Kabels 
Overige Producten 
Account  

Bluetooth Muis

Bluetooth of toch een andere draadloze muis?

Muizen worden vaak aangesloten via een USB-stekker of ze werken draadloos. De draadloze verbinding gebeurt niet zoals bij een draadloze router via wifi maar meestal via infrarood licht (IrDA) of bluetooth (radiogolven). Bluetooth heeft een paar typische kenmerken. Het bereik van draadloos infrarood is kort en ligt ergens tussen 1 en maximaal 5 meter. Een bluetooth muis kent echter een bereik van circa 15 meter. Draadloos infrarood vereist verder een directe zichtlijn tussen de communicerende apparaten. Bluetooth kent deze beperking niet omdat het radiogolven in plaats van lichtgolven gebruikt. U kunt uw bluetooth muis dus ook prima in een minder ideale positie gebruiken. Voor wat betreft de overdrachtssnelheid is er niet echt een verschil: de meest voorkomende effectieve snelheid voor beide technologieën is ongeveer 3 Mbps.

Laser muis of optische muis?

In ons assortiment vindt u bluetooth laser muizen en bluetooth optische muizen. Een laser muis valt eigenlijk ook onder de optische muizen maar gebruikt een laser in plaats van een LED. Het voordeel van een laser ten opzichte van een LED is dat de laser muis ook gebruikt kan worden op bijvoorbeeld weerspiegelende oppervlakken. Heeft u een trendy glazen of kunststof bureaublad, kies dan voor een lasermuis. Daarbij is de laser muis nauwkeuriger. Optische muizen en dus ook laser muizen zijn minder gevoelig voor vuil op de muismat en slijten minder snel dan de ouderwetse kogelmuizen.

Bluetooth muis voor gamers

Wie games speelt met een bluetooth muis, heeft met beweging en precisie te maken. De mate van nauwkeurigheid wordt aangegeven in DPI (dots per inch). Voorbeeld: Een game muis ingesteld op 1200 DPI verplaatst de cursor 1200 pixels op het scherm wanneer u de muis 1 inch verplaatst op uw bureau. Een hoge DPI betekent ook meer snelheid. Voor meer precisie kan de DPI laag worden ingesteld. Of uw bluetooth muis instelbaar is, ziet u eraan of er een DPI switch aan boord is.

Knoppen, wieltjes en adapters

Verder kunt u letten op het aantal bedieningselementen dat een bluetooth muis heeft. De meeste muizen hebben 3 knoppen: links, rechts en een scrollwiel. Hoewel 2 knoppen en een scrollwiel voldoende zijn, zijn 4 knoppen soms handig als u bepaalde functies vaak gebruikt en graag direct bij de hand heeft. Veel bluetooth muizen hebben deze extra knoppen beschikbaar, bijvoorbeeld om in een browser een pagina vooruit of terug te gaan. Bij een game muis zijn extra knoppen eigenlijk vanzelfsprekend om effectief te kunnen gamen. Allekabels heeft ten slotte ook USB bluetooth adapters in haar assortiment, zodat u uw computer kunt upgraden met een bluetooth poort.

Online een bluetooth muis kopen?

Een bluetooth muis koopt u online bij Allekabels. Of u nu een draadloze muis wilt kopen of een volledig draadloze set van muis en toetsenbord zoekt, bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u hem morgen al in huis! Heeft u nog vragen over muizen of de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie