Overige Producten 
Kabels 
Account  

Loeplamp

Vele uitvoeringen loeplampen

De loeplampen en leesloepen van Allekabels hebben vele instelmogelijkheden. Naast lenzen met verschillende dioptrieën waarover u hierna meer leest, zijn er de nodige handige hulpmiddelen bij de afzonderlijke modellen. Veel loeplampen zijn bijvoorbeeld voorzien van een afdekklep, als bescherming tegen zonlicht en stof, wanneer de loeplamp niet gebruikt wordt. Zo komt de lens niet telkens onder het stof te zitten. De armaturen kunnen op tafel worden gezet of aan de wand worden gemonteerd met een wandhouder. Wilt u alle bewegingsvrijheid behouden? Dan kunt u ook een hoofdloep gebruiken. Hoofdloepen hebben wij in diverse uitvoeringen. Zowel een bril vergrootglas als een hoofdloep die het zijzicht voor u afsluit (zoals ook een duikbril doet), zitten in ons assortiment. Allekabels heeft ook verrijdbare loeplampen in haar assortiment.

Een loeplamp als leesloep of een LED-loep?

Loeplampen worden vaak gebruikt als leesloep. Hoewel de meeste mensen daarbij denken aan gebruik door senioren en/of mensen met een verminderde oogfunctie, is dat in de praktijk niet altijd het geval. Leesloepen worden in de meest uiteenlopende situaties gebruikt. Vandaar dat de leesloepen van Allekabels er in veel verschillende uitvoeringen zijn. Vaak wordt een vergrootglas gebruikt, maar er zijn ook andere opties. In ons assortiment vindt u onder andere inklapbare leesloepen, LED loeplampen (modellen met ledverlichting), leesloepen die u op een oog klemt en types die u al dan niet vast op tafel plaatst.

Dioptrieën

De dioptrie is een eenheid voor de sterkte van een lens of spiegel. Een lens van 3 dioptrie vergroot 1.75 keer. Hiermee is deze geschikt om bijvoorbeeld kleine letters te lezen of postzegels te bestuderen. Een lens van 5 dioptrie vergroot 2.25 keer. Deze wordt ook gebruikt om mee te lezen, maar wordt meer gebruikt bij elektronicareparaties en modelbouw. Ook professionals in de gezondheidszorg en schoonheidsspecialisten kopen vaak een loeplamp met een 5 dioptrie-lens. Een 6 dioptrie lens vergroot 2.5 keer en 8 dioptrie vergroot 3 keer. Hiermee worden de kleinste details zichtbaar. Een 8 dioptrie loeplamp wordt veelal gebruikt in de gezondheidszorg en voor elektronicareparaties aan bijvoorbeeld printplaten. Een lens van 12 dioptrie vergroot 4 keer. Deze is geschikt voor erg gedetailleerd werk met zeer kleine onderdelen.

Reserveonderdelen en accessoires

Heeft u al een loeplamp, maar wilt u bepaalde onderdelen vervangen? Ook daarvoor kunt u terecht bij Allekabels. Een reserve lens van 3 dioptrie, of reservelampen in verschillende wattages en uitvoeringen. Naast reserveonderdelen voor al onze loeplampen vindt u ook vele handige aanvullende accessoires in ons assortiment. Wandhouders, tafelstandaarden of rolstatieven: alle manieren om uw werkplek optimaal in te richten en van verlichting te voorzien.

Uw loeplamp online kopen

Een loeplamp koopt u online bij Allekabels. Of u nu een eenvoudig model wilt kopen of een model met veel instelmogelijkheden zoekt, bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u hem morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een loeplamp of de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie