Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB C Kabel

USB C kabels en USB 3.1: hoe zit het precies?

Tegelijk met de introductie van de USB C kabel werd ook USB 3.1 gelanceerd, waardoor er wat verwarring kan ontstaan tussen de twee benamingen. USB 3.1 is de opvolger van 3.0 en zorgt voor een verdubbelde maximale overdrachtssnelheid. De USB C kabel is de connector die bij deze nieuwe overdrachtsstandaard hoort, een USB type C kabel ondersteunt dan ook de USB 3.1 snelheden. Een USB C connector maakt altijd gebruik van het USB 3.1 protocol, waardoor de 2 vaak samen genoemd worden. Maakt u nu gebruik van een USB C naar USB A kabel, dan is de maximaal te behalen snelheid de USB 3.0 standaard. Deze kabels kunnen van pas komen wanneer een van uw apparaten nog niet over een USB C poort beschikt. Uiteraard zijn deze USB C kabels ook bij Allekabels verkrijgbaar.

USB type C kabels, what’s new?

Iedereen die een smartphone gebruikt was al volledig gewend aan de micro USB aansluiting, waarmee we massaal data overdragen en onze apparaten opladen. De stap naar de USB type C kabel is dan niet zo groot, deze heeft namelijk ongeveer hetzelfde formaat als de micro USB connector. Wat is er dan anders? De USB type C kabel heeft als groot voordeel dat deze omkeerbaar is, wat wil zeggen dat u de connector niet meer verkeerd om in de computer of een ander apparaat kunt pluggen. Nooit meer nadenken voordat u de USB type C kabel insteekt. Verder heeft een USB type C kabel aan beide kanten dezelfde connector, er is dus ook geen twijfel meer over welke connector in welk apparaat hoort.

Verdere ontwikkelingen

Behalve het uiterlijk en het inpluggen van de USB C kabel, zijn er ook nog wat inhoudelijke verbeteringen die het leven met een USB C kabel een stuk minder ingewikkeld zullen maken. Zo is het met een USB C kabel mogelijk om tegelijk bestanden over te dragen en een apparaat op te laden. De USB C kabel zorgt voor een snellere communicatie tussen apparaten en kan 100 watt bij 20 volt doorvoeren. Hierdoor kunt u met een USB C kabel zelfs een laptop opladen, door bijvoorbeeld gebruik te maken van een USB C oplader. Veel fabrikanten maken hier dankbaar gebruik van, doordat de USB C poort zo klein is maakt deze namelijk nòg dunnere laptops mogelijk omdat er geen andere, grovere poorten gebruikt te hoeven worden voor het opladen.

Beeld, geluid en snelheid

Met USB C kabels is het mogelijk om volledige beeld- en geluidssignalen passief via de USB 3.1 kabel te laten lopen. Zo zal zelfs een DisplayPort signaal via USB C kabel verwerkt kunnen worden. Echter hebben nog niet alle apparaten een USB C aansluiting. Hiervoor zijn uiteraard ook genoeg oplossingen te vinden in de vorm van adapters, denk bijvoorbeeld aan USB C naar HDMI of USB C naar DisplayPort. Bij Allekabels vindt u voor dergelijke toepassingen ook de gewenste oplossing. Verder kan het zijn dat u bij onze USB C kabels “Type 3.1 Gen 1” of “Type 3.1 Gen 2” ziet staan. De snelheden van USB 3.1 kabels zijn momenteel verdeeld in 2 generaties. Gen 1 ondersteunt snelheden tot maximaal 5Gbit/s, Gen 2 ondersteunt snelheden tot maximaal 10 Gbit/s.

Uw USB C kabel online kopen

Een USB C kabel koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een USB type C kabel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.


Klantenservice & Informatie