Overige Producten 
Kabels 
Account  

Arduino


VorigeResultaten 1 tot 100 van totaal 132 productenVolgende

Arduino UNO en Mega voor beginners en gevorderden

Arduino is een geïntegreerd ontwikkelplatform. Vaak wordt het vergeleken met de functionaliteit van het aanverwante Raspberry. Dat klopt maar ten dele: Raspberry is een kant en klaar besturingssysteem voor elektronica, terwijl Arduino programmeren veel meer werkt als een schetsblok op basis van printplaten, losse onderdelen en stukjes software. Verder maakt het niet uit hoeveel ervaring u heeft met programmeren, in een handomdraai bouwt u eenvoudige prototypes of complexe projecten. Zowel voor hobbyprojecten als voor de professional biedt het een gebruiksvriendelijk en betaalbaar fieldlab. Begin vandaag nog met Arduino programmeren en kies daarvoor de kit die bij uw project of experiment past. Ook losse onderdelen kunt u bij ons online bestellen, overigens net zoals de meeste onderdelen van Raspberry en Teensy. Deze ontwikkelsystemen kunnen namelijk prima met elkaar samenwerken.

Shields en kits

Hoewel u natuurlijk op de bonnefooi “from scratch” kunt beginnen, zijn er toch wat handige hulpmiddelen te koop om te starten. Boeken als “… voor Dummies” helpen bij het Arduino programmeren. Verder helpt de heldere opbouw van het systeem in basismodules, uitbreidingskits en losse onderdelen. U kiest bijvoorbeeld een basismodule als de Arduino UNO of Mega waaraan u vervolgens zogenoemde “shields” koppelt. Deze shields integreren op één printplaat verschillende sensoren en modules. Ze worden veelal compleet verkocht als doe het zelf Arduino kit die u zelf alleen nog in elkaar hoeft te solderen. Denk bijvoorbeeld aan een GPS kit of een WiFi kit die u vervolgens in één keer op de input en outputpinnen van de UNO of Mega basismodule prikt. U kunt behalve kits met vaste functionaliteit ook een “protoshield” kopen dat dienst doet als “breadboard” (een soort elektronische canvas) om op te experimenteren en waarop u zelf schakelingen uitprobeert die de fabrikant nog niet zelf heeft bedacht.

UNO en Mega

De Arduino UNO en de Arduino Mega zijn de meest gebruikte ontwikkelboards. De UNO R3 is de meest recente versie en heeft onder meer een USB naar seriële poort chip aan boord. Verder zijn aanwezig een USB B connector, 14 digitale input/output pinnen en 6 analoge input pinnen waarmee u met de buitenwereld kunt communiceren. U plugt de UNO met een DC voeding in het stopcontact, sluit hem met een USB kabel aan op uw computer en u kunt beginnen. De Mega 2560 is een vergelijkbaar ontwikkelboard, maar heeft iets meer programmeerbaar geheugen en meer (eveneens programmeerbare) aansluitingen dan de Arduino UNO. De basismodules en shields van Arduino programmeren doet u met IDE, dat is gratis ontwikkelsoftware waarvoor veel stukjes software al online beschikbaar zijn. Die past u eenvoudig aan uw eigen project aan, laadt het programma vervolgens via USB in de Arduino UNO of Mega en u bent klaar: experimenteren maar.

Teensy

De Teensy (per abuis soms ook foutief als Arduino Teensy aangeduid) is formeel niet afkomstig van de ontwikkelaar zelf, maar wordt om meerdere redenen zeer vaak gebruikt als extra aanvulling op het ontwikkelsysteem. De Teensy module is zeer klein, zeer snel, zeer goedkoop en is toch voldoende flexibel om veel verschillende projecten mee te realiseren. Let wel: er bestaat tussen Teensy en Arduino programmeren compatibiliteit, maar de compatibilteit van Teensy hardware met bijvoorbeeld sommige shields is niet gegarandeerd. Onderzoek voordat u uw Teensy online bestelt, vooraf terdege of u uw project wel met de door u bedachte combi kunt realiseren of dat u toch uitsluitend met een Arduino kit, modules en onderdelen aan de slag moet.

Uw Arduino kit online kopen

Uw Arduino kit koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over producten of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie