Kabels 
Overige Producten 
Account  

Oplader

USB opladers met meerdere USB-poorten

De oplader die bij een telefoon wordt geleverd, heeft in vrijwel alle gevallen één USB-ingang, om de accu mee op te laden. Er bestaan echter ook laders met meerdere USB-poorten. Op het moment dat er meer apparaten worden ingestoken, heeft de tweede poort dan wel een lagere laadstroom. Afhankelijk van het apparaat dat u wilt opladen, heeft u een sterkere laadstroom nodig. Hoe hoger de laadstroom, hoe sneller het apparaat wordt geladen. Tablets hebben een grotere accu dan de gemiddelde smartphone, waardoor deze ook prettiger laadt, met een sterkere charger. Vooral als u het product wilt gebruiken tijdens het opladen, dan is een sterkere laadstroom nodig.

Quickcharge

Enkele apparaten ondersteunen Quickcharge, wat betekent dat de accu extra snel kan worden opgeladen. Dit heet ook wel een snellader. Hiervoor is echter wel een geschikte lader nodig, en in veel gevallen ook een USB-kabel die dit ondersteunt. In het assortiment van Allekabels vindt u niet alleen snelladers voor thuis in het stopcontact, maar ook voor in de auto. Wilt u uw telefoon of een ander apparaat snelladen? Kijk dan goed in de specificaties, of dit wordt ondersteund.

Mobiele opladers

Naast een oplader voor thuis, zijn er ook nog opladers voor onderweg, ook wel powerbanks genoemd. Net als bij USB-laders voor de netstroom, verschilt voor elke powerbank. Daarbij hebben deze opladers verschillende oplaadcapaciteiten, aangegeven met ‘mAh’. Stel een telefoon heeft een accu van 3000 mAh, dan kan een powerbank met 12000 mAh deze vier keer opladen, voordat de powerbank zelf leeg raakt. Bent u lang onderweg, dan is zo’n oplader om mee te nemen een ideale uitkomst. Daarnaast kunt u voor in de auto altijd zorgen voor een auto oplader. Zo kunt u uw telefoon altijd opladen, of die van uw medepassagiers. Zo komt u onderweg niet met een lege telefoonaccu te zitten. Ook voor in de auto is zo’n powerbank een goed idee. Mocht u erge pech krijgen onderweg en kunt u geen autolader meer gebruiken, dan kunt u toch de accu van de telefoon opladen.

Opladers voor alle aansluitingen

Er zijn verschillende apparaten die u kunt opladen met een oplader, zoals smartphones, tablets of mp3-spelers. Oudere apparaten hebben vaak nog een mini USB-aansluiting, maar voor de meeste huidige Windows- en Android-apparaten kunt u gebruikmaken van een micro USB oplader. Steeds meer fabrikanten stappen over op USB C. Dit is een nieuw soort USB-aansluiting, die dunner is, maar ook sneller data kan verwerken. Daarbij kan deze kabel altijd in beide richtingen worden ingestoken. Ook voor een USB C oplader kunt u terecht bij Allekabels.

Online een oplader open?

Een oplader koopt u online bij Allekabels. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u hem morgen al in huis! Heeft u nog vragen over opladers of de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw vragen per mail zijn wij bereikbaar!

Klantenservice & Informatie