Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB Hub

USB hub, de oplossing voor uw capaciteitsprobleem

We kennen allemaal wel het probleem dat we net een of meerdere USB poorten tekort komen voor al onze apparaten en toepassingen. Vaak is er sowieso al een USB poort bezet door uw muis, en eventueel nog door uw toetsenbord. Daarnaast wilt u nog zoveel andere apparaten opladen en eventueel bestanden overdragen. U wilt dus graag multitasken, maar uw laptop of pc is daar niet helemaal klaar voor omdat het apparaat over te weinig poorten beschikt. De USB hub lost dit capaciteitsprobleem op en maakt van een enkele USB poort twee of meer poorten. Verder fungeert een hub vaak als een soort vertaler, bijvoorbeeld om een USB C apparaat te laten werken op een USB micro poort. We gaan hierna verder in op de diverse functies en modellen USB hub.

Functies van een USB hub

De meest gebruikte functie is het vermenigvuldigen van het aantal poorten. U kunt daarbij kiezen tussen meerdere aantallen poorten. Let wel: hoewel het lijkt alsof USB alles met elkaar koppelt, het gaat steeds om de uitgangspoorten. Aan de ingang zit telkens maar 1 USB poort, een USB hub is dus geen matrix waarbij u willekeurig meerdere formaten aan elkaar kunt koppelen. Check dus altijd of in ieder geval de ingangspoort van de USB hub correspondeert met de USB output waarmee u het apparaat wil verbinden. De tweede functie die hiermee samenhangt is de verloopfunctie, bijvoorbeeld van USB 3 naar USB 1. De derde functie betreft de oplaadfunctie. Diverse modellen hebben daartoe enkele dedicated USB poorten. Dat betekent dat een of meer van de beschikbare USB uitgangspoorten meer geschikter is voor het opladen van apparaten dan de andere poorten.

USB 2.0 of 3.0 hub

We beginnen eerst even met het verschil uit te leggen tussen de diverse USB implementaties. Wilt u een USB hub kopen, dan is het namelijk verstandig om rekening te houden met de snelheid van de data overdracht. Dit is afhankelijk van de USB versie, namelijk USB 2.0 of 3.0. USB versies zijn “backwards compatible”, wat betekent dat u een USB 3 apparaat nog altijd kunt gebruiken met USB 2 kabels en andersom. Dat betekent wel dat u dan maar de maximale overdrachtsnelheid van de laagste USB versie kunt behalen. Ondersteunt al uw apparatuur USB 3.0, dan is het natuurlijk zonde als u deze snelheid verliest door gebruik te maken van een USB 2.0 hub. Allekabels biedt zowel USB 2.0 als 3.0 hubs, u kunt dus zelf de keuze maken nadat u uw apparatuur goed bekeken heeft. Een USB 3.0 aansluiting herkent u overigens aan de blauwe connector, zo kunt u het verschil tussen beide versies snel zien.

USB 3.1

Inmiddels zijn we aanbeland bij USB 3.1. Er zijn aanmerkelijke verschillen tussen 3.0 en 3.1. Niet alleen is de overdrachtssnelheid fors verhoogd. Ook is het nu mogelijk om veel meer apparaten van stroom te voorzien middels een USB 3.1 aansluiting. Bij eenvoudige koppelingen kan dat direct via de USB bus, bij USB hubs kan het zo zijn dat u een aparte adapter nodig hebt. De derde verandering is het gebruik van de type C connector. U herkent een USB 3.1 aansluiting aan de blauwgroenige kleur. Met name in verband met de voedingsoptie en de afwijkende connector is het verstandig om te kijken of u het beste voor een USB hub kunt kiezen die geschikt is voor USB 3.1 Uiteraard hebben wij er enkele in ons assortiment.

Verschillende soorten en maten, opbouw en inbouw

Zoals u in ons assortiment kunt zien, zijn er nogal wat verschillende USB hubs. Sommige hebben een slim design dat rekening houdt met de omgeving. Hierdoor past de USB hub gemakkelijk op kleine plekken en valt deze niet op, er zijn zelfs USB hubs die u kunt inbouwen in een tafel of bureau. U kunt natuurlijk ook juist kiezen voor een opvallende hub met een mooi design of felle kleur, sommige USB hubs mogen best gezien worden. Maar het uiterlijk is natuurlijk niet het belangrijkste. Allekabels biedt USB hubs met capaciteiten tussen de 3 en 10 USB poorten. U kunt kiezen voor een USB hub met voeding voor een optimale bestandsoverdracht. We hebben zelfs hubs om in te bouwen in uw PC, zodat u het probleem van te weinig USB poorten permanent kunt oplossen.

USB hub online kopen

Of u nu op zoek bent naar een kleine, goedkope uitbreiding, of een USB hub met wel 10 extra poorten, Allekabels heeft de USB hub waar u naar op zoek bent. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een USB hub of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie