Kabels 
Overige Producten 
Account  

Mifi routers

Wilt u uw laptop en andere apparaten met wifi onderweg overal kunnen gebruiken, dan is een Mifi router kopen een uitstekend idee. Een Mifi router is een router met ingebouwde accu en wifi die via het UMTS 3G of 4G netwerk werkt. Door de ingebouwde accu bent u onafhankelijk van een stopcontact en bent u in een paar seconden online met al uw wifi-apparatuur. Om van een Mifi router gebruik te maken moet u een mobiel data-abonnement afsluiten. Dit kan een pre payed of Sim only data abonnement zijn. Kies voor maximale snelheid een Mifi router 4G. Lees meer

Wat is een Mifi router?

Bijna iedereen maakt thuis gebruik van draadloos internet. Hiervoor heeft u een abonnement bij een internetprovider nodig Bij uw abonnement wordt een wifirouter geleverd die voor de verbinding met uw provider zorgt. Het ingebouwde wifi acces point zorgt ervoor dat u draadloos van uw internet gebruik kunt maken. Bent u onderweg, dan kunt u met uw laptop niet gebruikmaken van uw laptop van uw vaste internetaansluiting. Gast-wifinetwerken in restaurants werken vaak onbetrouwbaar of traag en zijn slecht of niet beveiligd. Een goed alternatief voor wifi onderweg is de Mifi router. Deze heeft dezelfde draadloze functie als de internetrouter bij u thuis. De verbinding met uw provider wordt niet gelegd via ADSL, kabel of glasvezel maar via het UMTS netwerk, hetzelfde netwerk dat gebruikt wordt voor smartphones. Om gebruik te kunnen maken van het UMTS netwerk heeft u net als bij uw smartphone een SIM nodig die u toegang geeft tot het draadloze netwerk. De SIM steekt u in uw Mifi router. Een Mifi router heeft een ingebouwde accu, zodat u net als met uw laptop onafhankelijk van het stopcontact kunt werken.

Mifi router opties

Een Mifi router is ideaal voor gebruik onderweg. Bij het kiezen van een model is het belangrijk om op een aantal belangrijke features te letten. Een groot voordeel is dat meerdere gebruikers die zich binnen het bereik van het wifisignaal van de router bevinden. gelijktijdig gebruik van internet gebruik kunnen maken. Zorg ervoor dat het wifinetwerk van uw Mifi router met een password beveiligd is, zodat onbevoegden geen gebruik kunnen maken van uw wifisignaal. Voor gebruik onderweg is een 2,4 GHz wifinetwerk vrijwel altijd voldoende. Bent u van plan uw Mifi te gebruiken op plaatsen waar de 2,4 GHz band overbelast is, bijvoorbeeld op festivals, kies dan een Mifi met dual band wifi. U kunt dan de veel rustiger 5 GHz band gebruiken. De capaciteit van de accu bepaalt hoe lang uw router online kan werken. Hoe groter de accucapaciteit hoe langer dit is. Een hogere accu capaciteit betekent wel een zwaardere Mifi router. Heeft u een langere online tijd nodig dan de accu toestaat, dan is het ook mogelijk om de Mifi router op een lichtnetadapter of een powerbank aan te sluiten.

Mobiel netwerk

Voor een goede verbinding is de keuze van de aanbieder cruciaal. U kunt kiezen voor een pre paid SIM of voor een voordelig SIM only abonnement. Bent u van plan om online films op Youtube en Netflix te kijken, dan bent u met een SIM only abonnement vrijwel altijd voordeliger uit. Omdat een Mifi router geen telefoonfunctie heeft, kunt u voor een voordelige data only sim kiezen. Deze SIM’s kunnen alleen voor data en SMS gebruikt worden, maar niet voor bellen. Deze SIM’s hebben geen tiencijferig maar een twaalfcijferig nummer dat niet met 06 maar met 09 begint. De maximum snelheid wordt door de maximum snelheid van uw SIM abonnement bepaald en de maximale snelheid van het netwerk. Uw abonnent bepaalt of u van het 3G netwerk of van het 3G en het 4G netwerk gebruik kunt maken. Dit is een belangrijke keus omdat op sommige plaatsen wel een goede 4G maar een slechte 3G dekking is. Wilt u voor 4G kunnen kiezen dan is het ook belangrijk dat u een model kiest dat naast 3G ook 4G ondersteunt.
Maximum snelheid 3G 4G
Download 42,2 Mb/s 1 GB/s
Upload 22 Mb/s 500 Mb/s

Router

Klantenservice & Informatie