Kabels 
Overige Producten 
Account  

Telefoonhoesjes

Telefoonhoesjes in verschillende uitvoeringen

Als smartphonegebruiker weet u dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Hoe vaak is het al voorgekomen dat uw smartphone op de tegels in de badkamer kletterde, en u hem haast niet durfde op te rapen uit angst voor de schade die u zou aantreffen? Omdat we tegenwoordig zo verbonden zijn met onze telefoons, is het meer dan ooit van belang om een goed, beschermend telefoonhoesje aan te schaffen. Bij Allekabels vindt u een ruim assortiment telefoonhoesjes, geschikt voor de bekende merken en types en in vele verschillende uitvoeringen. De beschermingsgraad van een telefoonhoesje verschilt per uitvoering, het ligt er maar net aan welke kwetsbare delen beschermd worden door het telefoonhoesje. De uitvoering is dus een belangrijk punt om over na te denken bij de aanschaf van een telefoonhoesje. We zullen de verschillende soorten telefoonhoesjes verder voor u toelichten en de voor- en nadelen op een rijtje zetten, zodat u het juiste hoesje bestelt.

Book cases en flip cases

Een book case of een flip case is een telefoonhoesje dat uw volledige smartphone beschermt, zowel de voorkant als de achterkant. Het principe van deze twee soorten smartphonehoesjes is dat ze aan de achterkant van de smartphone bevestigd worden, waarna een flapje de voorkant van de smartphone beschermt. Een book case smartphonehoesje opent u, zoals de naam al zegt, horizontaal als een boek. Een flip case smartphonehoesje opent u verticaal. Vaak hebben dit soort hoesjes ook nog een aantal vakjes waar u uw belangrijke pasjes, visitekaartjes of geld in kunt bewaren, we noemen het telefoonhoesje dan eigenlijk een wallet smartphonehoesje. Het voordeel van dit soort smartphonehoesjes is uiteraard de volledige bescherming die ze aan uw smartphone bieden. Nadeel is volgens vele gebruikers dat de flap van het smartphonehoesje vervelend kan zijn tijdens het bellen. Ook kan bij sommige van deze smartphonehoesjes de flap, wanneer u deze naar achteren klapt, de camera van uw smartphone blokkeren. U zult dus zelf de afweging moeten maken of u een book case of flip case smartphonehoesje prettig in gebruik vindt.

Back cover smartphonehoesjes

Een back cover smartphonehoesje beschermt de zijkanten en de achterkant van uw smartphone. Deze smartphonehoesjes zijn er in verschillende soorten en maten, en ook uitgevoerd in verschillende materialen. U klikt het hoesje gemakkelijk over de achterkant van uw toestel, waardoor ook de zijkanten (gedeeltelijk) bedekt worden. Houd er wel rekening mee dat een back cover smartphonehoesje de voorkant van uw toestel, dus het beeldscherm, niet tegen krassen en vallen beschermt. Hoewel u het wellicht niet zou denken, is het beschermen van de zijkanten van uw toestel met een smartphonehoesje wel ontzettend belangrijk voor het intact houden van uw beeldscherm. De meeste grove schade aan het beeldscherm wordt namelijk veroorzaakt wanneer het toestel op de zijkant valt. Hierdoor kan de behuizing indeuken en ontstaat er spanning op het glas aan de voorkant. Het kan dan direct of na een tijdje scheuren of breken. Extra volledig beschermen? Schaf dan naast een back cover smartphonehoesje ook nog een screenprotector aan. Hierover later meer.

Bumpers

Vindt u het zonde om uw mooie smartphone te bedekken met zo’n back cover of book case? Dan is een bumper smartphonehoesje al een goed begin om uw toestel toch te beschermen. Een bumper smartphonehoesje is meestal gemaakt van rubber en beschermt alleen de zijkanten van uw toestel. Daarmee laat het bumper smartphonehoesje dus het volledige scherm en de achterkant van het toestel vrij en is het uiterlijk, dat voor veel smartphonegebruikers niet geheel onbelangrijk is, toch nog goed zichtbaar. Sommige bumpers steken aan de voor- en achterkant van het toestel een stukje uit, waardoor het wanneer u het op tafel neerlegt nooit daadwerkelijk de tafel aanraakt. Hoewel de bumper niet direct het beeldscherm beschermt, voorkomt deze wel schade door deuken aan de zijkant van het toestel.

