Overige Producten 
Kabels 
Account  

Hangslot


VorigeResultaten 1 tot 100 van totaal 166 productenVolgende
Gerelateerde Categorieën

Welk hangslot heb ik nodig?

Vroeger werden spullen die u niet wilde kwijtraken niet weggesloten maar verstopt in grotten, holle bomen of ergens in de grond begraven. Dat hoeft u gelukkig niet meer te doen, u bergt ze tegenwoordig gemakkelijk op in een afsluitbare ruimte. Vaak gebeurt dit met een hangslot. Dit is een slot dat los bevestigd wordt en geen vast onderdeel uitmaakt van af te sluiten ruimtes of voorwerpen. Het bestaat uit een (meestal metalen) beugel met een huis. In dat huis zit een slot met sleutel (klavierslot of cilinderslot) of een slot zonder sleutel (cijferslot of combinatieslot). Ze zijn er in alle soorten en maten omdat de bevestigingsmogelijkheden ook sterk verschillen. Soms bestaat de sluiting uit een scharnierende klep die over een oog valt. Door dat oog wordt een hangslot gedaan. Dit heet een overvalsluiting. Ook kan een hangslot schakels van een ketting verbinden om zo zaken aan elkaar te ketenen.

Hangslot met sleutel

Hangsloten met sleutel ziet u met kleine en grotere uitvoeringen beugels. Een hangslot met korte beugel heeft meestal een gehard stalen beugel van enkele millimeters dik. De breedte van het slot varieert van 20 millimeter tot 90 millimeter. Deze laatste, uiterst robuuste uitvoering is van het kwaliteitsmerk Stanley. Een hangslot met lange beugel kent vergelijkbare breedtes, maar de maat van de beugel is langer. Allekabels levert zoveel mogelijk haar sloten met minimaal 2 sleutels.

Slot zonder sleutel

Niet iedereen is even handig met het georganiseerd opbergen van sleutels. Gelukkig zijn er ook hangsloten zonder sleutels. Allekabels biedt een groot assortiment cijferhangsloten aan. Een andere benaming voor dit soort hangslot is overigens combinatieslot. Cijferhangsloten zijn er in diverse uitvoeringen. Zo zijn er modellen met beveiligingsindicator. Deze geeft aan of het slot geopend is geweest, bijvoorbeeld door veiligheidspersoneel. Verder hebben we ook setjes van meerdere cijfersloten in ons assortiment.

Keten uw geliefde

Zo rond de eeuwwisseling is er een ware rage ontstaan rondom sloten. Verliefde koppeltjes maakten hangsloten aan brugrelingen, toeristische hekken en andere publieke plekken vast. De sleutels worden daarna weggeworpen, liefst op een onvindbare plek zoals in de zee of een rivier. Het idee is dat hierdoor ook hun liefde een eeuwigheidswaarde bezit. Deze traditie raakte in Europa populair in met name grotere steden. De Pont des Arts en de Pont de l'Archevêché te Parijs en de Tower Bridge in Londen zijn bekende voorbeelden. Of cijferhangsloten hiervoor ook geschikt zijn, laten we even in het midden.

Uw hangslot online kopen

Een hangslot koopt u online bij Allekabels. Of u nu er een met lange beugel wilt kopen of een cijferhangslot, bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een slot of over de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie