Reserve kerstlampjes met insteekfitting

Kerstlampjes met insteekfitting waren geruime tijd het meest in gebruik, meestal uitgevoerd in kleine kaarsvorm. Dit waren lampjes van het type gloeilamp. Belangrijk bij de keuze van een reserve kerstlampje is dat het lampje het voltage en vermogen heeft van het lampje dat vervangen wordt. Alleen zo zal het reserve lampje met dezelfde helderheid en intensiteit branden. Wilt u het helemaal perfect doen, dan moet u ook letten op de kleur van het lampvoetje en de hoogte van het lampje. Let er ook op dat het lampenglas soms een donkerder kleur heeft. Allekabels verkoopt lampjes in kleine kaarsvorm met een groen lampvoetje met vermogens van 0,15W tot 1,2W en voltages van 1,5V tot 24V. De kleine kaarsvorm is met wit lampvoetje verkrijgbaar in vermogens van 0,18W tot 1,2W en voltages van 1,5V tot 24V. Er zijn ook reserve lampjes met een bolvormig lampje, deze zijn er met voltages van 2 en 2,4V. Beide lampjes hebben een vermogen van 0,18W. Een heel bijzonder reserve kerstlampje is de halogeen reflectorlamp met GU 5,3 fitting. De GU 5,3 is ook een type met steekfitting, een vermogen van 8W en een voltage van 12V.

Reserve kerstlampjes met fitting E5/E10/E14

Dit zijn allemaal reserve kerstlampje voorzien van een draaifitting. De specificaties E5, E10 en E14 wijzen op de maat van de fitting die bij het reserve kerstlampje wordt gebruikt. E5 fittingen zijn fittingen voor kleine lampjes waarbij de diameter van de schroefdraad 5 mm bedraagt. E10 fittingen zijn fittingen voor kleinere lampjes waarbij de diameter van de schroefdraad 10 mm bedraagt. E14 zijn fittingen waarbij de diameter van de schroefdraad 14 mm bedraagt. Naast wattage en voltage is het belangrijk dat het lampje in de houder past, houd daarom ook rekening met het type fitting. Het grootste gedeelte van onze collectie reserve kerstlampjes met draaifitting is voorzien van een E10 fitting. De keuze is groot, want er zijn gloeilampen en LED lampen, lampen in kaarsvorm en in vlamvorm, met helder glas of mat glas. Van de E5 en E14 lampjes hebben we per type altijd één reserve kerstlamp. Het E5 lampje betreft een gloeilamp en de E14 lamp een LED lamp.

Veiligheid van belang bij kerstverlichting

De collectie kerstverlichting verandert jaarlijks, bij de fabrikanten en dus ook bij ons. Hierdoor kan het zijn dat precies dat ene reserve kerstlampje dat u nodig heeft niet meteen leverbaar is. In het ergste geval is uw kerstverlichting dan tijdens de feestdagen niet meer bruikbaar. Om gedoe tijdens de feestdagen te voorkomen raden wij aan: bij aankoop van uw kerstverlichting reserve kerstlampjes kopen! Uw (oude) vertrouwde kerstverlichting gaande houden moet veilig gebeuren. Versleten draden en kapotte lampjes kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Controleer daarom ieder jaar vóór gebruik uw verlichting. Gloeilampjes produceren sowieso al veel warmte en dit wordt alleen nog maar meer als er lampjes in dergelijke verlichting niet werken. De overgebleven lampjes gaan feller branden en produceren hierdoor nog meer warmte. Gaat u uw kerstverlichting vervangen dan is ons advies om over te stappen op LED verlichting. Deze lampjes kunnen niet vervangen worden (u hoeft dan geen reserve kerstlampje meer), maar hebben wel een veel langere levensduur en worden lang niet zo warm. Voor het insteken van de kerstlampjes wordt vaak gebruikgemaakt van verlengsnoeren en stekkerdozen. Ook hierbij is voorzichtigheid geboden zeker bij reserve kerstlampjes buiten. Na lang gebruik kunnen snoeren inwendig beschadigd zijn en kan stof in stekkerdozen gaan zitten.


   
 
   
Klantenservice & Informatie