Insteek telefoonhoesjes

Een insteek telefoonhoesje, ook wel pouch of telefoontasje genoemd, is vooral geschikt voor de bescherming van uw toestel in een tas, jaszak of broekzak. Dit telefoonhoesje is als het ware een zakje, waar u d telefoon insteekt om deze op te bergen. Zo is uw toestel bijvoorbeeld beschermd tegen krassen van losliggende sleutels in uw tas, en met een insteek telefoonhoesje in een opvallende kleur vindt u uw toestel ook gemakkelijk terug tussen al uw spullen. Nadeel van deze smartphonehoesjes is dat u uw toestel niet kunt bedienen zolang deze in het smartphonehoesje zit. U moet het toestel er helemaal uit halen, waardoor het tijdens gebruik dus niet beschermd is tegen vallen en andere mogelijke beschadigingen. Kiest u voor een insteek telefoonhoesje, zorg er dan ook voor dat het een passend telefoonhoesje is of dat het mogelijk is deze met een drukknoop of magneetje te sluiten. Anders heeft u grote kans dat uw smartphone in uw tas het smartphonehoesje verlaat, en alsnog beschadigd zal raken.

Schokbestendig en waterdicht

Voor de echte avonturiers zijn er ook waterdichte en schokbestendige telefoonhoesjes, die het toestel volledig omsluiten. Heeft u al vaker een smartphone zien sneuvelen dan u lief is, dan is een dergelijk telefoonhoesje zeker het overwegen waard. Deze telefoonhoesjes beschermen uw toestel tegen water, maar ook tegen val- en stootschade, terwijl u het toestel wel nog gewoon kunt bedienen. Hierbij dient u wel goed te letten op klepjes voor het opladen of insteken van een jack kabel. Als deze open zijn, is het hoesje uiteraard niet waterdicht. Bent u erg gehecht aan het uiterlijk en de compactheid van uw smartphone, dan is dit telefoonhoesje minder geschikt voor u. De uitgebreide bescherming heeft volgens sommigen een lomp uiterlijk en maakt het toestel vaak een stuk dikker, door alle bescherming die eraan wordt toegevoegd.

Telefoonhoesjes in verschillende materialen

Naast het soort telefoonhoesje dat u kiest, is ook het materiaal van het telefoonhoesje niet geheel onbelangrijk. De meeste telefoonhoesjes worden gemaakt kunststof, maar ook hier zijn verschillen in. Telefoonhoesjes van hard plastic geven minder mee en beschermen uw toestel beter tijdens een val, maar zijn ook glad, waardoor er een groter risico bestaat dat het toestel alsnog uit uw handen glipt. Ook is er bij een hard plastic telefoonhoesje meer kans dat het telefoonhoesje bij een val zelf beschadigd en aan vervanging toe is. Zachtere telefoonhoesjes, gemaakt van rubber of siliconen, zijn flexibeler en makkelijker te bevestigen. Deze materialen zijn beter bestand tegen slijtage, maar de telefoonhoesjes zijn vaak wel wat dikker. Ook trekken siliconen telefoonhoesjes vaak nogal wat stof aan. De meest gebruikte kunststof is echter TPU, een duurzaam materiaal dat steviger is dan siliconen, maar wel wat minder stijf dan rubber.

Leren telefoonhoesjes

Liever geen kunststof, dan kunt u nog altijd kiezen voor een leren telefoonhoesje. Leer wordt vaak gebruikt voor book cases, flip cases en insteek telefoonhoesjes. Het beschermt uw toestel tegen krassen en stoten en heeft een mooie, zakelijke uitstraling. Dit soort hoesjes kan van de buitenkant wel gemakkelijk slijten, vooral wanneer u uw smartphone vaak in uw broekzak stopt en deze er weer uithaalt. Leren telefoonhoesjes kunnen qua prijs erg afwijken. Dit heeft vooral te maken met het gebruikte materiaal. Echte leren hoesjes kosten wat meer, maar zijn steviger en vaak ook beter afgewerkt. De wat goedkopere flip cases en book cases worden gemaakt van PU leer, wat imitatieleer is en dus geen dierlijk materiaal bevat. PU leer heeft dan ook niet de typische geur die echt leer bij zich draagt. PU leer is kleurvast en kunt u gemakkelijk schoonmaken met een vochtig doekje.

Opvallend of transparant?

