Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB Stick


VorigeResultaten 1 tot 100 van totaal 128 productenVolgende

Let hier op bij de aanschaf van een USB stick

Het aantal namen waaronder de USB stick bekend staat is groot. Datastick, memorystick, Flashdrive en USB-pen zijn wel het meest gebruikt, maar de formeel juiste benaming is USB stick. In 2000 verscheen de eerste versie op de markt met een geheugen van 8MB. Inmiddels is de grens van 1TB overschreden. Toch zijn er niet zoveel mensen die gaan voor de hoogste snelheid en het grootste geheugen. Een USB stick met 64GB of met 128 GB is voor de meeste toepassingen ruim voldoende. Het loont zich ook om even te kijken naar de gebruikte USB versie en de beveiliging. We leggen het hierna per onderwerp kort uit.

USB stick 2.0 of 3.0?

Kiest u voor een standaard 2.0 versie, of gaat u voor de laatste standaard 3.0? In de webshop van Allekabels kunt u beide varianten kopen. Zet u regelmatig grote hoeveelheden data over hiermee, dan is een USB 3.0 wellicht een slimme keuze. Deze datasticks werken in principe tot wel 10x sneller dan de iets oudere 2.0 stick. Een voorwaarde voor optimale werking is natuurlijk wel dat uw computers zijn voorzien van een 3.0 poort. Is dat niet het geval, is dat verder geen ramp. U kunt rustig een USB stick 3.0 kopen, die werkt prima op een 2.0 poort. Bovendien bent u dan voor de toekomst al klaar, wanneer uw apparatuur wél een 3.0 poort heeft.

Opslagcapaciteit

Zet u alleen maar tekstdocumenten over ermee of werkt u juist met hele grote bestanden als video’s en foto’s? Bij het kopen van geheugenopslag is het belangrijk dat u van tevoren goed nadenkt over de gewenste opslagcapaciteit. Voor sommige gebruikers is 8 GB ruim voldoende, terwijl voor anderen 128 GB nog aan de krappe kant is! Meest verkocht zijn de USB stick met 64G en een USB stick met 128 GB, maar dat verandert ook wel weer. Als u behoefte heeft aan een specifiek merk, dat kan. We hebben types van Emtec, Integral, Intenso, Mediarange, Verbatim en ook producten van SanDisk zitten in het assortiment.

Lees- en schrijfsnelheid

Een ander punt om rekening mee te houden is de lees- en schrijfsnelheid, vooral als u met grote bestanden werkt. Leessnelheid bepaalt hoe vlug een bestand naar uw computer wordt overgezet, schrijfsnelheid bepaalt hoe vlug nieuwe bestanden op het apparaat gezet kunnen worden. Een versimpeld voorbeeld: het maakt nogal verschil of een bestand van bijvoorbeeld 150 MB binnen anderhalve seconde wordt overgezet (bij een snelheid van 100 MB/s) of binnen meer dan een minuut (bij een snelheid van 2 MB/s). Vooral als meerdere bestanden overgezet moeten worden kan een hogere lees- en schrijfsnelheid tijd besparen. Let hier dus goed op bij het maken van een keuze. net als bij de opslagcapaciteit is de lees- en schrijfsnelheid minder belangrijk als u vooral tekstbestanden wil overzetten, aangezien deze meestal zo klein zijn dat het lezen en/of schrijven in een oogwenk gebeurd is. Bij sticks met meer opslag voor bijvoorbeeld foto’s of videobestanden is de lees- en schrijfsnelheid dus zeker iets om rekening mee te houden.

Specificaties voor specifieke doeleinden

De beveiliging van uw gegevens is ook iets om over na te denken. Als u vaak persoonlijke of gevoelige bestanden op het apparaat zet is het een goed idee om een hardwarematig versleutelde versie te kopen. In deze modellen zit een encryptiechip, die u de mogelijkheid geeft om een wachtwoord in te stellen met de AES256 industriestandaard. Op die manier kunnen bestanden niet in de verkeerde handen terechtkomen. Een andere optie is USB OTG (On-The-Go). Dit is een type dat gebruikt kan worden op zowel uw pc als uw mobiele apparaten zoals smartphones of tablets. Dit is enerzijds mogelijk doordat er modellen met twee aansluitingen bestaan, waardoor dus de ene kant in uw pc past en de andere kant in uw smartphone. Er bestaan anderzijds OTG adapters en verloopkabels waar u aan een kant uw stick in plugt. De andere kant heeft dan een aansluiting die op bijvoorbeeld uw smartphone past. Let bij het aanschaffen van producten van dit type altijd goed op of u de goede aansluiting hebt voor de betreffende smartphone of tablet.

Opvallende modellen

De tijd dat IT-apparatuur vooral saai was, ligt lang achter ons. Een pc wordt tegenwoordig ook op zijn uiterlijk gekocht, net zoals accessoires als een datastick. Behalve strak vormgegeven exemplaren hebben wij ook de series “leuke USB stick" of “grappige USB stick” in ons assortiment. Dit assortiment wisselt regelmatig omdat de hypes en trends wat betreft vormgeving ook regelmatig veranderen. Van de andere kant: Asterix en Superman willen nog wel eens als leuke USB stick voorbijkomen. Je zou het niet verwachten: een schildpadstick is bijna net zo snel als een Speedy Gonzales-stick. Zoekt u een grappige USB stick? We hebben hem.

Uw USB stick online kopen

Een USB stick koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder met de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een datastick of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie