Kabels 
Overige Producten 
Account  

iPhone 5C

De iPhone 5C; ietsje goedkoper

Zes en een half jaar na de introductie van de allereerste iPhone was de roep om een ietwat voordeliger model groter en luider geworden. Veel smartphone kopers wilden wel een iPhone kopen, maar het prijskaartje was voor hen toch iets te gepeperd. Daarom presenteerde Apple in de herfst van 2013 de iPhone 5C. Feitelijk was dit qua specificaties destijds het model van een jaar daarvoor, de iPhone 5, maar dan uitgevoerd met een goedkopere, plastic behuizing en een prijs die lager lag dan die van het topmodel van dat jaar, de iPhone 5S. Er zat echter maar 100 euro verschil tussen de iPhone 5C en het nieuwe model van dat moment. Een half jaar later besloot Apple een nog goedkopere uitvoering van het toestel uit te brengen. De 8GB versie van de iPhone 5C was met een prijskaartje van 529 euro nog steeds niet heel erg voordelig, maar wel de goedkoopste Apple smartphone ooit.

Kleurrijk toestel én accessoires

De pastelkleurige behuizing van de iPhone 5C is ongetwijfeld het meest in het oog springende detail van het toestel. Tot dusver had Apple alleen zilverkleurige, zwarte en witte iPhones in haar assortiment. Met de komst van de iPhone 5C, die overigens niet in zwart verkrijgbaar was, kwamen daar naast wit de pasteltinten groen, blauw, geel en roze bij. Dat betekende meteen ook dat het assortiment van accessoires een stuk kleurrijker werd. Apple zelf hield het bij enkele fraaie hoesjes in dezelfde vijf kleuren. Die waren stevig maar hadden ook 40 gaten in de vorm van een raster. Wanneer u koos voor, bijvoorbeeld, een blauwe iPhone 5C met een roze cover, dan gaf dat het toestel een extra speels uiterlijk. Voor de liefhebbers waren er ook zwarte hoesjes die de felle kleur verborgen en de iPhone 5C een zakelijkere uitstraling gaven.

De iPhone 5C is een prima middenmoter

In de tijd dat de gemiddelde afmeting van smartphone schermen structureel al boven de 5 inch lag en zogenoemde phablets die 5.5 tot zelfs 6 inch schermen hadden koos Apple ervoor om haar smartphones compact te houden. De iPhone 5C had daarom nog altijd een schermgrootte van 4 inch. Dat zou een jaar later, bij de komst van de iPhone 6, pas veranderen. Op het gebied van de camera presteren Apple smartphones altijd bovenmatig goed. Dat was bij de iPhone 5C ook niet anders. De foto’s en full HD video’s die de 8 megapixel camera van het toestel maakt kunnen zich qua scherpte en detail prima meten met de resultaten die de camera’s van concurrerende smartphones produceren. Voor wat betreft de verdere prestaties, zoals het uithoudingsvermogen van de accu, de snelheid van het besturingssysteem en opstarten van apps scoort de iPhone 5C over het algemeen als een redelijke middenmoter.

De belangrijkste specificaties van de iPhone 5C op een rij:
  • 4.0 inch IPS LCD display, 640 x 1136 pixels (326ppi)
  • Apple A6 1.3GHz dual core processor
  • 1GB RAM, 8, 16 of 32GB ROM
  • 8 megapixel autofocus f/2.4 camera met LED flitser en full HD (1080p @30fps) video
  • 1.2 megapixel fixed focus front (Facetime) camera met HD (720p @30fps) video
  • Lightning aansluiting en nano SIMkaart
  • 1510 mAh accu
  • Bluetooth 4.0 met A2DP, WiFi en GPS
  • iOS 7 met upgrades t/m iOS 10.3.2

Een hoesje voor de iPhone 5C

Dat smartphones met een glazen voorzijde en metalen behuizing gevoelig zijn voor krassen en grotere schade bij een val is algemeen bekend. Een glazen scherm heeft de iPhone 5C ook, dus alleen daarvoor is een goed hoesje al zeer waardevol. In de praktijk blijkt echter dat de kunststof, of plastic, behuizing van het toestel zeer ontvankelijk is voor krassen. Bij een val zal de behuizing natuurlijk minder snel breken, maar niemand vindt het leuk om gezien te worden met een smartphone die vol zit met krassen. U kunt uiteraard kiezen voor een originele iPhone cover van Apple zelf, maar voor de iPhone 5C zijn ook heel veel andere hoesjes verkrijgbaar. Die zijn niet alleen voordeliger, maar ook nog eens in verschillende uitvoeringen en modellen te koop zodat u er altijd een kunt vinden die precies aan uw voorkeuren en eisen beantwoordt en de beste bescherming voor uw iPhone 5C biedt.

