Overige Producten 
Kabels 
Account  

Personenweegschaal

Verschillende soorten personenweegschalen

Er zijn drie soorten waar u uit kunt kiezen wanneer u op zoek bent naar een goede personenweegschaal. De oude analoge personenweegschaal is een uitvoering die nog steeds verkocht wordt. Vandaag de dag is het item een graag geziene retro toevoeging aan diverse soorten interieur. Natuurlijk kan een analoog model nog steeds worden gebruikt als personenweegschaal, maar in vergelijking met andere, nieuwe modellen is de analoge uitvoering niet heel nauwkeurig. Voor meer nauwkeurigheid kiest u voor een digitale personenweegschaal waarbij het aantal kilogram op een digitale display wordt weergegeven. Het grote voordeel van een digitale personenweegschaal is dat er vaak meerdere functies op te vinden zijn. Naast het meten van het gewicht kan een dergelijk apparaat bijvoorbeeld uw vetpercentage en spiermassa berekenen. Gebruikt u het apparaat met meerdere personen en heeft uw digitale personenweegschaal een geheugenfunctie? Dan kan het apparaat de gegevens van meerdere personen bijhouden. Tot slot kunt u nog kiezen uit de smart weegschaal, een digitale personenweegschaal die u kunt verbinden met andere apparaten. Dit apparaat werkt vaak met een applicatie op uw tablet, smartphone of laptop waarmee u gemakkelijk uw gegevens kunt synchroniseren.

Welke personenweegschaal kiezen?

Er zijn dus verschillende personenweegschalen waar u uit kunt kiezen. Hoe weet u nou welk apparaat voor u het handigst is om te hebben? Kijk goed naar het doel: wilt u bijvoorbeeld alleen uw gewicht meten? Dan kunt u kiezen voor een ‘gewone’ digitale personenweegschaal. Wanneer u eens in de zoveel tijd uw gewicht wilt bekijken is een analoge weegschaal ook prima. Een analoge weegschaal zien we ook steeds vaker terug bij retro of juist hippe inrichtingen. Bent u echter benieuwd naar andere gegevens zoals uw BMI of uw vetpercentage? Kies dan voor een BMI weegschaal zoals een digitale smart personenweegschaal. De meeste personenweegschalen meten tot maximaal 150 kilogram, maar wanneer u een weegschaal nodig heeft met een groter maximum dan is het handig om op deze eigenschap te zoeken. Het is logisch dat de weegschalen met meerdere functies duurder zijn dan een standaard analoge of digitale weegschaal. Er zijn echter in alle prijsklassen weegschalen te verkrijgen. Houd er rekening mee dat de duurdere weegschalen wel een stuk nauwkeuriger zijn dan de goedkope personenweegschalen. U betaalt dus altijd voor kwaliteit.

Uitgebreide weegschalen

Een smart personenweegschaal met app is een goed voorbeeld van een uitgebreid meetapparaat op het gebied van persoonlijke verzorging. Hiermee kunt u namelijk veel meer dan alleen uw gewicht meten. Wanneer u op zoek bent naar een dergelijke uitgebreide personenweegschaal met extra functies, is het dus aan te raden om meerdere smart personenweegschalen met elkaar te vergelijken. Let er bijvoorbeeld op of de weegschalen over de volgende handige kenmerken beschikken:
  • Body Mass Index (BMI) berekenen: er zijn veel weegschalen die uw BMI kunnen meten. Hiermee kunt u bekijken of u over een gezond gewicht beschikt ten opzichte van uw lengte.
  • Geheugenfunctie: wanneer u met meerdere personen gebruik maakt van de weegschaal is het handig om een variant te hebben met geheugenfunctie. U kunt dan zowel uw gegevens als die van uw partner of huisgenoten opslaan./LI>
  • Vetpercentage berekenen: bent u benieuwd naar uw vetpercentage? Er zijn modellen vetpercentage weegschaal waarmee dat kan. Hiermee controleert u of u hier iets aan moet doen in verband met hart- en vaatziekten.
  • Spiermassa berekenen: ook zijn er diverse weegschalen waarmee u uw spiermassa kunt berekenen. Het zijn vaak de fanatieke sporters die gebruik maken van deze functie maar u kunt hier ook interesse in hebben wanneer u sowieso bewust leeft.

Personenweegschaal synchroniseren

Net als andere apparaten gaat een personenweegschaal met de tijd mee. Het is bijvoorbeeld een bijzondere ontwikkeling dat u uw weegschaal kunt synchroniseren met een applicatie op uw smartphone, tablet of laptop. Hierbij kunt u allerlei gedetailleerde gegevens inzien omtrent uw gezondheid. U kunt hieraan ook doelen koppelen, zoals bijvoorbeeld het bereiken van een bepaald gewicht binnen een bepaalde periode. Het zal dan ook niet vreemd zijn dat een weegschaal in de toekomst nog meer kan meten, zoals de bloeddruk of zelfs een zwangerschap. Bij Allekabels.nl vindt u een ruim aanbod op het gebied van personenweegschalen. Heeft u geen idee voor welke weegschaal u moet kiezen of twijfelt u nog over bepaalde specificaties? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Vragen en advies

Op zoek naar een goede personenweegschaal? Bekijk dan ons aanbod online en vergelijk diverse varianten met elkaar. Kies voor een uitvoering die aansluit bij uw persoonlijke situatie. Bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een van onze producten op het gebied van persoonlijke verzorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u nodig heeft.

Klantenservice & Informatie