Overige Producten 
Kabels 
Account  

Scheerapparaat

Glad, gladder, gladst

De werking van een scheerapparaat is eenvoudig: een motor om de mesjes in de scheerkoppen te laten draaien, de mesjes zelf en een voeding. Er zijn twee scheermechanismen: roterende mesjes oftewel met roterend blad en mesjes gemonteerd op een heen en weer bewegend blok oftewel met oscillerend blad. Om de huid gladder te scheren zijn tegenwoordig de scheerapparaten met drie zwevende koppen toch het meest populair. Bij de roterende versie zijn er nog uitvoeringen waarbij de scheerkophouder bewegelijk is, dus de contouren van het gezicht volgt tijdens het scheren. Scheerapparaten bestaan met lichtnetvoeding en met oplaadbare accu. Er zijn zelfs spatwaterdichte uitvoeringen. Voor vrouwen is er de ladyshave. Ook die bestaat in een lichtnet- en accu-uitvoering. De scheerkop, in tegenstelling tot de scheerapparaten bij mannen, heeft een langwerpige vorm. Bij de ladyshave wordt veelal het heen en weer bewegend blok met messen gebruikt als scheermechanisme. Er bestaan ook ladyshaves voor natscheren. Naast een scheerkop is het bij deze scheerapparaten mogelijk een epileerkop te plaatsen. Een dergelijke kop heeft geen schermesjes, maar roterende pincetten om de haartjes uit te trekken.

Welk scheerapparaat?

Er zijn verschillende criteria langs welke u een scheerapparaat kunt kiezen. De stroomvoorziening. Deze kan lichtnetvoeding zijn, accu of zelfs batterijen. Bij een scheerapparaat op netspanning bent u gebonden aan een snoer. Bij een accu-uitvoering heeft u een docking station nodig, een houder waarin u het scheerapparaat oplaadt. Bovendien kan de oplaadduur of gebruiksduur nog een reden van keuze zijn. Batterijen worden toegepast in de reisvarianten van de scheerapparaten, echter dat betekent ook dat u altijd moet zorgen voor reserve batterijen. Een ander keuze criterium is nat of droog scheren. In principe is elektrisch scheren droog scheren, er zijn echter scheerapparaten die beide mogelijkheden bieden. Het is een smaakkwestie, geen van beide scheermethoden is beter dan de andere als het om het scheerresultaat gaat. Wel is het zo dat droogscheren het snelste is en nat scheren de huid minder belast, zeker belangrijk bij een gevoelige huid. Er zijn scheerapparaten die een vocht inbrengend systeem bezitten om tijdens het scheren tevens de huid te verzorgen. Er zijn zelfreinigend scheerapparaten waarbij het apparaat in een unit wordt geplaatst waarin hij dan wordt opgeladen, gereinigd en gesmeerd. Het scheermechanisme kan ook een keuzecriterium zijn. Of u kiest voor een roterend systeem met twee of drie scheerkoppen. Dit mechanisme geeft een gladder resultaat dan ander systemen. Of uw voorkeur gaat uit naar een oscillerend/vibrerend systeem dat werkt met op en neer bewegende mesjes.

Baardgroei

Niet iedere persoon heeft dezelfde baardgroei. Dat heeft ook consequenties voor de keuze van het juiste type scheerapparaat. Lichte baardgroei kenmerkt zich door dunne zachte baardhaartjes en ongelijkmatige baardgroei. Scheren is hierbij geen dagelijkse noodzakelijkheid. Gemiddelde baardgroei is te herkennen aan dikkere doch nog steeds zachte baardhaardjes. Baardgroei is gelijkmatiger. Dat betekent wekelijks of zelfs dagelijks moeten scheren. Zware baardgroei heeft als kenmerk dat de baardharen dik en hard zijn. Bij deze baardgroei is dagelijks scheren een must voor een gladde huid. In dat geval heeft u een scheerapparaat met grote scheerkracht nodig.

Onderhoud

Wilt u optimaal nut hebben van uw scheerapparaat dan moet die ook onderhouden worden, nu is het gelukkig zo dat de koppen tegenwoordig veelal zelf smerend zijn, dus geen gedoe met olie. Maar het schoonmaken van de koppen na een scheerbeurt blijft wel nog nodig. Dit doet u met een borsteltje met lange haren en korte haren. De korte haren zijn eigenlijk bedoeld voor de kop-kant, dus die kant die de huid raakt. De lange haren zijn bedoeld voor de mesjes en de houder aan de onderkant van de koppen, te zien wanneer u de kophouder openklapt. Er zijn ook scheerapparaten die zich met water laten reinigen. Ook al zijn haren vrij zacht, toch worden mesjes na verloop van tijd bot. Mesjes worden niet los geleverd, wel de houder met scheerkoppen. Ze zijn verkrijgbaar als losse houder met koppen of als combipack. Een dergelijk combipack bestaat uit folie en een losse kop. Folie is het blad met gaatjes. We hebben de koppen van grote merken als Philips en Braun. Aangeraden wordt om de koppen van een scheerapparaat iedere 18 tot 24 maanden te vervangen, althans bij dagelijks gebruik. Die koppen hebben we dan ook in diverse uitvoeringen voor u in ons assortiment. Het is aan te raden om het scheerapparaat bij tijd en wijlen te reinigen. Dat gaat heel gemakkelijk met onze reiniger.

Scheerapparaten en accessoires

Ons assortiment omvat diverse Panasonic scheerapparaten voor droog en nat scheren. Deze werken net als de Braun scheerapparaten met heen en weer bewegende mesjes. De gegevens die bij de scheerapparaten worden vermeld, worden even kort uitgelegd. Het toerental wordt uitgedrukt in rpm, oftewel rotations per minute: het aantal omwentelingen per minuut. Hoe hoger dit toerental, hoe beter de haren afgesneden worden, omdat dat afsnijden volgens kansberekening gaat. De kans namelijk dat een roterend mesje een haar raakt, daarom dat u daar bovenop zelf ook nog eens het beste met een roterende beweging uw huid kunt scheren om de kans nog verder te optimaliseren. Bij een accu-uitvoering is uiteraard nog van belang de laadduur en de gebruikstijd. Het gaat hier om Ni-MH accu’s. Dat betekent afhankelijk van het type een laadduur van pakweg 1 tot 8 uur bij een lege accu en een gebruikstijd variërend van 30 tot 45 minuten. We hebben naast de genoemde houders met scheerkoppen en reiniger ook een standaard van Philips om uw scheerapparaat veilig in op te bergen, zodat die niet om kan vallen. Ook bevat onze catalogus een Philips oplader.

Uw scheerapparaat online kopen

Een scheerapparaat koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over scheerapparaten of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie