Overige Producten 
Kabels 
Account  

Mixer

Wat voor bakker bent u? Kies de juiste mixer

Waar moet u op letten bij het kopen van een mixer? Dan hangt van verschillende factoren af, maar de belangrijkste is toch wel het verwachte gebruik. Waar wilt u uw mixer voor gaan gebruiken en hoe vaak? De meeste mensen gebruiken een mixer bij het bakken. Voor het kneden van deeg bijvoorbeeld om een taart te bakken. De vraag die u zich zelf kunt stellen bij het kopen van een mixer is dus of u veel bakt en wat u dan bakt. Een simpele taart vereist een simpele mixer, maar bakt u vaak en meer ingewikkeld? Dan is het zeker aan te raden om een betere kwaliteit mixer te kopen. Kijk daarbij vooral goed naar de functionaliteiten van een machine en de bijgeleverde accessoires. Een beetje goede mixer heeft meerdere opzetstukken, zodat u hem onder andere als staafmixer kunt gebruiken om soep te pureren. Maar ook als blender in een afgesloten kom. Op die manier hebt u geen verschillende machines nodig

Snelheid en standen

Een ander belangrijk punt bij het kopen van een mixer is de snelheid van het apparaat. Die wordt uitgedrukt in watt. Hoe meer watt uw mixer heeft, des te sneller hij draait en des te meer hij kan. Een goede mixer heeft ongeveer 400 watt. Daarmee kunt u vrijwel alle gerechten goed bereiden. Wilt u de mixer gebruiken om te blenden, dan is 400 watt zelfs voldoende om ijsblokjes te vermalen om op die manier een heerlijke ijskoude smoothie te bereiden. Wilt u een echte krachtpatser? Dan kunt u nog een stap hoger gaan en kiezen voor een apparaat met 700 watt of meer. Echt noodzakelijk is dit echter niet en het drijft de prijs van de mixer bovendien behoorlijk op. Wel zorgt het ervoor dat alles een stuk sneller gaat. Vrijwel iedere mixer heeft namelijk een aantal standen die u kunt gebruiken om het apparaat harder of zachter te laten mixen. Om een goede smoothie te maken is het aan te raden om eerst zacht te mixen en de snelheid vervolgens langzaam op te voeren. Hiervoor heeft u eigenlijk wel een mixer met een minimum van 5 standen nodig.

Schoonmaken

Veel mixers hebben bovendien ook een zogenoemde powerknop. Dit heeft vervolgens weer een gunstige impact op de gebruiksvriendelijkheid van uw mixer. Hiermee kunt u uw machine in één keer op volle kracht laten malen. Als u het heeft over de gebruiksvriendelijkheid van een mixer, dan is het gemak waarmee u hem schoon kunt maken zeker heel belangrijk. Daarbij is 1 ding heel belangrijk. Namelijk in hoeverre u de verschillende onderdelen in de vaatwasmachine kunt stoppen of niet. Is dit mogelijk, dan scheelt dat natuurlijk enorm in het onderhoud. Het nadeel van het gebruiken van een vaatwasser is echter wel dat u vrij snel kalkaanslag kunt krijgen op bijvoorbeeld de mixers, de messen en met name de kom. Bent u zuinig op uw nieuwe mixer? Kies er dan voor om hem af en toe ook eens met de hand schoon te maken en daarbij de kalkaanslag van de mixer te verwijderen.

Mixer met of zonder kom

Je hebt mixers in alle soorten en maten, maar ruwweg kun je ze indelen in mixer met of zonder kom. Dit is een belangrijk verschil omdat het grote invloed heeft op de functionaliteit van de machine. Zeker als de kom luchtdicht afgesloten kan worden. In dat geval kunt u er namelijk ook mee blenden. Daarnaast voorkomt u gespat en geknoei tijdens het mengen of snijden van ingrediënten. Bent u niet van plan de mixer vaak te gebruiken maar enkel voor eenvoudige karweitjes? Dan maakt het niet zoveel uit, maar bij meer frequent gebruik van een mixer gaat u al snel een goed passende kom missen. Wees dus slim en koop er eentje waar een vaste kom of schaal bij zit. Deze kommen kunt u vervolgens ook nog indelen in twee categorieën: van plastic of van glas. Glas is daarbij zonder meer het beste en daardoor ook het duurste. Meestal wordt een bepaalde harde glassoort gebruikt, die behandeld is met een coating waardoor er geen scheuren of krassen ontstaan. Plastic is in principe ook prima bruikbaar, maar gaat in de praktijk minder lang mee. Het materiaal is zwakker en kan makkelijker gaan scheuren of barsten bij veel gebruik van de mixer.

Soorten mixers

Veel mixers, zoals blenders, een hakmachine of een hakmolen gebruik je duidelijk maar voor 1 enkel doel: mixen of hakken. Een keukenmachine gebruik je daarentegen weer voor een heleboel doeleinden tegelijk. U kunt zichzelf dan ook afvragen of het niet verstandig is om gelijk een goede keukenmachine te kopen, dan kunt u in principe al die andere apparaten vervangen. Tot zekere hoogte klopt dit inderdaad, maar daarbij moet u er wel rekening mee houden dat een foodprocessor weliswaar veel kan, maar niet altijd even goed is als een apparaat dat daar speciaal voor is gemaakt. Bent u dus op goed naar een echt goede gehaktmolen, dan loont het zeker de moeite om toch een extra apparaat aan te schaffen. Voor de gemiddelde bakker of gebruiker voldoet een gewone mixer.

Opbergen

U kunt een aantal stappen maken om tot de beste keuze te komen. Het eerste dat u moet bepalen is wat voor soort mixer u wilt hebben: eentje die alleen maar kan mixen of malen, of liever een machine die meerdere functionaliteiten biedt? Wilt u er bovendien eentje met of zonder kom? En wilt u er eentje met een hoog of laag wattage? Vervolgens is het belangrijk om te bedenken waar u de machine wilt opbergen. Sommige mixers en machines zijn erg groot en passen niet standaard in ieder keukenkastje. Ook het gewicht kan een rol spelen. Heeft u eenmaal bepaald wat voor machine u echt nodig heeft, dan is het handig om daar een prijs aan te hangen die u bereid bent daarvoor te betalen. Ten slotte is het slim meerdere winkels te vergelijken, zo vindt u altijd de beste deal.

Prijs/kwaliteit

Zoals bij alle apparaten is het ook bij een mixer de kunst om de machine met de beste prijs/kwaliteitverhouding te zoeken. De verschillen in prijs bij mixers zijn enorm. Er zijn er van slechts 20 euro tot en met een paar honderd euro. Daarbij geldt zeker niet dat een duurdere machine ook altijd beter is. De kans is namelijk groot dat u een dure machine niet optimaal zult gebruiken omdat hij meer kan dan dat u nodig heeft. De belangrijkste tip voor een goede prijs/kwaliteitverhouding is dus niet zoeken naar een machine die zoveel mogelijk kan voor een zo laag mogelijke prijs, maar het zoeken naar een mixer die kan wat u nodig heeft tegen een goede prijs.

Online uw GoPro accessoires kopen

Heeft u een mixer gevonden bij Allekabels.nl die helemaal voldoet aan uw wensen? Dan hoeft u niet lang te wachten voordat u uw apparaat in huis heeft. Bij Allekabels helpen wij u uiteraard graag bij de juiste aankoop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij de mixer op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen over keukenmachines en accessoires zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies de mixer bestelt die u zoekt.

Klantenservice & Informatie