Sporten op muziek en met de juiste accessoires

Hoort u ook bij de sportievelingen die elke avond, of toch zeker meerdere keren per week, gaan joggen, fietsen of wandelen? En neemt u dan ook uw iPhone 5C mee om onderweg naar uw favoriete muziek te luisteren? Of gebruikt u hem als stappenteller en activiteiten tracker? Dan bent u zeker niet de enige. Het is goed om te weten dat er ook diverse accessoires te koop zijn hiervoor. Denk bijvoorbeeld aan een waterdichte armband waar u de iPhone 5C in kunt meenemen. Het toestel is tijdens het sporten dan beschermd tegen regenwater en zweet. Bovendien is hij dan zo opgeborgen dat hij niet in de weg zit en niet kan vallen. Uiteraard is het ook verstandig om tijdens het sporten ook gebruik te maken van een goede, spatwaterdichte, headset. De standaard oortjes van Apple zijn daar zeker niet tegen bestand en het zou zonde zijn wanneer die tijdens het sporten door regenwater of zweet de geest geven. Wanneer u kiest voor een aparte weersbestendige headset, overweeg dan meteen een draadloos model te nemen. Het spreekt voor zich dat joggen en fietsen met een kabel die tussen uw oren en de iPhone 5C slingert niet heel erg comfortabel is.

Extra geheugen; iCloud of een lightning USB stick

De iPhone 5C was verkrijgbaar met maximaal 32GB intern geheugen, maar verreweg de meeste exemplaren die in omloop zijn hebben een opslagcapaciteit van 8 of 16GB. Daarvan is na installatie van het besturingssystem respectievelijk 5 en 13GB beschikbaar om vrij te gebruiken. Helaas is de iPhone 5C niet voorzien van de optie om de geheugencapaciteit met een microSD kaartje uit te breiden. Er zijn wel mogelijkheden om meer opslagruimte aan het toestel toe te voegen. De meest voor de hand liggende is het activeren van iCloud of een andere online opslag service. USB sticks, uiteraard met lightning aansluiting, voor de iPhone 5C bestaan ook. Het aanbod daarvan niet heel erg groot, maar wij hebben ze natuurlijk wel voor u. Ze kosten enkele tientjes en dan heeft u 16, 32 of 64GB extra geheugen voor uw iPhone 5C.

Kleine accu; zorg voor voldoende alternatieven

De iPhone 5C heeft een accu van amper 1500mAh en door het relatief kleine scherm doet het toestel daarmee langer dan een gemiddelde andere smartphone. Bij intensief gebruik zult u het eind van de werkdag echter niet halen zonder de iPhone 5C tussentijds aan een lader te moeten hangen. Omdat u, net als vrijwel iedereen, er niet altijd aan zult denken de oplader en lightning kabel van het toestel overal mee naar toe te nemen is het verstandig een extra lader en oplaadkabel aan te schaffen. Daarnaast is het raadzaam om ook een autolader te kopen, voor in de sigarettenaansteker. En leg dan ook meteen maar een extra kabeltje voor die lader in het dashboard kastje. Weet u nu al dat u ook vaak en langere tijd buiten de deur, en buiten het bereik van een stopcontact, vertoeft, dan zult u veel plezier kunnen beleven aan een powerbank. Met een exemplaar van 6000mAh kunt u de iPhone 5C onderweg drie tot vier keer volledig opladen en blijft u dus altijd bereikbaar en online.

Niet álle kleuren passen bij elkaar

Zoals eerder al kort besproken kunt u voor de iPhone 5C vrijwel alle accessoires vinden in dezelfde vijf kleuren als het toestel. Heeft u een witte iPhone 5C dan spreekt dat natuurlijk voor zich. Bij de blauwe, roze, groene en gele variant is het wel zaak dat u goed kijkt of een accessoire precies dezelfde kleur heeft. Sommige accessoire fabrikanten leveren net even een ietwat andere kleur roze, geel, blauw of groen en dat ziet er samen met het toestel niet altijd even fraai uit. Dan is het wellicht beter om gewoon een witte of zwarte headset, kabel of hoesje te kiezen. Of een kleur die duidelijk afsteekt bij uw iPhone 5C. Dat geeft vaker een nog leuker en exclusiever effect. Enfin, u heeft vast wel iemand in uw omgeving die daar kijk op heeft. Er is in ieder geval keuze genoeg.

Accessoires voor de iPhone 5C kopen

Het spreekt voor zich dat u al deze, en nog veel meer, iPhone 5C accessoires in onze shop kunt vinden en bestellen. Indien op voorraad en voor 22:00 uur besteld, dan heeft u het morgen al in huis. Heeft u vragen over onze producten of een bestelling, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zitten tot 21:00 uur voor u klaar en adviseren u ook graag bij de keuze voor een product.

Klantenservice & Informatie