Kabels 
Overige Producten 
Account  

TV Steun

TV Beugel - Allteq
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 59,99
Draaibaar - Zwart - Cavus
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 179,99
TV standaard - Allteq
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 25,99
VESA adapter - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 14,99
Kabelgoot - Allteq
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 2,99

De juiste tv steun voor uw televisie

Voor elk formaat televisie hebben wij een geschikte steun. Om na te gaan welke het beste past bij u, zult u eerst moeten bepalen hoe u uw tv gebruikt. Dat lijkt een vreemde vraag, maar dat is het niet. Immers: het maakt nogal verschil of u standaard met de hele familie op de bank voor uw tv zit of dat u liever in bed kijkt en uw tv daartoe uit een kast tevoorschijn draait. Beide types worden beugel en vaak ook tv steun genoemd. Een standaard daarentegen staat op de grond en vindt u elders in ons assortiment. Over de functie van een tv steun leggen wij hierna nog iets meer uit. Wanneer u de functie heeft bepaald, is vervolgens nog extra informatie over uw tv nodig, te vinden in de handleiding van uw televisie:

  • Het schermformaat
  • De VESA-maat
  • Het gewicht

Verschillende functies van uw platte tv steun

Er zijn platte en kantelbare tv steunen, zodat de televisie bijvoorbeeld naar beneden kan wijzen. Gaat u voor een platte tv steun aan de muur, dan moet u letten op de afstand tot de muur. Er zijn nogal wat mensen die kiezen voor een groter model scherm en willen deze dan met een platte tv steun als een soort schilderij aan de wand bevestigen. Het spreekt vanzelf dat de afstand tot de muur dan zo klein mogelijk moet zijn. Bij elke platte steun wordt aangegeven wat die afstand precies is. In dit geval geldt: hoe kleiner, hoe beter. Let er goed op dat u uw kabels weg kunt werken, immers een schilderij met kabel oogt nogal vreemd. Het gemak dient de mens: bij de iets luxere modellen is een waterpas standaard ingebouwd, zodat u uw tv gemakkelijk kaarsrecht hangt.

Kantelbaar en draaibaar aan de wand

Voor bewegingsvrijheid gaat u voor een tv steun draaibaar, waarmee de tv in de steun kan worden gedraaid of gekanteld en soms ook van hoogte kan worden versteld. Dat draaien en kantelen is nodig voor het instellen van de ideale kijkhoek. Nek- en rugklachten worden zo verholpen of verhinderd, vraagt u maar eens een bevriend huisarts hoeveel mensen vandaag de dag last hebben gehad van een fout bevestigd beeldscherm. De meest uitgebreide kantelbare en draaibare tv steunen hebben 3 kantelpunten. Komt u er toch niet uit en kunt u geen keuze maken, denk dan in plaats van aan een wandsteun eens aan een plafondsteun.

Of toch liever aan het plafond?

De modellen tv steun plafond die wij in ons assortiment hebben, zijn allemaal kantelbaar en draaibaar. Wel is er verschil in de draaihoek of kantelhoek. Deze specificaties worden aangegeven in graden. Een volledige cirkel kent 360 graden, het maximale aantal graden dat een beugel aan het plafond kent is echter 180 graden, de helft dus. Dat vormt echter geen enkel probleem, u monteert dan immers de steun gewoon andersom. Tweemaal 180 is immers ook 360. Ook de kantelhoek wordt aangegeven in graden. Ten slotte: u wilt uw kabels het liefste wegwerken, bij een tv steun aan het plafond gebeurt dat idealiter via de draagkolom van de tv steun die aan het plafond is bevestigd. Kabels in de kolom stoppen en alles is netjes uit het oog.