Overige Producten 
Kabels 
Account  

Solderen

Spons Spons,
Merk: Weller.
€ 7,99

VorigeResultaten 1 tot 100 van totaal 195 productenVolgende

Solderen, wat moet ik vooraf weten?

Wanneer u wilt beginnen aan een project waarbij u verschillende componenten op een printplaat met elkaar wilt verbinden, is solderen een belangrijke techniek om onder de knie te hebben. Solderen is niet erg moeilijk, maar u zult zich er wel even in moeten verdiepen en uw project goed moeten voorbereiden. Allereerst heeft u natuurlijk allerlei producten nodig die u tijdens uw soldeerklus gaat gebruiken! Allekabels biedt u naast alles wat u nodig heeft om te solderen ook vele handige tips. Lees snel verder om er achter te komen wat u allemaal nodig heeft, zodat u alles in een klap kunt bestellen. Zo gaat uw project direct vlekkeloos van start.

Wat heb ik nodig om te solderen?

Allereerst zorgt u er uiteraard voor dat u een soldeerbout in huis heeft, dat is wel essentieel. U kunt daarbij kiezen voor een losse soldeerbout, of een compleet soldeerstation. Die laatste optie is wel ontzettend handig, hierbij kunt u de soldeerbout namelijk gemakkelijk veilig neerzetten, de temperatuur inregelen en vaak zit hierbij ook al een soldeerspons om de soldeerpunt tussentijds schoon te houden. Met alleen een bout bent u er echter nog niet, want om te solderen is uiteraard ook materiaal nodig dat u kunt laten smelten. U maakt daarvoor gebruik van een metaallegering met een lager smeltpunt dan de metalen die u aan elkaar vast wilt maken. Lees snel verder voor meer tips en info hierover.

Zo veel soldeertin, welk soort heb ik nodig?

Het metaal dat gebruikt wordt om de onderdelen aan elkaar te solderen, wordt ook wel soldeer of soldeertin genoemd. Dit is verkrijgbaar in verschillende soorten, zowel loodvrij als loodhoudend. Kiest u voor een loodhoudende soldeer, dan blijft de gesoldeerde plek glanzend en regelmatig. Nadeel is echter dat bij loodhoudende soldeer gevaarlijke dampen vrij kunnen komen, het is dus van belang dat u goede afzuiging gebruikt wanneer u hiermee werkt. U kunt ook kiezen voor loodvrije soldeertin om mee te solderen. Hierbij kan de verbinding echter wat dof worden en zult u hogere temperaturen moeten gebruiken om goed te kunnen solderen. Soldeer is verkrijgbaar in verschillende diktes, afhankelijk van hoe precies u te werk wilt gaan, kunt u het beste een dunnere draad kiezen.

Verdere benodigdheden en tips

Met een soldeerstation en soldeertin heeft u de basisproducten in huis om te solderen, maar er zijn nog wat andere handige spullen om in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan een soldeerspons om alles schoon te houden, een reserve soldeerpunt mocht deze aan vervanging toe zijn, en eventueel een desoldeerbout. Met die laatste kunt u gesoldeerde verbindingen weer loshalen. Altijd fijn wanneer u een fout heeft gemaakt of uw verbindingen regelmatig wilt veranderen. Zorg er verder voor dat uw soldeerbout op een stevige plek staat en niet zomaar kan omvallen, deze apparaten bereiken hoge temperaturen en ongelukken wilt u dus liever voorkomen. Moet u erg precies te werk gaan, denk dan ook eens na over de aanschaf van een loeplamp. Ook deze vindt u uiteraard terug in onze webshop en kunt u dus gelijk mee bestellen.

Alles om te solderen online kopen

Alles wat u nodig heeft om te solderen koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over solderen of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie