"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor bedrijven

Audio schakelaar

Audio/video schakelaar - Nedis
Voor 21u besteld, morgen in huis
€ 10,99
IR AFSTANDSBEDIENING VOOR DVR'S - AV-Tech
3-5 dagen levertijd
€ 43,99

Audio schakelaar: geluid zonder beeld

Meestal gebruikt u een audio schakelaar om uitsluitend audio te schakelen en geen video. Het meest bekende voorbeeld is de audio switch die u gebruikt om te schakelen tussen headset en speakers die zijn verbonden met uw PC, laptop of tablet. Deze afspeelapparaten hebben immers slechts een enkele 3,5 mm jack koptelefoonaansluiting en door een audio schakelaar te gebruiken, hoeft u niet meer telkens de kabels van headset en boxen in en uit te steken. Een keer alles verkabelen en daarna schakelt u met de audio schakelaar eenvoudig heen en weer tussen headset en boxen. Vaak hebben deze soort schakelaars ook een soort omgekeerde functie, waarbij u kunt kiezen of u uw laptop of toch uw tablet via uw koptelefoon (of speakers) wil horen.

Meer geavanceerde audio schakelaars

Behalve voor audio schakelaars met 3,5 mm jack kunt u bij Allekabels ook terecht voor technisch meer geavanceerde audio schakelaars. Uiteraard is er de versie audioschakelaar met stereo tulp (ook wel cinch of RCA) pluggen. Ze zijn er in diverse uitvoeringen en met meerdere poorten die u al dan niet gelijktijdig kunt schakelen. Met een 2-, 3-, 4-, 6-poorts audio schakelaar kunt u dan meerdere apparaten gelijktijdig aansluiten en hiertussen schakelen. Daarnaast bieden wij ook optische schakelaars met Toslink aansluitingen aan. Zoekt u een audio schakelaar met afstandsbediening? Ook die hebben wij in ons assortiment. Kijk wel even op de betreffende productpagina of deze modellen de connectoren hebben die u nodig heeft. Zo niet, elders in ons assortiment vindt u verlooppluggen en koppelingen voor alle denkbare koppelingen.

Geluid én beeld

Wilt u behalve audio ook uw video schakelen met een en hetzelfde kastje? Voor het aansluiten van meerdere audio/video apparaten met composiet aansluitingen heeft u een audio video schakelaar nodig. U treft hier ook modellen aan met de mogelijkheid tot het schakelen van S-video en scart aansluitingen. Het is soms even puzzelen wat de meest handige connectie is tussen alle mogelijke in- en uitvoerapparaten, die ook nog eens de beste kwaliteit oplevert. Daarbij moet u dan ook nog eens rekening houden met het feit dat u sommige oudere apparaten in uw set wil blijven gebruiken. Op dit moment worden veel apparaten met HDMI connectoren uitgerust, die audio- en video combineren. Elders in ons assortiment treft u daarom ook HDMI schakelaars aan.

Mixen, splitten en schakelen?

Behalve schakelen kunt u audio ook splitten en zelfs mixen. Hiertoe heeft u andere apparaten dan een audio schakelaar nodig. Om geluidsbronnen met elkaar te mixen, heeft u een mengpaneel nodig. Om audio gelijktijdig te laten weerklinken op meerdere uitvoerapparaten, heeft u een audio splitter nodig. U treft audio splitters en audio mixers elders aan in ons assortiment. Zoekt u ten slotte een audio schakelaar waarmee u meerdere sets luidsprekers wilt aansluiten, dan is een luidspreker schakelaar vereist. Deze werkt vrijwel steeds via klemaansluitingen voor de luidsprekers. Let bij het kiezen van deze soort audioschakelaar goed op, dat u een versie kiest die kan werken met het aantal ohm (weerstand) waarmee ook uw luidsprekers werken.