Overige Producten 
Kabels 
Account  

Pech onderweg

Wat te doen bij pech onderweg?

Heeft u pech onderweg? Raak dan vooral niet in paniek en volg rustig de regels, zodat iedereen veilig uw autopech overleeft. Veel mensen raken in paniek wanneer ze pech onderweg hebben, omdat ze niet weten wat ze moeten doen bij autopech. Na het lezen van dit stuk en het bestellen van onze hulpmiddelen bij autopech dus geen paniek meer nodig als u pech onderweg heeft. Wat moet u nu doen als u autopech krijgt? Zet uw auto zo ver mogelijk naar rechts, het liefst op de pechstrook of in de berm. Draai de wielen van de auto naar rechts en zet de alarmlichten aan. Trek eventueel een veiligheidshesje aan, deze kunt u uiteraard bij ons bestellen, en verlaat de auto aan de rechterkant, de kant waar geen verkeer langs rijdt. Plaats een gevarendriehoek op ongeveer 30 meter afstand achter de auto om andere bestuurders te waarschuwen dat u pech onderweg heeft. Bel vervolgens een hulpdienst voor pech onderweg en wacht in de berm of achter de vangrail tot zij arriveren. Bevindt u zich op een drukke weg, bijvoorbeeld de snelweg, ga dan liever niet proberen de auto zelf weer aan de praat te krijgen met al het langsrazende verkeer. Dit kan gevaarlijke situaties en mogelijk nog wel meer pech onderweg opleveren.

Hulpmiddelen bij autopech

We gaven eerder al aan dat u bij pech onderweg langs een drukke weg beter kunt wachten op de hulpdiensten en niet zelf aan het klussen moet gaan. Heeft u autopech in een rustige woonwijk, dan kunt u eventueel wel zelf wat stappen ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan het verwisselen van een wiel of dit tijdelijk oppompen met een bandencompressor, het starten van de accu met startkabels of in het ergste geval van pech onderweg: uw auto laten wegslepen met een sleepkabel. Alle genoemde autopech producten zijn bij Allekabels verkrijgbaar en zijn geen overbodige luxe om in uw auto te bewaren. Zo bent u bij autopech wellicht snel weer veilig onderweg, of in ieder geval onderweg naar de garage.

Safety first!

Pech onderweg kan voor gevaarlijke situaties zorgen, dus zorg er vooral voor dat u de veiligheid van uzelf en andere weggebruikers in acht neemt bij autopech. Schaf bijvoorbeeld een veiligheidshesje aan zodat u zichtbaar bent als u pech onderweg heeft en zorg dat u een gevarendriehoek bij u heeft zodat andere weggebruikers weten dat u stil staat langs de weg. Mocht u nu echt in een vervelende situatie terecht komen, waarbij bijvoorbeeld uw deuren niet meer opengaan of door een ongeval de deuren klem blijven zitten, dan bent u blij als u een noodhamer bij de hand heeft. Deze hamers zijn speciaal gemaakt om de ruiten van uw auto in te tikken, zodat u de auto kunt verlaten en een veilige positie in de berm of achter de vangrail kunt innemen.

Autopech voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, een eeuwenoud spreekwoord dat ook op autopech van toepassing is. U weet nu wat u moet doen bij autopech, maar het beste kunt u er natuurlijk voor zorgen dat u niet in deze situatie terecht komt. Zorg er dus voor dat uw auto goed onderhouden wordt en mocht er een verdacht mankement optreden, ga dan altijd even langs een garage om het te laten nakijken voordat u pech onderweg krijgt. Dit kost u waarschijnlijk minder dan wanneer u met pech onderweg langs de kant staat en de auto ter plekke gerepareerd moet worden of zelfs moet worden weggesleept. Zorg er verder voor dat u altijd voldoende brandstof heeft, en zorg vooral ook dat dit de juiste brandstof is! Het tanken van verkeerde brandstof, bijvoorbeeld benzine in een dieselauto, kan schade veroorzaken aan het brandstofsysteem en kan pech onderweg tot gevolg hebben. Mocht u eens een keer niet opletten en per ongeluk verkeerd tanken, zorg dan dat u een hevelpomp bij de hand heeft om de brandstof weer uit de tank te pompen.