Kabels 
Overige Producten 
Account  

Firewire Kabel

Wat is FireWire?

De officiële naam van FireWire is IEEE 1394. De techniek staat echter al sinds de jaren 90 gewoon bekend als FireWire. FireWire (IEEE 1394 en 1394b) werd ooit bedacht als vervanging van SCSI. FireWire wordt in beperkte mate toegepast in consumentenelektronica, maar USB 2.0 is veel populairder. FireWire is ook bekend onder de namen IEEE 1394, IEEE 1394b. Vroeger had iedere laptop, PC, videocamera / camcorder een FireWire aansluiting. Als u oude bestanden wilt overzetten, zoals bijvoorbeeld een filmpje van een oudere videocamera, dan doet u dit dus met behulp van een FireWire kabel. De aansluiting op uw videocamera heeft vaak de naam DV (Digital Video) of Mini-DV. Andere benamingen zijn iLink, IEEE1394, 4-pins FireWire.

Welke FireWire kabels zijn er?

De meest voorkomende FireWire kabels zijn die voor de 4-pins connector, de 6-pins connector en de 9-pins connector. De aansluitingen zijn verschillend maar over het algemeen rechthoekig. Een 4-pins aansluiting is voorzien van een inkeping aan de zijkant. Een 6-pins aansluiting is half rond. Het verschil tussen 4-pins en 6-pins zit hem in het feit dat de 6-pins aansluiting tegelijk ook voeding levert. Sommige FireWire kabels hebben aan de ene kant 4 en aan de andere kant 6 pinnen. Zo kunt u het ene apparaat voeden met de voeding van het andere apparaat door ze via een FireWire kabel te verbinden.

Snelheden

De snelheden van FireWire worden aangeduid in megabits (Mbit) per seconde. Het overzetten van data of afspelen van muziek of video is gebaat bij een constante stroom en snelheid. Het haperen van een verbinding als we een film kijken, daar hebben we toch allemaal een hekel aan. Mbit is ook gebruikelijk als standaard voor USB, ADSL en Ethernet. FireWire kabels bieden wij in verschillende snelheden. Populair is de FireWire400. Voor maximale snelheid verkopen we de FireWire800 met een 9-pins connector. Deze bereikt een snelheid van 800 Mbit/s (S800 /f S800 bilingual).

FireWire versus USB

FireWire en USB zijn in principe niet vergelijkbaar, al zorgen ze beide voor data-overdracht. Conversie tussen beide transporters is dan ook niet of nauwelijks mogelijk. FireWire gaat uit van een constante overdracht van data, terwijl USB data verzendt in kleine batches. Dit alles maakt een FireWire verbinding een stuk veeleisender en complexer dan een USB verbinding. FireWire connectoren zijn dan ook heel anders dan USB connectoren en doorgaans zijn er geen eenvoudige adapters of converters beschikbaar om een verbinding tussen FireWire en USB te maken. In sommige gevallen werkt een FireWire naar USB. Deze kabel maakt het mogelijk om uw Digitale Camera met FireWire aansluiting aan te sluiten op de computer. De FireWire connector bevat 4 pins. Er zijn geen garanties, dus let wel: niet alle camera's ondersteunen deze manier van aansluiten aan de computer. Deze kabel werkt dus niet in alle gevallen, soms wordt het aangesloten USB-apparaat niet herkend.

Uw FireWire kabel kopen

Een FireWire kabel koopt u online bij Allekabels, wij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij de juiste FireWire kabel op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie