Overige Producten 
Kabels 
Account  

Thermometer

Thermometers: Meten is weten

De meest bekende thermometer is toch wel de ouderwetse rectale thermometer, ook wel staafthermometer genoemd. Deze is geschikt voor rectaal en oraal gebruik, en eventueel ook voor het meten van de temperatuur onder de arm. Artsen zeggen echter dat het meten van de temperatuur met een koortsthermometer onder de arm niet de meest betrouwbare methode is. Ook oraal meten (onder de tong) is niet de beste methode. Dat is nog altijd het rectaal meten van de temperatuur. Maar laten we wel zijn, dat is niet het bepaald comfortabel! Daarom zijn er tegenwoordig gelukkig genoeg andere koortsthermometers. Denk bijvoorbeeld eens aan een oorthermometer of een voorhoofdthermometer.

Oor- en voorhoofdthermometers

Thermometers voor het oor of voorhoofd zijn meestal wat prijziger dan de gebruikelijke koortsthermometer. Ze meten de koorts in het oor, of op het voorhoofd of de slaap. Sommige voorhoofdthermometers kunnen zelfs meten zonder contact met de huid. Zo kunt u uw baby rustig laten doorslapen terwijl u de temperatuur opmeet met de koortsthermometer. Deze thermometers zijn over het algemeen wel minder precies dan een staafthermometer. Oorthermometers meten de temperatuur tegen het trommelvlies. Deze thermometers kunt u beter niet bij baby’s gebruiken, ze kunnen het oor van de baby beschadigen. Voor wat oudere kinderen is een koortsthermometer in het oor prima.

Babythermometers

Als uw kind of baby toch al ziek is, wilt u hem of haar het liefst niet ook nog lastigvallen met een rectale thermometer. Tegenwoordig zijn er daarom speciale babythermometers. Deze zijn er bijvoorbeeld met een leuk figuurtje erop, zodat het kind dit niet direct als thermometer herkent. Voor baby’s zijn er zelfs speenthermometers. Deze zijn er bijvoorbeeld met een leuk figuurtje erop, zodat het kind dit niet direct als thermometer herkent. Voor baby’s zijn er zelfs koortsthermometers in de vorm van een speen. Deze speen steekt u in de mond van de baby. Het kan enkele minuten duren voor er een betrouwbare meting is, houd er dus rekening mee dat uw baby deze vreemde speen zomaar moet accepteren en enige tijd in de mond moet houden. Een speenthermometer kunt u beter niet gebruiken als uw baby verkouden is en daardoor een verstopte neus heeft. De baby kan langs de thermometer niet goed door de mond ademen.

Uw thermometer online kopen

Een thermometer koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een thermometer of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie