hoeveel poorten heeft uw KVM switch nodig?

In principe is deze vraag hetzelfde te beantwoorden als de vraag over de soorten aansluitingen hiervoor. Zijn er 10 PC’s te bedienen, heeft u 10 poorten nodig. Welke poorten dat dan zijn, ligt aan de in- en uitgangen van elke PC. In ons assortiment zitten 2, 4, 8 en 16 poorts KVM schakelaar. Met enkele slimme schakelingen is het zelfs mogelijk om bijvoorbeeld 256 computers of een veelvoud daarvan te bedienen vanuit een enkele KVM schakelaar. Voor wat betreft beeld: In principe zijn er 4 soorten video-uitgang waar naartoe geschakeld kan worden: VGA, DVI, HDMI en DisplayPort. Dat geldt natuurlijk ook voor de video-ingangen. Heeft u meerdere soorten video in- en uitgangen op uw KVM schakelaar, dan kunt u ook converteren tussen de diverse formaten. Houd er dan wel rekening mee dat niet elk verloop dezelfde kwaliteit oplevert. Zo zal niet elke VGA naar HDMi koppeling dezelfde hoge beeldkwaliteit opleveren.

Welke KVM kabel bij een KVM schakelaar?

U kunt het beste niet uw gewone bekabeling gebruiken wanneer u via een KVM switch werkt op meerdere pc’s. De op dit moment meest gebruikte en verkochte soort KVM kabel is opgebouwd uit een bundel van zowel USB als HDMI verbindingen. Meestal zit er dan ook nog een separate audioverbinding bij, maar die is niet altijd nodig in veel gevallen omdat via HDMI immers ook audiosignalen doorgegeven kunnen worden. Wanneer er afzonderlijke audio nodig is wordt dat via een jackverbinding tot stand gebracht. U komt ook regelmatig een KVM switch met vaste bekabeling tegen. Deze KVM kabel is meestal geschikt voor gebruik met 2 pc’s of met 4 pc’s. Worden het meer stations die u moet bedienen, wordt het al snel een spaghetti en dan wordt voor afzonderlijke bekabeling gekozen. Wel worden sets kabels gebundeld, zodat ook visueel snel duidelijk is welke kabels met welke poort zijn verbonden.

KVM switch met afstandsbediening

Behalve handmatig kunt u uw KVM schakelaar ook met een afstandsbediening bedienen. Vaak is deze afstandsbediening weinig meer dan een eenvoudige schakelaar waarmee u tussen de aangesloten poorten van de KVM schakelaar schakelt. Meer is er immers ook niet nodig. Wel is het zo dat bijna elke KVM schakelaar een auto scan modus heeft. De KVM switch controleert daarmee zelf welke poort is aangesloten en welke niet. Dit is een uitermate handige functie die veel onnodig schakelen bespaart. Er zijn diverse modellen die dit aangeven middels leds. Een andere handige functie die u vaak ziet bij een KVM switch is de OSD functie, hetgeen staat voor On Screen Display. U ziet dan op het aangesloten scherm dan wel op de aangesloten schermen extra informatie over de verbinding.

Uw KVM kabel en KVM schakelaar online kopen

Een KVM kabel en KVM switch koopt u online bij Allekabels. Of u nu een KVM schakelaar of KVM kabel zoekt, bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een KVM switch? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u de KVM schakelaar bestelt die u zoekt.

Klantenservice & Informatie