Voor sommige smartphonegebruikers is hun smartphone hun mooiste bezit, zij hebben het nieuwste van het nieuwste en willen ook graag dat iedereen dit ziet. Uiteraard is het dan jammer om dat toestel weg te stoppen in een telefoonhoesje, dat alle mooie eigenschappen van het toestel verbergt. Wilt u een beetje kunnen pronken met uw toestel, dan wilt u het echter wel graag heel houden. Een beschadigde smartphone ziet er namelijk een stuk minder fraai uit. Kies in dat geval voor een transparant telefoonhoesje. Deze laat alle eigenschappen van uw toestel nog zien, terwijl het toestel beschermd wordt. Een telefoonhoesje kan echter ook juist een manier zijn om op te vallen met uw smartphone, of om uw smartphone volledig te laten passen bij uw eigen stijl. Wij hebben daarom naast neutrale telefoonhoesjes ook een ruim assortiment telefoonhoesjes in mooie designs. Denk bijvoorbeeld aan een book case in krokodillenleer, in de kleur van uw schoenen, tas of leren jas. Bestel gelijk meerdere telefoonhoesjes, dan kunt u ook eens afwisselen. Zo wordt uw smartphone een onmisbaar accessoire.

Screenprotectors

Niet op zoek naar een telefoonhoesje maar alleen naar bescherming voor uw beeldscherm? Of wilt u juist uw beeldscherm extra beschermen, als aanvulling op een telefoonhoesje? Dan hebben wij uiteraard ook een ruim assortiment screenprotectors voor de meest gangbare merken en types smartphones. Ook als het op screenprotectors aankomt, zijn er verschillen op te merken. Er zijn screenprotectors van plastic, die enkele maanden meegaan en uw beeldscherm prima beschermen tegen krassen. Bent u op zoek naar betere kwaliteit, kies dan voor een screen protector van gehard plastic of zelfs van glas. Deze zijn een stuk dikker en beschermen het toestel daarom ook beter. Neem rustig de tijd om de screen protector te bevestigen, zo heeft u er het meeste profijt van. Wij geven u graag wat tips voor het bevestigen.

Screenprotector bevestigen

Bij Allekabels willen we niet alleen dat u uw toestel beschermt met onze telefoonhoesjes, maar uiteraard ook dat u het meeste plezier haalt uit onze producten. We leggen u dus graag uit hoe u onze screenprotectors het beste kunt bevestigen. Was voordat u begint uw handen en maak het beeldscherm schoon en vetvrij. Leg de screenprotector eerst inclusief beschermlaagjes op het beeldscherm om te kijken waar u deze precies gaat opplakken. Haal vervolgens de folie aan de achterkant een stukje eraf, ongeveer 2 centimeter, zodat de plaklaag vrij komt. Begin boven aan het beeldscherm en leg de protector voorzichtig en recht neer. Raak de plaklaag van de screenprotector niet aan, dan krijgt u vlekken. Verwijder langzaam de rest van de folie van de plaklaag, terwijl u de protector op zijn plek aanbrengt. U kunt dit eventueel sturen door met een doekje van boven naar beneden over het scherm te strijken. Hierdoor voorkomt u ook dat er lucht tussen het scherm en de screen protector komt. Rol zo voorzichtig de folie af tot de screenprotector volledig op zijn plek zit. Toch een luchtbel erin? Probeer deze er voorzichtig uit te duwen met een bankpasje.

Telefoonhoesjes: size matters

Zoals u in ons assortiment al kunt zien, is bij elk telefoonhoesje vermeld voor welk merk en type toestel het hoesje geschikt is. Wij hebben telefoonhoesjes voor de meest gangbare toestellen, uiteraard voor verschillende uitvoeringen van de iPhone en ook voor verschillende types in de Samsung Galaxy serie, maar ook voor Huawei, LG en de Sony Xperia serie. Bij het kiezen van uw telefoonhoesje is het van belang dat u in acht houdt dat het telefoonhoesje echt geschikt moet zijn voor uw specifieke toestel. Uiteraard om teleurstelling te voorkomen als het telefoonhoesje arriveert en toch te klein blijkt te zijn, maar ook om te zorgen voor optimale bescherming. Een telefoonhoesje dat net iets te strak om het toestel zit, kan tijdens een val juist meer druk op het toestel creëren, waardoor het stuk gaat. Een telefoonhoesje dat net iets te groot is kan er voor zorgen dat het toestel tijdens gebruik uit het hoesje glipt, met alle gevolgen van dien. Het kan op millimeters aankomen, dus om veel ellende te voorkomen: kies een hoesje voor uw merk en type toestel.

Uw telefoonhoesjes online kopen

Een telefoonhoesje koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over smartphonehoesjes of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie